Saturday, December 31, 2016

:: Live - Gubahan Hantaran ::

Masih berjaga diwaktu ini....banyak lagi nak siapkan...good night!

Friday, December 30, 2016

:: Hello Kitty Kit Kat ::

Finally.....

Thursday, December 29, 2016

:: DIY - Paper wheel untuk pelamin ::

Teaser....haaaaaa gigih siapkan 2 malam. Hahahahaha...

Akhirnya siap!!

Wednesday, December 28, 2016

:: Hilang parcel pos laju ::

Kadang-kadang bila agak "keseorangan" mesti teringat dekat parcel pos laju yang hilang sejak 6 november 2016.
First time hilang parcel dejat opis ni. Ada jugak manusia tangan panjang walhal bertahun kirim kat opis tak pernahnya nak hilang.
Dah la barang dlm parcel tu ai kira amat berharga to me.....tak de rezeki la tu...
Saya agak sedih.........huuuu..

Tuesday, December 27, 2016

:: Live - Fire Drill di pagi Isnin ::

Sekali dia fire drill pulak pagi2 buta ni...hadoi laaaaaa.

Live from opis.




Wednesday, December 21, 2016

:: Wordless Wednesday - Awan ::

Langsung dari jendela pejabat

Tuesday, December 20, 2016

:: Neurofibromatosis... Masih ramai tidak tahu ::

Apa itu NEUROFIBROMATOSIS?

Masih ramai tidak tahu tentang 'penyakit' bawaan genetik yang sangat jarang dijumpai ini.
Tergerak hati untuk menulis kerana ternampak seorang lelaki dengan kondisi ini di dalam komuter ketika entry ini di tulis

Dan ya..masih TIADA ubat untuk NEUROFIBROMATOSIS ini.
Semoga satu masa nanti akan ada ubatnya.



p palang s : Seseorang yang mempunyai neurofibromatosis atau nama ringkas NF kebiasaanya akan mempunyai benjolan di atas kulit. Sekali pandang nampak macam 'daging lebih' tapi sebenarnya tidak. Nanti bila ada masa ai akan tulis sedikit tentang apa itu NF ini.

Wednesday, December 14, 2016

:: Wordless Wednesday - Pagi Yang Gelap ::


Maafla tak sempat-sempat nak update blog.
Busy 'away' dari dunia internet.
Tapi ai nak kasik sedikit gambaran untuk next update ye.


Selamat pagi yg sejuk2 mendung..


watermark

Monday, December 5, 2016

:: Baby G x Hello Kitty in Japan ::













Cantik kan?
Secantik harganya yang RM1K lebih tu....
duit kumpul belum sampai RM500 lagi...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dah la limited edition!









watermark

Saturday, December 3, 2016

:: Petua Tanam Pokok Mejadi ::

Alhamdulillah....
Seronoknya bila kita tanam pokok...pokok menjadi. Lagi seronok bilamana berbuah...gemok pulak tu.
Petuanya?

Baca Bismillah, Selawat, jangan lupa berbual dengan tanaman anda (yg ni hari2 ai buat)
InsyaAllah menjadi!


 
Pokok Mangga ni ai tanam dari biji manga...tapi ai tak tau ni manga apa....

 
Buah limau di belakang garaj

 
Ni lagi satu pokok mangga fav ai...hari2 ai sembang ngan pokok ni. Juga dari biji buah.

watermark

Friday, December 2, 2016

:: Baby G x Hello Kitty ::

The Best is yet to come!
The launch will be on December 9, 2016.
Price as I ask a friend in Japan it will be around RM960 (postage not included)



Gambar Baby-G tu?
Nanti ai share ok!


watermark


Monday, November 28, 2016

:: Tips Penjagaan Cat/Interior Kereta ::



Hai...hari ni ai nak kongsi dengan korang macamana cara ai jaga cat dan keadaan dalam kereta. Ai bukan ada kereta autoshow ada kereta harian pun ai ada.
Tapi ai terutamanya Incik Pinky sangat sangat sangat sangat sangat menitik beratkan penjagaan luar dan dalam kereta.
Ai punya detail tak seteruk Incik Pinky punya detailing.

Sepanjang ada kereta boleh kira berapa kali je pergi cuci dekat kedai selebihnya semua cuci & lap sendiri.
Korang tahu tak 'tembakan' air dari hose kedai cuci kereta boleh merosakkan keadaan CAT kereta korang?
Kain lap kereta material yang salah juga boleh menyebabkan 'body' kereta CALAR!!!






Jadi mulai sekarang ai cadangkan pada korang untuk mencuci/lap kereta sendiri kerana ia bukan sahaja satu cara untuk korang bersenam malah akan memanjangkan hayat cat kereta korang.
Satu lagi cara nak jaga cat kereta adalah selepas sahaja kereta korang dibasahi hujan adalah baik untuk korang siram atau bilas kereta dengan air paip (susah sikit kalau yang duduk rumah flat/apartment yang tak de parking).
Menutup kereta dengan kanvas yang korang biasa tengok kat kedai aksesori juga boleh merosakkan cat kereta sebab kadang-kadang bila keadaan lembab korang tutup kereta lama-lama nanti cat jadi 'MATI'.
So tutuplah kereta dengan kain lembut macam kain2 cadar yang korang dah tak guna dan pastikan kereta dalam keadaan betul-betul kering.



