Friday, February 22, 2019

:: Thailand Post ::



Sawadee Kha...
Sabai dii mai?

Ingat lagi tak pelajaran lepas yang ai ajar asas pertuturan dalam bahasa Thai?
Kalau ingat mesti boleh jawap.

Kalau tak ingat boleh rujuk LINK INI.

Cuba korang cari sesuatu yang comel dalam gambar kat bawah.....nampak tak?
Heheheh itulah peneman setia ai p melancong!





watermark

Tuesday, February 19, 2019

:: Baby G Hello Kitty 41th Anniversary ::


Haaaaaaaaaaaaaaaaa.. Baby G keluar lagi collab dengan Hello Kitty



Harga USD150++ convert ke duit Malaysia termasuk kos-kos lain









Mula dijual March or April 2019







watermark

Monday, February 18, 2019

:: Review Makan - ONR Sup Gearbox Taman Melawati ::



ONR Sup Gearbox, Taman Melawati.
Satu benda je nak cakap. Memang terbaik dalam Kuala Lumpur ni!
Korang yang gemar sup kawwww kawwww & suka sedut gearbox, inilah tempatnya dalam KL.


Rasanya memang cukup, rempah ratusnya ngam giler.
Lepas ai sembang-sembang dengan ownernya yang ramah. Baru ai tahu kisahnya dia bukak restoran nih.
Beliau yang berasal dari Penang, katanya tak de background masak-masak pun cuba  nasib je.
Cubaan beliau memang menjadi pada tekak ai dan keluarga ai.


Harga mengikut saiz gearbox - my verdict. BERPATUTAN!

Nak cari tempat ni memang tak susah, dalam WAZE pun ada.
Pada sesiapa yang fimiliar dengan kawasan Melawati/Ulu Kelang senang je nak p sini. Kalau uolls tahu kawasan food court dekat Melawati yang berdepan dengan Caltex, seberang jalan tu la kawasannya.


Kami hari tu p makan lebih kurang 26 orang


Happy birthday my ayah!


kami puas hati!
watermark

Friday, February 15, 2019

:: Misi Mengejar Bunga Matahari Thailand (Part 2) ::



Saja payung gambar ni.
Memang bukan bunga matahari tapi ianya seterang mentari.
Ewahhhhhhhhhhhh.....
suka gak bunga kuning ni selain bunga Racha Prakob.
Bila sampai musim bunga kat Thai...semua lawa!
Tempat ni seberang jalan je dari tempat bunga matahari yang ai pergi tu.



watermark

Thursday, February 14, 2019

:: Misi Mengejar Bunga Matahari di Thailand (Part 1) ::

Tajuk nak gempak padahal nak bagi teaser je dulu, pasal cuti-cuti ai kat Kebun Bunga Matahari Thailand.





Ni pemandangan dari hotel kami...sejuk & sayup je. TENANG
watermark

Wednesday, February 13, 2019

:: Super Kcar Mega Gathering Vol. 2 ::

Super Kcar Mega Gathering antara acara yang ditunggu-tunggu oleh segenap penggemar Kcar Malaysia.
Tahun ni berpeluang nak join memandangkan cuti sekolah dah mula.





Yang penting seronok dapat jumpa balik kawan-kawan lama.
Kalau korang nak tau, event ni dapat masuk Malaysia Book Of Records sebab berjaya mengumpulkan 2020 buah kereta hari tu!

Tahniah semua.

































watermark

Top Post