Sunday, July 31, 2011

:: TOLONG!!! ::

:: Esok Puasa!!! ::



tiada lagi kelihatan atok ni kat TV .. dia dah PENCEN!!!
kita semua akan merindui dia.........





Friday, July 29, 2011

:: Resepi - Telur Bistik ::

resepi telur bistik...atas permintaan..Puan Rumahku ...heheheh ai sediakan khas untuk u. Ni resepi ai sendirik..ai masak tak penah refer mana2 resepi. kira macam gifted la jugak. Rasa kat kedai lepas tu pepandai sendirik la nak campak ape....

so..ape yg u kene sediakan?



TELUR AYAM - goreng dadar..ikott suka nak berapa banyak bijik pun
ISI AYAM - dicincang2..ni pun ikoot suka jugak nak banyak ke sikit ke..tapi ai prefer boneless or yg dah di grind tu
Bawang besar+bawang putih - cincang2 jugak..wachhhaaa!!!!!!
cili merah or hijau or capsicum - cincang2 lagik. berapa banyak? ikoot suke hati..hahahhahahaha
sos cili - secukup rasa - kalau nak kuah banyak letak banyak
sos tomato - suka masam lekat la lebeh dari sos cili kalau tak letak skit
** ni OPTIONAL - sos spaghetti [[1-2 sudu dah cukup sedap gak letak skit nih]]
air..secukup rasa. nak pekat jgn banyak nak kuah tak pekat letak banyak2 [[banyak jadik sup lak kang!!! hahahahha...letak la sesudu tepung jagung kalao nak likat ye]]
nak letak baby corn ke nak letak sayur dadu dadu tu ke....ikoot suke
daun sup or daun bawang [[untuk hiasan]] - cincang..ikoot suke

Belom lagik cara masak..membebel tah macam hape tah..nak masak telur bistik je kott!! hahahahha

ok...cara masak?!

memula..baca bismillah..senyum..masak dari hati [[berkesan ok makanan akan rasa lebeh sedap]]

Telurtelur ayam tadik di pukul pai kembang. Untuk ape? untuk buat telur dadar. Goreng telur dadar macam biasa. Sekiranya anda tidak tau cara menggoreng telur dadar. Caranya begini. Amik kuali. Letak atas tungku dapur. Pasangkan api. letak minyak dalam kuali. Minyak panas. Masukkan telur.

kuahnya? senang je...

sekali lagik..panaskan minyak.
Telur yg di goreng dadar tadik angkatla letak dalam pinggan lawa-lawa skit.

Minyak panas. tumis la bawang. bawang dah kaler cantik masukkan ayam...
sila biarkan hirisan ayam tadik separuh empuk ye cik cik puan puan encik encik...
lepas tu masukkanla sayuran ke segala2 bahan mentah tadik. gaul2 la dengan yam tadik..
biokan seketika...bio dia sebati ngan ayam dah nampak mcm sayur pun dah macam empuk of course ayam dah empuk time nih.
masukkan adunan sos cili, sos tomato [sos tiram or sos spaghtetti jika suka] masuk n kacau la kacau la......

bio kan seketika skit lagik lepas tu baru masukkan air ye. KACAU!! yeah!!!

biarkan menggelegak2 ..lepas tu rasa la skit..tak cukup masin letak garam..tak manis letak la gula..tak pedas? tambah sos cili...lepas tu dah puas hati dengan rasa sos..angkat la TUANGKAN atas telur dadar tadik..

SIAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Thursday, July 28, 2011

:: Wordless Khamis! ::



AAAUMMMM!!!!!



Wednesday, July 27, 2011

:: Attention!!!! Sila Berhati-hati ::

Ini email yg ai copy paste dari member opis ai pagi tadik. kejadian ni berlaku kepada kawan baik dia...sila berhati2 gurls!!!




Salam pagi,

Awal pagi tadi dlm pukul 7a.m, macam biasa sazi ngan hubby siap siap nak keluar rumah..
Sazi tinggal kat rumah teres section 14 PJ.rumah sazi betul2 kat main road. (depan Natioal Kidney Foundation – NKF Petaling Jaya).

