Thursday, March 31, 2011

:: Sneak Peak : Kasut Nikah - nak tgk tak?? ::

Tak sabar nak jumpa Incik Pinky esok setelah 2 bulan tak bersua muka...Sabtu nak pegi uruskan apa yang patut untuk Majlis Sambut Menantu kat Taiping...aku bersemangat awal awal beli tiket ETS ..padahal beli masa on the same day pun tak pe...akibat takut tiket tak de sebab swasta pun dah gaji...so beli la awal awal...





dannnnnn






dannnnnn


ai nak bagi sedikit TEASER untuk uollsss.....



Teaser : Kasut NIKAH....- DIY okkay...hehehehehe



scroll down for another teaser...






























Yang ni another TEASER...cuba teka apa dia??!!!!!!
lallalallala lalallalallala lalalla....sape betul ai banje minum susu ais!




dan.....Baju Nikah belum siap.


:: Sejarah Kematian Micheal Jackson - Islam Perspektif ::

Credit to Mr Carl Samsudin (mcm nama gabungan my cuzn n my dad lak!! heheheh)



Michael Jackson


  Michael Jackson (MJ) was known as the most loving person in the world. He gave up most of his assets for charity and all his life, he fought for equality of the African Americans, AIDS victims, Against Drug Abuse, Against Abortion, Against Child Labor and secretly channeled his properties for the hungry children of the world. However, he wasn't peace at heart. He always think of himself as a child trapped inside a man's body. Being Peter Pan is all his dream, never to grow up, forever a child. That inspires him to build Neverland - a heaven for children. Children of all ages and races are welcomed to Neverland. MJ had so much love to give.

Neverland - a heaven for children.


  However, he made a mistake which he didn't know of the consequences. He saw the peaceful life his brother, Jermaine (Muhammad Abdul Aziz) had as a Muslim - true, Jermaine faced so much pressure that he moved to Bahrain.


Jermaine Jackson (Muhammad Abdul Aziz)


  In 1989, MJ made a press conference which shocked the world, "I have seen the Islam in the life of my brother, I have read the books about Islam. And I'd love to someday feel the calmness and peace of Islam...."



  Since that, MJ's life was never the same again.

  He was accused of so many accusations against child molestation. MJ was not someone who can deal with much pressure as he is a 'delicate child'. All the extortion and black mail followed after that. Everything he did was being seen as wrong in the eyes of the Media. All these are to influence his fans to hate MJ. If he is hated, then he would not be influencial anymore.

Cat Stevens (Yusuf Islam)



  For several years, he stayed in England. Getting motivation from a long time friend, Cat Stevens, who had converted into Islam - named Yusuf Islam. From him, MJ learnt how Yusuf had survived being Muslim. He made friends with a song writer, Zain Bhikha too, who wrote a song titled, "GIVE THANKS TO ALLAH", which he wanted MJ to sing whenever he is ready. GIVE THANKS TO ALLAH



  Following his trial, MJ withdrew to Bahrain, where he was the special guest of sheik Abdullah bin Hamad Al Khalifa, the son of Bahrain’s king. It was then that Michael began to give conversion more “serious thought.”

Sheik Abdullah bin Hamad Al Khalifa and Michael Jackson in Bahrain

  MJ stayed in Bahrain for approximately 3 years. He studied Islam, the prayers and learn to read the Koran (al-Quran).



  Finally, he came back to Los Angeles and in November 2008 MJ had formally converted to Islam in a ceremony at a close friend’s house in Los Angeles. He perform Haj with the King of Bahrain and son on December 2008.

This is MJ with his son?



  He had a hidden agenda when he wanted to make a final comeback. He annouced in a press conference on March 2009, "This will be my final concert. I'll see you all in July...."



  He planned that during his concert, he would announce that this is the FINAL concert as he wouldn't be performing anymore. He will declare that he is a Muslim and will only sing with Yusuf Islam and Friends. At the end of the concert, he will be singing the song, "GIVE THANKS TO ALLAH" with Yusuf Islam. That is the reason why he chose London as his final concert venue instead of the USA. It was because he thought he could escape the USA's extortion, and that he could perform with yusuf Islam who is in England.



  At 12.30am, 25th June 2009, he hugged his production manager and said, "After reherasing for 2 months, I am finally ready for the concert..." Before leaving to sleep, he waved his dancers, "It was a good night everyone. I'll see you all tomorrow..." The next thing... He was pronouced dead at 2.26am....



  When 911 was called, there are so much questions asked. It is as if they didn't know who MJ is and where he lived. The questions asked are more towards to delay time. The hospital said the autopsy result can only be obtained after 2 months - very illogical as even the worst African technology could obtain the result in less than 2 weeks.



