Tuesday, March 15, 2011

:: Wedding PhotoBooth ::

Anda pernah dengar pasal PhotoBooth???
Terdengar-dengar pasal PhotoBooth???
Wedding PhotoBooth?!
Tau tak amenda kejadahnya benda alah tuh?????

Wedding PhotoBooth ni adalah tempat amik gambar bersantai-santai atau berskema-skema untuk penantin dan tetamu yang datang kat majlis perkahwinan sape sape la..ikoot selera masing2 la nak buat ke tak buat ke sebab biasanya omputeh je yg buat Wedding PhotoBooth nih....

Ai akan bagi uolls contoh nya ye...sila lihat gambar di bawah...




gambar di atas adalah gambar contoh wedding photoBooth...so korang leh la nak buat aksi skema atau durjana di sana nanti...

Ai pon nak  buat photobooth jugak...tapi nak bagi ada isi kemelayuaan skit nanti....sebab nak JIMAT MASA dan KOS!

Kenduri kawen ai nanti memang ada PELAMIN (asalnya tak nak...tapi takoot ada budak2 ultraman utilizekan pentas kat dewan tu pulak..main terjun2 buat somasolt kang tak pasal je!! hhahhahahah)

So...ai akan jadikan Pelamin ai sebagai PHOTOBOOTH ai...JIMAT MASA,RUANG dan KOS!

Perancangannya????

Perangancangannya cenggini.....ai TAKKAN ada SESI MERENJIS ye...NOO NOOOO NOOOOOOOO y??? Because it's a PLAIN SIMPLE NO!!!!! (kecuali tetibe ada ORANG yang TERLAMPAU TUA yang TERLAMPAU SKEMA yang AKAN tetibe nak RENJIS ai!)

back to the perancangan...so perancangannya cenggini..
Bila ai sampai Dewan....ai akan berarak masuk dewan dengan member-member and badang-badang dan jugak paluan kompang sampai ke meja makan...
Sampai kat meja makan ayah ai akan baca DOA ..lepas tu kitaorg pon makan.....dah suap bersuap suap gambar sikit2...gambar kalut2 untuk orang yang nak balik awal...gambar skit je lagik...
Lepas tu baru lah my DJ/MC of the day iaitu Pak Cik Sedara ai akan announce suh kitaorg naik pelamin...TAPI bukan untuk renjis renjis di pilis ikan bilis...tapi untuk sesi berGAMBAR...HAAAAAAAAAAAAA bagus tak idea ai??? ai akan jadikan my PELAMIN yang Comel tu as my PhotoBooth!! wa-lah!!!!

Pak sedara ai akan announcekan nama nama penting contohnya :
1) Keluarga Incik Pinky ai dulu
Lepas tu barulah sedara mana Incik Pinky....dah habis tu
Keluarga ai pulak...sedara mana ai pulak sepupu sepapat gila ai...
then barulah member member kereta...member member sekolah...member member blog forum bla bla bla...sampai habis!!!!

dah tu baru potong kek....

so begitulah perancangan my PhotoBooth...senang simple...mudah dan jimat....muahahahhaha
sekian Trimas..leh la tiru kalau nak...ai tak kesah!

Until Then..TATA lalinks!!!

4 comments:

:: Nursyahida Daud // Scha :: said...

nice entry !

Dia.Honey said...

trimas syida~

ALoNa CintamaniszLite said...

hehe..biasa ler pelamin jd photo booth...kahhh..hang ni..

tp..naper tak nak merenjis?? apasalahnyer merasa..takyah ramai..cuma utk syarat je..
Bg mak, ayah, atuk, nenek dari sebelah suami aje dh cukup..

Sekurang2nya..ada satu dua gambar direnjis..sekurang2nya..anak2 korang tgk balik gambar mama/papa dorang sanding dulu..masih ada adat tu yg mgkn telah pun dilupakan ketika mereka meningkat dewasa nanti..hmm
Takyah ramai2...jenoh wey...

Dia.Honey said...

akak...dalam family kitaorg mmg tak dibenarkan merenjis.....bukan nak lupa adat ..tapi....atas sebab2 keagamaan jugak..kalau ikoot pelamin pon tak de tu..tapi nak buat syarat ada gambar je...mmg bersanding tak de dalam family kitaorg ..

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...