Keluar rumah sazi ngan baby terus masuk dalam kereta yg dah dihidupkan enjin. Sementara hubby kunci pintu rumah, sazi susukan baby dlm kereta sebelum hantar baby ke rumah pengasuh .Tiba-tiba ade sorang lelaki berbadan ‘gemok’ masuk dalam kereta sempat turunkan hand break nak bawak lari kereta gamaknyer..




Sazi tergaman terus menjerit sekuat hati, agaknya sebab dia ternampak sazi ngan baby dalam kereta then xtahan dengar sazi menjerit, dia keluar balik sambil lintang pukang lari..
Hubby sazi cuba kejar tapi xsempat Cuma dapat cam no plat kereta jerk..kereta Honda city kaler hitam. No plat WTN 2373…selamat sazi ngan baby x sempat di bawa lari..kami terus buat report kat balai polis..


Baru dua tiga hari lepas sazi dengar cerita member hubby, anak sedara member sazi,(2 tahun lebih) kena bawak lari masa mak dia pegi kaunter petronas nak isi minyak. Anak sedara dia tgh tido dalam kereta, mujur dia xape apekan budak tue..dia tinggalkan kereta xjauh dari stesen minyak.

Buat kawan kawan, raya nak dekat macam2 jenis jenayah org buat nak cari duit raya..takut la..
Harap korang berhati hati…

Thanks & Regards,

NUR SAZILA









:: Wordless Wednesday Must See!!! ::

:: Wordless Wednesday ::



Tuesday, July 26, 2011

:: Ini Kisah Tia ::


INIKISAHTIA.COM adalah antara blog yg rajin ai ziarah beberapa minggu ini....hari ni nak la tengok2 jenguk2 ape yang menarik...skalik........



KENE BLOCK!!!!??!!

WHY?!!!!!!!!!! [[sila klik gambar itu untuk tengok apekah sebabnya!!!]]

sungguh tidak releven!!!

:: Sini ada Hantu 2 ::



korang nak tau kan ape jadik kat my BFF? ini sambungannya....
Dia pun balik la macam biasa. Memandu macam biasa. Di jalan raya yang biasa untuk balik ke rumah dia. Jalan mana? JALAN GASING. sedang dia syok22 drive tetibe....dia nampak macam ada ular yang sangat besar kat tengah jalan raya tuh...menuju ke arah keretanya! Dia pun brek la!!!!! sebaik je dia brek...ular tu PUP!!!! hilang!!! dia tengok kiri kanan depan belakang jalan sunyi n gelap...tak ada sebijik kereta atau motor melainkan kereta dia je semata-mata. dia dah tak sedap hati dia balik.

Dia pun citer la kat ai. Dalam dua minggu lepas member rumah dia lalu jalan yang sama tempat yang sama terlanggar ular..n demam seminggu. Pegi berubat kat sorang ustaz nih. Dan menurut ustaz nih ular tu 'ada isi'.

Ai dah tinjau2 jugak kawasan tu. Maybe sebab kawasan tu yang ada kuil dsb kot jadikan kawasan tu macam kurang sesway nak di lalui waktu yang salah. Menurut kawan ai tu jugak kawasan tu memang kawasan kemalangan...huihhh........

begitulah citernyer. Buat bahan bacaan di hari yang boring ni dengan tak de IDEA n MOOD nak update blog. Lagi baik citer pasal hantu! hahahhahahahaaa.....

sekian la!


Monday, July 25, 2011

:: Sini ada Hantu ::

Peristiwa berlaku sabtu lepas...dalam lebeh kurang kul 3 pagi la jugak. Lately kat umh tu cik akak ni rajin lalu lalang...marah kat orang sebelah rumah agaknya berasarkan rumah terlebeh sempadan barangkali.