  MJ's family members opt for second private autopsy as they started to feel something fishy is going on. The result came out in about 4 days - MJ was drugged with high dosage of anaesthetic - drug that brings about a reversible loss of consciousness, if used to much could stop the heart from beating.



  Another result which was not aired in the media was, MJ's stomach is empty of this drug, but his blood were filled with it - same case as the death of Marilyn Monroe. The private doctors also found many needle marks, afraid to be forced injections given to MJ on his bed.



  In CNN Live after a week, Barack Obama was interviewed. And he said, "I love MJ, I grew up listening to his songs. It is a great loss, but rest assured that there is no conspiracy in his death..." - Now, why must a President made such statement before the official autopsy result came out? How would he know that there is no conspiracy without the post-mortem result? Seems like someone is afraid of his shadows.



  MJ was known to the world as a person who is against drug abuse. Why must he be addicted to drug, then? If he wanted to commit suicide, why rehearse for his concert? And why will he want to see his dancers the next day?



  Enough about his death. I am sure people around the world is not stupid anymore. These supreme power can fool us during the Marilyn Monroe conspiracy, Martin Luther King and Princess Diana. But in this MJ's case, they left too many loopholes for those who think...!!



  MJ's family was about to give him a Muslim burial with the help of The Brotherhood of Islam. But, the CIA showed up at Neverland's door - blackmailed them that if they do so publicly, Katherine (MJ's mother) would be pull off from MJ's 3 children's custody as well as MJ's estates. Instead, they'll hire Debbie Rowe for the purpose, and the court will be in their favour. So much for democracy and fairness...



  Finally, they agreed to let MJ have a Muslim Burial in Neverland. But in condition, must show to the public a Christian Memorial Service, as to prove to the world that MJ was never a Muslim.

Micheal Jackson Burial on MEDIA.



  So, Staples Centre was just a normal show. That's why the coffin was closed and sealed. MJ was buried days earlier. The Gold Coffin was empty. They were about to bury the Coffin according to Christianity ways in Hollywood - as in their deal with the USA Government.



These happened, because the USA is afraid of the rising numbers of Muslims in the world.



(Sheikh Ha**d)
The Brotherhood of Islam

Buletin of Bahrain

*********************************************************************************************************************

Ape cer sebenarnya nih??
Cer cenggini....korang dah baca dengan teliti word by word tak????
Ai actually nak nanges baca artikel kat atas nun....rasa macam hurm.......sangat kejam mereka mereka ini andai kata MJ is MUSLIM...sangat kejam!!!!!!!! (same goes to case Princess D )

dah tak tau nak cakap ape..sebab macam tergamam pon ada...*sigh*

p palang s : kepada pihak2 tertentu sila jangan SAMAN saye pasal issue ni okkay..hahahhaaha~

:: Atas Nama Cinta ::

Tika mata

Diuji manisnya senyuman

Terpamit rasa menyubur harapan



Dan seketika

Terlontar ke dunia khayalan
Hingga terlupa singkat perjalanan
Tersedar aku dari terlena
Dibuai lembut belaian cinta



Rela aku pendamkan

Impian yang tersimpan
Enggan ku keasyikan
Gusar keindahannya
Merampas rasa cinta
Pada Dia yang lebih sempuna



Bukan mudah

Bernafas dalam jiwa hamba
Dan ku cuba
Menghindarkan pesona maya
Kerna tak upaya ku hadapinya
Andai murka-Nya menghukum leka



Diatas nama cinta

Pada yang selayaknya
Kunafikan yang fana
Moga dalam hitungan
Setiap pengorbanan
Agar disuluh cahaya redha-Nya




Biar sendiri hingga hujung nyawa

Asal tak sepi dari kasih-Nya
Kerna sesungguhnya hakikat cinta
Hanya Dia yang Esa



Saratkan hati ini dengan cinta hakiki

Sehingga ku rasai
Nikmat-Nya
Syurga-Nya
Cinta-Nya




termenangis dengar lagu ni...tetibe tingat kat arwah zul..terasa kehilangan dia macam adik sendiri...semoga 
dia berada ditempat yang lebih indah dan sempurna...amin (Al-Fatihah)

Kami sekeluarga akan merindui kamu terutama...Abang Kemal kamu...