Dari segi dalaman kereta....
Pada ai tak kira la kereta autoshow ke tak ke....EATING are usually extremly NOT ALLOWED in car!



Interior haruslah sentiasa di lap seminggu sekali at least untuk memastikan dalaman bersih tambah lagi dashboard supaya tak kusam.
Untuk mereka yang pakai seat leather atau pvc, sila lap menggunakan kain lembut dan pencuci khas sebab kalau korang pakai kain kasar nanti seat akan BERCALAR!
Karpet kaki ketuk dan basuh adalah paling recomended dan sila jemur!


Bukan senang nak jaga kereta bagi cantik bersih berkilat...banyak benda kena buat. Pecah peluh jugaklah. Hehehehehe...
Itu je kot nak bebel pasal penjagaan kereta kali ini.
Lain kali kita cerita lagi ok!


watermark

Thursday, November 24, 2016

:: SJCAM 4000 - Menara Rebung Time Lapse Trial ::



Time Lapse from my SJCAM 4000 wifi
Masa ni ngah buat trial and error....


video


video

watermark

:: Suasana Kampung Di Menara KL ::


Nak throwback sikit cerita sebelum bersalinkan Bidadari.
Korang tahu tak dalam Menara KL ada satu 'perkampungan' ?
Suasananya mendamaikan dan cantik tau.....dulu ai pergi masa musim jerebu. Dan berlalu musim jerebu ni tempat ni mesti lagi cantik!








Kat tempat ni korang leh datang untuk luncheon or dinner pun.
Kalau nak buat aktiviti family/pejabat pun boleh untuk tempahan siap ada persembahan khas lagi kalau korang datang..... :D



watermark

Wednesday, November 23, 2016

:: Bath & Bodywork Malaysia Christmas Promo ::



Fuh...Fuh...Fuh!!
Kusss semangat masuk dalam store Bath & Bodyworks kat Nu Sentral...
Wangian/Mandian dia tak yah cakap la..bau memang semerbak!
Sekali derang ada promo kalau beli more than RM120 dapat satu lotion or bubble bath free yang nilainya RM65!!!

Kalau beli lebih dari RM300 dapat 2 item percuma!!
Haiii laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...lemah poket ai olls ni!

Dan memang akhirnya tewas la...hahahahhaha









Promo buy RM120+ dapat free 1 item or buy RM300+ Free 2 item last 24/11/2016 tau!

Dan sila berhati-hati dengan promo Black Friday!

watermark

:: Wordless Wednesday : Ruang Makan Hello Kitty-ku ::








watermark

Tuesday, November 22, 2016

:: Ayam Den Lapeh ::






Luruihlah jalan Payakumbuah
Babelok jalan Kayu Jati
Dima hati indak kan rusuah
Ayam den lapeh, ohoi … ayam den lapeh

Mandaki jalan Pandaisikek
Manurun jalan ka Biaro
Di ma hati indak maupek
Awak takicuah, ohoi … ayam den lapeh


Sikua capang sikua capeh
Saikua tabang sikua lapeh
Tabanglah juo nan karimbo
Ai lah malang juo

Pagaruyuang jo Batusangka
Tampek mandaki dek urang Baso
Duduak tamanuang tiok sabanta
Oi takana juo

Den sangko lamang nasi tuai
Kironyo tatumpah kuah gulai
Awak ka pasa alah usai
Oi lah malang denai

O hoi … ayam den lapeh
O hoi … ayam den lapeh


watermark

Monday, November 21, 2016

:: Isnin Yang Hebat! ::



Monday blues please go away....
Let's make our Monday a PINK Monday!!!!




Haiiiii...........nama saya KureSya!


watermark

Friday, November 18, 2016

:: Cincin Bunga Raya ::



Bunga Raya Putih + Cincin Risik
Tahniah Cik N hired ai-olls jadi photoG u on the date...






watermark

:: Mega Giveaway By Blogger's Family 2016 ::


Jom ramai-ramai join GA ini!



KLIK SINI pun boleh kalau nak join.
Klik Banner pun boleh dah ingat!!!
Sila FOLLOW semua syaratnya!

IG ai : @syahoneykittyshoppe



Memanggil .....
Luqman

untuk join!



watermark

Thursday, November 17, 2016

:: World Prematurity Day is Today! ::






watermark

Tuesday, November 15, 2016

:: Gambar SuperMoon 2016 - Kuala Lumpur ::

Jenuh nak menunggu "Supermoon" ni keluar semalam.
Dari lepas Maghrib sampai ke Isya' last-last sekali nampak jugak walaupun dah hujung-hujung dan dalam hujan renyai-renyai.........

Nah..ini hasil dari DSLR ai.
Sekian






Mula-mula nampak



Memang sangat terang


Awan pun tutup.....lama-lama..............................


Gelap. Good Night!
watermark

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...