Ok berbalik kita kepada citer pendek ai ni haaaa..macam ni. ai balik dari berjimba jimboo ngan member2 ai lepas melihat kekalahan Malaysia di tangan Singapura. Jalan ronggeng rokiah la macam biasa nak bukak pintu pagar rumah. Tapi dah terdetik tak berapa nak sedap hati. Tapi tak nak pandang kiri kanan kali ni..bukak je pintu pagar. Bagi salam [[standed la masuk rumah kene la bagi salam kan?]] - dalam hati sedang bertasbih [[ai akan buat cenggini setiap kali melangkah nak masuk rumah]]. masuk je dalam..nak tutup pagar balik tetibe terdengar macam orang tengah mendegus sambil berPSTTTT PSSTTTT tapi dalam nada yang sangat teramat GARAU!!!!! tinjau2 kat garaj...-tak de ape.
tengok kandang RABBIT - tak de benda rabbit ngah tido. mulut ni kadang2 laju jugaklah kan terkuat lak cakap 'HURMMMMMMMMM' - makin kuat lak bunyi tu...tetibe bulu roma meremang..seram sejuk n terus mengigil. tak de orang lain yang ai nak TEXT time tu kecuali my bff yang baru jugak balik. ai tak terus masuk bilik. terus p bilik air..mandi! at 3am! YES!!!!

ai tau amenda yang berbunyi kat luar tu...bukan kak Long tapi Kak LANG!!! dua ekor ni ada beza dari segi bunyi ye kawan kawan..setahu ai Kak Long akan mengilai...kak Lang berbunyi mcm bisik2 tu la...almost macam ular pun ada bunyinya.

sementara tu lak...my BFF yg baru balik tadik dok sebuk text ngan ai padahal dia ngah drive. sambil text2222 tu tetibe dia tak balas SMS ai..nak tau ape jadik kat dia?

[[leh tak ai nak sambung entry nih?! hahahahahhaaaa - jahat tak?]]





Sunday, July 24, 2011

:: Tak tau ::

tak de IDEA nak tulis ape...nak buat REVIEW pun sangat MALAS!! ni je la yg ada pun...




[[antara signboard pelik kat PAHANG ]]

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

ni citer lain lak


[[ladang gula ke?]]



Thursday, July 21, 2011

:: Trimas Incik Pinky ::

ni actually adalah sebuah ENTRY lama aku ...autopost ni masa aku pertama kali berjumpa ngan incik pinky..kelaka je bila baca!!! hahahahaha





:: Si Merah Jambooo ::


sewaktu opst ini diterbitkan aku kemungkinan besar tiada di tanah lumpur....aku berada jauh diperantauan mencari ketenangan hati aku ni .......
semoga aku selamat pegi dan kembali.....
semoga aku akan lebeh tenang bila balik KL nanti...
semoga aku akan lebeh menghargai hidup aku.
semoga aku larat nak g kije esok kalau tak selammm aku MC!!! hahahahhahahaaa....
aku mungkin sedang berbaju bulu ketika ini menikmati pemandangan yang indah dengan angin sepoi sepoi bahasa menyapa wajahku...oh indahnya!!!


bersama sama aku seseorang sahabat yang banyak mendengar....kije dia dengar ke tanpa komplain apa apa selain dari memberikan jawapan yang POSITIF sahaja.....menikmati secangkir kopi/teh sambil berbicara soal kereta....wakakkakakakkak aku suka KERETA!!!! weweweweeeeeeeee~


Trimas buat incik merah jambu yang membelanja aku kali ini. trimas jugak kerana telah mencadangkan percutian yang tak berapa nak dirancang ini. trimas jugak kerana sentiasa nasehatkan aku supaya tidak berlumba....cocok mencocok kereta tebo yang lain ataupon ferari cik puan CTNs tuh....trimas jugak kerana selalu ingatkan aku...aku seorang perempuan...bukan lelaki. Trimas jugak kerana telah selalu bersusah payah menghabiskan kredit serta menaikkan bil tepon ospis kerana aku ske kaco kamoo di mespes!! Trimas jugak kerana telah menompangkan aku dengan kereta merah jamboo kamoo seperti kamoo yang jamboo bersama jamboo jamboo dari tapah road. Nanti fotoshoot jangan lupa jadikkan aku modelnya ye!!! Trimas sekali lagi kerana ingatkan aku bahawasanya memandu selaju 180km/j boleh membawa maut kerana semata mata sakit hati dan tercabar ade jantan keberet yang kerek nak berlumbaa ngan aku. Trimas juga kerana selalu faham dan buat buat faham. Trimas sekali lagi....heeeeeeeeeeeeee~




Wednesday, July 20, 2011

:: DIY - Gegelung Reben ::

Pernah tak korang terfikir...selain POMANDER BALL korang leh DIY Gegelung Ribbon untuk di jadikan hiasan?!!!





