Tuesday, April 12, 2011

:: Stress + Dugaan datang lagi dengan........::


STRESS+DUGAAN

Hadapinya dengan senyuman? I guess so....
Dah banyak hari ai bermata panda...just 17days no more no less i believe.
Dah berhari2 tido ai tak cukup. Banyak sangat hal nak kene settle. Dengan my dad tak sehat la, dah banyak hari dia demam. Takoot dia alleric ubat or doktor tu salah  bagi prescription. Ye la..mmg my dad demam...tapi kalau salah ubat tak leh jugak cos my dad masih dalam medication untuk jantung dia. Ai suruh bawak p klinik yg ai slalu pegi tak nak. hadeyhhhh..so sampai hari ni tak sehat. Tadi pagi my mom kejut as early as 5am. Bangkitla...mandi manda semua. My mom ckp nak kene bawak my dad pegi hospital. Okkay..hamek la baju segala. Last2 my mom cakap, she wanna ask my brotha yang bawak g sepital. FINE. terus la pegi kerja. Hurmm......



Persiapan w-day ai? ai tangguh sekejap. I dunno...macam tak de mood. Sangat tak de mood. I dunno....sebu je hati nih. lantak la malas nak fikir...ape nak jadik....jadik la!

w-day MOOD?? OFF!

**nak nanges leh tak?






update jam 1056

Mengantuk yang amat sangat..dah 2 hari rasa mcm nak selammmmmbe je tido kat opis ni tapi awal lagik..cenggane nak tido??? hadoi laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

tadi ngah buat kije terberangan lak...ade tak antara korang yang berBF/Tunang/Suami POLIS TRAFIK?

apsal citer pasal nih?? haaa..pagi tadik la...macam biasa la lalu jalan Sentul yang jem macam sial tu....tup tup sampai kat depan simpang Taman Dato' Senu ternampak sorang member ai nih haaaa....terus ai jerit n lambai 'Pey!!! Morning!!!!' 
dia pun lambai balik....tapi senyum je...adeyhh terlupa lak ai ni ..mamat tu ngah bertugas!! hahahah selambe kodok je tegur2 mcm kawan tu naik moto kan? kan???


(gambar konon konon je)
hahaha..tup tup terpikir kalau la ai ada bopren polis trafik @ abam taufik ..kene lak dia jaga lalu lintas dekat rumah. tiap tiap pagi keluar rumah. bawak kereta. nampak dia hayun2 tangan kiri kanan kiri kanan..tup tup kita lalu sebelah...terus bagi sebungkus nasik lemak dalam plastik ke bagi tuppurware ada breakfast ke...macam layan jugak kan? hahahhahahaha.....ROMANTIK tak ai?

*** teringat zaman mude mudi dulu...kalau lalu kat kepong tiap tiap pagi ngan GG..naik keta ai la..lalu je depan abam taufik yang hensem tu mesti kitaorg jerit...'good morning awak!!!!' ...sampai dia dah kenal la kami kami nih...hik3 (kenangan......senyum sendiri)










update jam 1118

My mom just called...my dad kene admitted kat ward..cos demam denggi tekanan darah dia rendah sangat...STRESS kembali!!! Tadi memula pegi IJN..tup tup tgk darah....lain lak jadiknya...so now my mom ngan tunggu IJN ready kan surat untuk ayah ai di bawa ke HKL....i wanna cry so bad right now!!!!

Incik Pinky? tak yah tanya la.....tak de maknanya pown (sila sebut dalam intonasi Johan jadik Eric Deco Deco hahahha)


w-day MOOD?? TOTALLY OFF!


10 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

relax ai

Hunny Kitty said...

nak nanges rasanya

~ NANA ~ said...

dear...sabar okey...i paham if i ade dlm situasi u...tp kalo time i stress kn, i suka tido *petua ni*

kalo xley tido mkn ubat batuk *kidding*...hehehe

Hunny Kitty said...

ai tak ske ubt batuk hehehehe....so takkan makan la jawapnyer :P

elle's laaa~ said...

sabar eh kamu... dugaan sebelum kahwin tuu.. sabar ehh ...

~mspija~ said...

ermmm..sy pun tgh stress,,tapi relax ye! biasalah,DIA nk uji tahap ksabaran kite. yg penting kite kna lebey kuat dr org sekeliling kite. rajin solat hajat.dan yg pasti, kite kna kreatif supaya suasana yg sedia ade x buatkan lebey kite kusut.

miey anna said...

banyak dugaan tuhan nak bagi..hmm..x pe dear..tabahkan hati * cakap kat org je reti..kene kat i..nangis jugak x henti2 kunk..huuu..me doakan kamu baik2 je k

Hunny Kitty said...

elle : sedang bersabar tapi badan dah letih sgt otak pun sama

pija : trimas lalink for the advice

anna : trimas.....

ALoNa CintamaniszLite said...

byk2 laa bersabar. nk jd pengantin tak leh stress sgt....hehe..

semoga org tersayang cepat sembuh..

Hunny Kitty said...

mmg tak nak stress...tapi stress tu dtg bertubi tubi..tak sempat nak elak tepis skit dtg yg lain lak

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...