Tuesday, January 22, 2019

Wednesday, January 16, 2019

:: Our Sanrio Times - 3rd Visit ::




This round of time i went to Our Sanrio Times with my fellow friends.

Tak percaya dah masuk 3 kali sebenarnya. Tapi macam ada tarikan magnet tetap nak pergi jugak!


mujur ada parking depan mall...lega sikit hati bawak KureSya





Dan bila pergi ngan kawan-kawan (termasuk anak ai si Mimi) - hyper dia lain macam.
Maybe kami semua ada minat yang sama kot.











watermark

Saturday, January 12, 2019

Friday, January 11, 2019

:: Review Butik Kampung By Azza ::


Butik Kampung by Azza a.k.a Zuria ni memang tak pernah mengecewakan.
Baru-baru ni hantar jahit baju sendiri dan anak-anak.
Hasilnya superb!




Kalau korang nak tempah silakan.
Owner sangat boleh dipercayai bukan setahun dua ai kenal dia.
Dekat 10 tahun dah.

Jahitan beliau memang marvellous.
Siap boleh jahit tudung lagi ok.




watermark

Thursday, January 10, 2019

:: Terengganu ke Cherating ::





Nah.........kisah day trip KL-Terengganu-Cherating-KL.
Siapa kata tak leh pergi Terengganu balik hari?



Kami bertolak ke Terengganu awal pagi Sabtu sampai Terengganu betul-betul azan subuh. Lama sangat dah tak sampai Terengganu. Memang banyak benda dah berubah.





Seawal pukul 9 pagi dah start cari kedai yang jual keropok dekat area Seberang Takir. Ai memula nak pergi kedai Pok Din tapi...bukak lambat pulak. So, try la pergi ke Warisan Bonda. Buat fresh-fresh dekat situ.



Ai siap beli yang baru goreng dengan yang frozen. So makan la yang goreng tu..sekali....perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sedap! memang sedap! memang ai suka keropok lekor yang jenis tu. Terasa nyesal tak beli yang frozen banyak-banyak.






Lepas beli keropok, kitaorang pun decide nak jalan-jalan round Terengganu. Jom la pergi Pantai Batu Buruk.


Dah lawa dah pantai Batu Buruk nih...siap ada lot-lot kedai kecik-kecik warna-warni ala-ala Ostolia.




Lepas hari lepak-lepak kat Pantai Batu Buruk, ai pun cakap kat Incik Pinky jom la p Cherating pulak.
Ai memang tak singgah Pasar Payang sebab ai tak berapa minat sangat p sana.



Sampai kat Cherating tengahari. Super panas!
Ai cakap kat Incik Pinky jom p usha tempat ai suka lepak-lepak...try-try jadi surfer masa ai muda remaja dulu.

Hahahahhaa...ai tak pernah bawak Incik Pinky kat spot nih, first time ai bawak nih.
So....maka sampailah Incik Pinky ke Kampung Cherating.

Tempat ni dulu-dulu sangat famous dengan orang yang datang main ombak. Sampai sekarang masih ada sebenarnya cuma ai tak pasti kenapa Kementerian Pelancongan tak commercial kan perkara nih...




//kalau korang nampak yh macam hitam2 kat air tu....org tengah tunggu ombak nak surf la tu//

Tempat ni heaven kot. Kalau kena time ombak tinggi dengan angin, kira musim la...memang best!!!
SERIUS BEST.




Dan selebihnya....ai pun amik-amik gambar & lepak tepi pantai yang super panas tu!
Hahahaha





Sampai bertemu lagi di day trip yang lain....

p palang s : kalau korang nak tau ai ngan incik pinky memang gemar buat day trip even jauh-jauh.




watermark

Tuesday, January 8, 2019

:: Our Sanrio Times - My 2nd visit ::



Tempting giler event kali nih....maybe sebab faktor harga tiket agak murah berbanding Hello Kitty Go Round dulu....

but still the merchandise is pricey!

Walaubagaimanapun ai datang jugak untuk kali ke-2 dengan my family!
hahahahaha~







anak-anak bagi mama dia excited terlebih sebenarnya








Tunggu......ada round 3 tau!
watermark

:: Featured In : Harian Metro ::






watermark

Monday, January 7, 2019

:: Pantai Batu Buruk, Terengganu ::


Pergi Terengganu balik hari?
Siapa kata tak boleh?
Lama dah tak sampai Terengganu, dah lawa jugak la Pantai Baru Buruk ni sekarang ye. Cuma keadaan pantai dengan ombak tinggi je..sila berhati-hati kalau nampak bendera merah terpacak ye.

Nanti la ai cerita day trip ai Kul-Terengganu-Cherating-Kul
hahahahaha...







watermark

Wednesday, January 2, 2019

:: Our Sanrio Times Malaysia ::



Good news to all fans!!!
Kepada yang tak sempat lagi nak pergi event Our Sanrio Times ni.....korang boleh la pergi lagi sebab tarikh event extended to 17 FEBRUARY 2019!!!

Horray!!!




watermark

Top Post