Wednesday, March 30, 2011

:: Zana De Touch ::

Pagi subuh yang hujan tadi ai bangun...terus ai bukak email...sekalik ternampak perkataan nih :

Milk A Deal Promo:RM75 instead of RM300 for Door to Door Beauty Makeover + 1 Makeup Session + Hairdo + Eyebrow Trimming + 1 Pair Professional False Eyelashes from Zana De Touch, Sunway Mentari [75%]


terasa teruja sangat sangat...terus email Kak Zana...kak Zana pun tak lama lepas tu jugak la..REPLY....wahhhhh tak tunggu tunggu dah TERUS ke BELi!!..terus contact kak Zana...Terus Print Coupon..skang nak pegi bank in travel nyer charge!! saye sangat teruja ...sebab tak sabar nak mendapat sentuhan Zana De Touch!!

weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee


antara air tangan kak zana yang ai kagum :





**gambar from blog kak Zana
KLIK SINI kalau korang berminat ... ZANA DE TOUCH


1355:


i'm in the list!! yeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

:: Kaulah Sahabat Kaulah Teman ::


Ai adalah specialist in PR..dan ai sangat sukakan PR yang baik meletop!!!
Trimas to Kak Fieda from Creative Biz kerana memberikan layanan yang superb!
Dalam saat kegentingan dan ke jatuhan dan kelat kelat nih...anda telah menawan hati weolls sekalik lagi!!! Kudos!! so far...andalah org yang buat bisnes dengan penuh ikhlas sekalik!!!!

tu je nak cakap.....bai..




Al-Fatihah but ZulhaQimi



Kau Sahabat Kau Teman
 

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati

Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa


Ya Allah,tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang kau janjikan nikmat untuk hamba Mu
Sahabatku akan ku teruskan perjuangan ini
Walau ku tahu kau tiada di sisi

Perjuangan kita masih jauh beribu batu
Selagi roh masih di jasad hidup diteruskan
Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami

Moga amanlah dan bahagia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatehah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solehin
Ku sahabatku kau teman sejati

Tuesday, March 29, 2011

:: 30 Days Until I'm Famous! ::



30 hari sebelum hari perkahwinan – Daun sirih mempunyai pelbagai khasiat yang tersendiri. Ambil segenggam daun sirih yang agak besar saiznya dan rebuskan ia di dalam air putih buat beberapa minit sehingga warna air agak berubah kehijauan. Gunakan air rebusan tersebut untuk mencuci wajah anda setiap hari. Biarkan di muka seketika, kemudian bilaskan dengan air sejuk. Ia mampu mengelakkan jerawat atau ruam-ruam kecil di muka sekaligus menaikkan seri wajah. Air rebusan ini juga berfungsi sebagai “Feminine Hygiene Cleanser” yang sangat baik. Cubalah.






dan 30 hari lagi...
aku tangguhkah preparation aku...kenapa? tak de semanagat dah lepas apa yang berlaku beberapa hari lepas...


Ya Allah....kuatkanlah hati ini..
Al-Fatihah~

Monday, March 28, 2011

:: Kenangan Terindah ::

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah.....




Life is short....AGAIN.
Al-Fatihah buat arwah ZulHaqimi (baju melayu hijau) yang telah pulang keRahmatullah pada 26 Mac 2011 (Sabtu) yang lepas.
Tiada siapa sangka tiada siapa menduga. Selama ni arwah memberikan HINT yang kami semua tak nampak. 'PERGI' ..'BALIK' antara perkataan FAV arwah sebelum arwah pergi.

Pagi Sabtu lepas pagi yang ceria sangat sangat...macam biasa arwah akan menyakat semua orang..buat lawak macam biasa...gelak sehappy happynya dengan semua orang. Tapi tak siapa sangka apa yang akan berlaku.

Susah ai nak bercerita kat sini..sebab perasaan ai yang RALAT ni masih ada lagi...masih terngiang ngiang perkataan 'Akak..abang Zul dan meninggal..' - macam DRAMA SWASTA je rasanya. Allah lebeh sayangkan dia. Redha sahaja.

Tak sangka..selama ini berulang alik dengan sampan yang sama..tak ada apa pun. Hari Sabtu lepas di saksikan oleh segenap alam. Sampan yang diaorang naik karam..semua pakar renang...tapi..malang tidak berbau..ajal maut Allah dah tentukan..BILA, DI MANA kita tak tau...

Akhirnya yang menjadi korban tasik itu adalah adik sedara aku, Zul. Sementara yang lain selamat termasuk adik lelaki aku yang masih Trauma sampai hari nih...rasa macam nak nanges tengok keadaan dia..kadang2 dia bercakap sendiri..tiada perkataan lain dia ulang selain 'DAH MATI DAH ZUL'.

Zul adalah teman paling rapat dia...semua derang kongsi bersama..ke mana pun sama-sama..kalau nak bersetongkol ape ape pun sama sama..tapi....

Semoga Allah menempatkan Zul di tempat orang orang yang beriman dan beramal soleh. Semoga adik aku dan yang lain cepat pulih. Amin.

**RALAT**


Sunday, March 27, 2011

:: The Perfect Canvas ::


Ai tujukan lagu ini buat TPC ..





The Perfect Canvas
??