Happy Wordless(du-uh) Wednesday!!!!!


Tuesday, July 19, 2011

:: E-Day yg dasyat!! ::

I just saw this E-Day dalam my BFF nyer FB album....the cuzn actually...rasa macam nak pengsan kalao E-Day macam nih..!!!! Rafiqa ..pinjam gambar2 anda ye..









:: Review : Hotel Maluri Part 3::

sambungan dari entry yg INI (part 1)& yang INI (part 2)



....malam tu kan mamat kat kaunter tu call ingatkan kitaorg untuk bersiap for our dinner....A steamboat dinner makan sampai koma!!!!



semua sudah di dalam....tak sempat nak amik gambar sebelom di rendam....lapar bebeno!!!




me.....the dinner...the pool...and me and us ONLY!!!!



hubby kaver2 malu....tak nak pandang camera ..katanya 'honey bukan leh percaya...semua da upload kat internet tu nanti!'



my drink...PINKY WINKY sumthing2 lupa dah namanya....sedap gilossss sape suke masammasam manis....ni la dia yg best!!








my hubby's drink...chocolate bla bla bla.....dia ckp one shot pun sanggup sebab best!


lepas tu makanan pun tak habis sebab banyak sangat!! portion bagi kitaorang makan macam bagi 6 org makan!!! bila tanya how much kalau biasanya rege nyer (cos kitaorg makan free je sebab Hana n Mak dia belanja) dia cakap rm28/pax......berbaloi ok!!!!

*berangan bulan puasa leh la berbuka kat sini*


and again...trimas Hana & Mother
this review is written by me especially for u gals!!!

me n my hubby sangat2 berterima kasih.........xoxo




Monday, July 18, 2011

:: Promosi - PhotoG F'Z Photography ::



nak promosikan my fren's PhotoG service...

PLEASE CLICK HERE [[blog]]
Please CLICK Here [[FB]]







:: Review : Hotel Maluri Part 2::

ini adalah kesimanbungan dari entry yang INI


well..again i would to say thanks to Miss Hana and her Mother for the wedding pwesent!!!

tu hari ai janji nak letak review bergambar tapi lupa lak..so now ai mempersembahkan kat uolls gambar poyo2 ai sebab ai cantik berposing2 dalam Hotel Maluri yang COOL itu okkay!!!!

enjoy and happy cuci mataing!! hahahahahhaa





this is how it looks from the outside.................




inside .... cool super large ikan koi(s) - i like it!!!!
cool staffs!! sangat peramah.....tapi the chinese guy yg i citer tu not in the picture lak..




menuju ke arah bilik....dun ask why we are wearing all white..baru balik photosut kot!!!! hahahhaha



ok.....jika anda perhatikan kat sebelah ai tuh leh nampak KL jugak ye.trimassss


kitaorg kat luar suite kayangan......haaaa yg terang benderang tu actually leh nampak pemandangan KL!!!


ok...puteri duyung ngah bersantai pantai di atas katil yg harummmmmm



luas kan? kan ? kan?? sangatlah luas....korang nak main kejar2 pun boleh kat dalam bilik nihhhh (hehe owner hotel sila jgn marah ai) - abaikan awek baju biru tu...dia bodigad kitaorg masa checkin tu je....


classic...buaian kayu dekat ngan swimming pool . terasa macam dok kat umah je~


the swimming pool.......








us....inside the room.atas katil (sorry la gambar bunga tabur2 ngan cengeklat tu tak sempat nak amik.....hubby ai dah rembat awal2)


the LOVELY bathroom!!!!!



muka awek gatai amik gambo dalam bathroom (gambar dalam jakuzi tak leh tunjuk la.....hahah)


i love EVERYTHING yg ada dalam bathroom Kayangan Suite ni!!!

ok...bersambung di episode seterusnya....episode DINNER kitaorg yg hanya ada KITAORG je! (out of all ppl yg menginap kat hotel tu)





Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...