Tuesday, May 26, 2015

:: Seram - Semalam di Hotel Berhantu, Cameron Highlands ::


Dah lama rasanya tak menyumbangkan cerita...hahahhaha..
ingat tak cerita yang lepas pasal pintu bilik meeting dalam opis iolls tu? Haaaa..makin kerap pulak jadik skang ni. Tapi terpaksa buat tak tau je la.

Jom iolls cerita kat uolls cerita terbaru yang baru berlaku pada 23/5/2015 baru2 nih. Ia bermula bila i telah diarahkan oleh doktor untuk berehat merehatkan minda yang letih. So, hubby iolls pun ajak la bercuti sambil ikut dia bekerja. 

Lokasi : Cameron Highlands

Hubby iolls kena masuk site kat area Ringlet 23/5/2015. Jadi i pun cakap kat hubby kita stay brinchang je la sebab tak nak balik hari. So, hubby pun hantar i dulu kat hotel yang kitaorg nak check in tu. Hotel ni i kira antara hotel yang menjadi pilihan jugakla kalau orang bercuti kat CH sebab walking distance to night market.

I masuk bilik awal sebabnya hubby habis kije kat site dalam kul 1630 macam tu. Panjang pulak rasanya intro....hehehehehe so malam pun menjelma p shopping kat night market segala sampai bilik balik lebih kurang kul 2100. Hubby i padam awal, i dalam kul 2330 baru lelap. Anak i dekat kul 0100 baru nak tidur. 

Tengah lena, tingkap i tutup ye sebab level kitaorang stay tak tinggi. Dan ini first time sebenarnya kitaorg stay kat hotel tu, selama ni kitaorang kalau tiap kali p CH mesti stay hotel yang sama. Kali ni je gatal nak check in hotel lain. Bilik ni ada kipas so tak de la panas. I tidur dekat ngan toilet kononya kalau nak terkucil tengah malam senang nak pegi.  Tetiba i rasa sejuk sangat macam ada angin luar masuk, padahal tingkap mmg tutup rapat. Tak semena-mena hati berdebar, tapi mata tak larat nak bukak. Kemudian i dengar bunyi pili air diputar dan bunyi air kat singki. I bukak mata sikit tengok hubby tido, anak tido. Ahhh...sudahhhhhhh...
elok je terdetik perkataan tu dalam hati, terus dengar bunyi toilet kena flush.


I ni jenis orang yang kalau ada benda pelik or terasa pelik kadang2 datang berani memang nak sangat tau. So, i beranikan bukak mata sikit....i nampak hubby i berdiri depan pintu bilik air. Tapi.....bila i kuis-kuis kaki dia...dia mmg tengah tido lagi. Terus i tutup mata rapat-rapat. Berzikir dalam hati tak berhenti sampai terlelap.

Tapi i tak berani nak cerita kat hubby i sebab dia jenis tak berani. Hehehhehehehe..so i diamkan aje menjadi rahsia i.

So itu ajelah ceritanya. Seram tak seram jugak la....sekian


watermark

16 comments:

Farah Waheda Wahid said...

diri ini pun sebenarnya tak berani nak stay sorang diri kat office lama-lama...muahahaha... sebab macam ada benda jer yang mengacau...

Mila Hilas said...

erk?? hantu menyerupai hubby awk eh? seramnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Raihana Ramlan said...

Hahaha.. ok seram! >,<

misz sheyla said...

eee nape x tanye hubby terus...ape nape hotelnye...

e.t.t.y said...

gilaaaa tak serammm sbb nampak laki sendiri berdiri. uwaaaaaaaa

apalancut said...

Syaaa! Nak lagi crita serammm kt Cameroon! Ko duk hotel mana ni? Apa hotel kat Cameroon yang selamat? Nnti nak jalan2 sana nak bawak anak2

Faisal Awiengs said...

salam & hye hunny 8-)

wow,menarik cite entry ni...
bkn apa,saya jrg pergi CH ni,n slalu dgr cite seram kt genting..
jarang plak dgr cite seram kt CH...so agak menarik citer hunny ni..

saya susah nk dpt peluang mcm apa yg hunny alami kt dlm hotel mcm tu...
beruntung la hunny dpt merasa...hahahhahaha

Izz Nurtechnology said...

Laki awak yg dlm toilet? Atau laki awak yg tido tu? Eee serammm. @j@

Roses cottage said...

Sy rase semua hotel ada penunggu nya..sbb yg stay campur2 bangsa...x tahu apa yg mereka buat halal haram/perkara khurafat ketika nginap hotel tu..klu hotel khas untuk org islam je mgkin jarang brlaku..mcm sy klu g cameron mmg x selesa tuk hotel..was2..tempat menginap yg selamat bg sy dri sebarang gangguan makhluk halus ialah di Ros Chalet Kg Tmn Sedia,chalet tu mmg khas tuk org islam..sejadah ada di sertakan dlm cabinet..sejak dri tahun 2010 sy nginap situ smpai skrg mmg rase aman damai je..nyenyak ank branak tido..biasakan ketika nk mlangkah masuk bg salam dulu,msuk kaki kanan..dh masuk bilik bukak lah bacaan yassin dlm hp tu..setiap kali balik dri jalan2 kena bg salam dulu sblum msuk bilik..takut x bg slm benda yg ngikut trus ikut masuk bilik kita sekali..nk tido bacalah dgn ank branak ayat kursi..insya Allah terhindar dri kejahatan mhkluk halus..

Hunny Kitty said...

Sis Roses Cttge - Saya pernah p Ros Chalet dah kenal ngan owner. Tapi selalunya singgah je...hehehe

Iam Wany said...

As salam, boleh saya tahu ape nama nama hotel tu ? sbb saya bakal kesana lagi beberape hari hekhek

Hunny Kitty said...

Wany..leh email saya dekat s0undl4cks@gmail.com ye...

Hafizuddin Adli said...

Nak thu jugak ape nme hotel tu

Hafizuddin Adli said...

Nak tahu hotel ape tu

Bobo Pija said...

Apa nm hotelnya hunny sy skrng kt CH nk cek in..plz

Athirah Yusoff said...

Nak tahu jugak nama hotel tu ape..

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...