Mesti uolls semua tertanya tanya amenda la TPC nih kan kan kan???
TPC  ni adalah :  "TPC  offers you opportunity to own beautiful canvas art for your home. Just email your photos to theperfectcanvas@gmail.com and your canvas frame will reach you within a week!"

dalam bahasa melayunya adalah....TPC  adalah sebuah syarikat yang menawarkan harga menarik untuk mengABADIkan gambar anda atau yang tersayang di atas sehelai mahupun dua helai mahupun berjuta juta lemon helai kanvas mengikut citarasa dan kemampuan anda. 
Caranya amatlah mudah, senang, simple dan di hujung jari je...

ape yang anda perlu buat???

1. Email je gambar yang anda suka yang anda mahu abadikan di atas KANVAS cap TPC 
2. Emailkan ke mana??? Ini alamatnya  : 
theperfectcanvas@gmail.com
3. Selepas itu anda hanya perlu menanti sebuah jawapan yang dalam lingkungan 1 Minggu sahaja!

WOW!!! Macam best tak? best kan best kan???

so tunggu ape lagik...Photo Hunting la skang ni...dan hantarkan gambar atau gambar-gambar berkenaan kepada TPC !!!




Split Canvas
Full Wrap Canvas

White Boreder Canvas





Fabric Canvas

dan ini lak yang saye suke sangat tengok....







Sebut harga??? Harganya?? Jangan risau tentang harga...TPC  ada harga serendah RM50 tau!! Kenapa?? Tak percaya??

KLIK SINI >>>  Sizes & Prices




Untuk penjelasan lebeh jelas dan terang sila lihat dan hubungi alamat di bawah :
The Perfect Canvas 

C-5-10 Vista Hatamas

Jalan Hatamas Utama
Bukit Hatamas
43200 Cheras
Selangor, Malaysia


013-2897630
013-3997630

theperfectcanvas@gmail.com




ohh ai sudah jatuh CINTA!!!

p palang s : bukan ngan org kat belakang tu ye (kang tak pasal2 kene balun!) ngan hasil kanvas nya la...hehehehehe (nak kene buat ni nanti nih.....)

so..ape lagik cube try uolls p intai intai  mereka The Perfect Canvas..

Jap nak  berangan jap....

Leh letak kat kepala katil....Leh letak kat ruang tamu..leh letak kat dapur....leh letak kat mana mana yang rasa nak letak..macam best je...tapi kene tunggu ada GAMBAR DA BOMB baru leh buat nih...setakat ni belom cukup tebaboom lagik!!!

Dengan ini makanya ai mengumumkan ai pun join la CONTEST THE PERFECT CANVAS ni yang tarikh akhirnya adalah pada 1 MAY 2011 (bersempena setahun ai bertunang dan 2 hari setengah telah menjadi ISTERI INCIK PINKY ai [[nikah on 29.4.2011]])

p palang s : mana la tahu rejeki PENGANTIN BARU ...dapat hadiah canvas tebaboom dari TPC  pulak kan kan kan??? hehehe..

so all the best to all yang join this CONTEST!!!

Hadiahnya : . free canvas printing for 3 winners



fuh fuh fuh!!! hehehehehehe.......and selamat pengantin baru untuk diri ini....xoxo

dan sebelom ai wrap up ai nyer HEBAHAN ini...ai ingin mengucapkan HAPPY 1st BIRTHDAY TPC!!!

nah kek!



pssttt datang la wedding ai nnt...leh rasa KEK yang rupanya cenggini!






Saturday, March 26, 2011

:: Earth Hour ::

**STICKY POST Sampai SELESAI EARTH HOUR**

TURN OFF THE LIGHTS!!


P O C O Yo Pun support tau!!!




SAYE LAKUKANNYA...KENAPA TIDAK ANDA???






sayangi diri kita...sayangi dunia!!!!

Take action to make our world a better place!!
Together.Let's starts with Lights Out on
March 26, 2011
at
830 PM...
It's EARTH HOUR.......

Friday, March 25, 2011

:: Tahniah : Mr Muja & Mrs Muja (Nikah) ::

Hari ni one of my Yamcha Family member ..ehh jap bukan one..tapi TWO become one NIKAH..Tahniah to Muja & Fendodol ...Sorry tak dapat datang masa nikah..KENE KIJE beb. Tak pe ESOK gua datang lu orang punya reception..lusa pun gua datang..gua sanggup korbankan acara AUTOSHOW gua demi uolls!!! tak kesah la piala sampai pusat ke ape ke..janji korang gua pentingkan!

Sekali lagik tahniah..MASIH MULUT GUA KORANG KAWEN DULU!!!!
Gua dah cakap dah!!!!
hahahhahahahahha~



Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...