Saturday, July 16, 2011

:: DIY - Bunga Crepe Paper ::

Actually sejak2 kawen ni ai rasa blog ai dah bertambah 'lembut' berbanding dulu2 yang nak citer pasal KERETA...AUTOSHOW..KERETA..RONGGENG..AUTOSHOW...hurmmmm

Tak pe la..skang dah jadik blog kraftangan lak!! hahahhahaha...

hari ni kita belajar cara2 buat bunga dari CREPE PAPER!!!!


bahan2 ..crepe paper...wayar bunga..n tape bunga...settle..


sila gunting crepe paper anda dengan bentuk2 petals bunga...



sangat sukakan yg ini

tak susah sebenarnya.....





ada jugak yg potongan macam nih









mudahkan?
rasanya korang leh cipta bunga sendirik lak lepas nih..!!!!

tak tau nak agak potongan macamana???

dila download TEMPLATE!!!

CARA 1
CARA 2

boleh jadik cenggini woooo!!!

 ...trimas mak cik martha yg ajar ai benda nih....!!!


9 comments:

WillBemrs said...

alahaiii...comel2...tq for sharing...tp xtau nk bt ke x... ekekeke

Hunny Kitty said...

dah ada template...print n buat je..skit2 lama2 kadik bukit.. :)

LittleSunshine said...

adoii sy ni xrajin orgnya..he3

zimie said...

oh begitus rupanya.hani, crepe paper mana mahu beli?i blurry.

Hunny Kitty said...

sara : hehe tak rajin kene upah orang lew

zimie : crepe paper/kertas bunga leh dapat kat mana2 kedai yg jual alatan perkahwinan... :)

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

wah awk mmg rajin

Ini Kisah Tia said...

wow !! cayalah ... senang je . tengok lah senang , nak buat tak tau senang ke tak . hehe :)

aboyandnick said...

Semalam lepas jer tengok pasal bread sculpture dalam blog kami ada seorang ni yang nak sgt belajar macam maner nak buat benda tu. Jadi hari ni kami sedikan sesuatu yang menarik untuk anda semua "LEARN BREAD SCULPUTE". KAMI SAJIKAN UNTUK ANDA MARI SAMA2 KITA KONGSIKAN. SEMOGA MEMUASKAN HATI ANDA SEMUA...
http://dapurbujang-aboyandnick​.blogspot.com/2011/07/learn-ab​out-bread-sculpture.html

Hunny Kitty said...

senang je...template dah ada....bukan takat leh buat HB leh buat bunga telur...bla bla bla....ikoot suke uolls la

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...