Saturday, April 2, 2011

:: Budget Budget Budget .. ::

Tak sampai 28 hari lagik..

Apa yang penting mestilah di pentingkan terlebeh dahulu..benda benda kecil kecil sememangnya kene letak tepi...last last minit baru boleh fikir yang mana perlu yang mana tak perlu. Contohnya ISU HENNA yang berlarutan hampir seminggu masa ai memula bagitau kat Incik Pinky...dia bangkang keras ai buat Henna kat kaki...hati cakap NAK NAK NAK..ikoot je la cakap suami...huhuhuhuuh (tapi kalau sampai DEGIL aku kang..selambada je aku  buat!!!!!!!)

So disebabkan badget agak terhad sekali...so ai telah pikir untuk walk-in je buat HENNA tu nanti..pilih je tukang lukis yang ai berkenan di hati kat Masjid India tu nanti...dan badget ai untuk tangan depan n belakang adalah.. RM50 or less!  tu je kot.....

Kasut Resepsi belah Gombak/Sambut Menantu : ai akan runner tatkala ini (sebab ai ada kat Taiping)
Budget : RM200 je kott

Tudung Nikah : Oh...belum carik!!!!! TIDAKKKKKKKKKKKKKKKKKK
Budget : RM100

Kerongsang : Untuk DIY..untuk baju Nikah
Budjet : RM150

Bling Bling : Untuk Baju Nikah
Budget : RM100

Hand Bouquet  : Nikah (pinjam je kat Kak Mimie????) Resepsi (DIY)
Budget : RM100


 Bantal Peluk (bilik Pengantin) : DIY design and printed atas sarung bantal peluk
Budget : RM70

Cincin Incik Pinky + Jam Incik Pinky : Ohhhh kat mana nak carik nih? (macam tak sempat je nak ukir nama kat Jam..dan rasanya macam tak de ruang je)
Budget : RM1k

ape lagik yang belum carik??

Oh ye....

Cuppies (re-think after tgk telur dinasor comel) : untuk iringan waktu Nikah
Budget : RM50


Coklat : untuk iringan waktu Nikah
Budget : RM50

satu lagi satu lagi......nak kasik ape?????? huuuu





dan tadik ai pegi jalan2 kat opis lagi satu...sekali ternampak nih ...

SANGAT COMEL!!! SANGAT COMEL TELUR DINASOR ni!!!! Kalau buat iringan NIKAH pun nice jugak nih.........budget pun budget.......macam besh je...nak gantikan cuppies tu....








dan...mendapat idea untuk buat TRIFFLE as iringan jugak...(mesti my mom cakap...TAK PENAH DIBUAT ORANG!!!) - wahahahhaha ai buat ai buat!!!!!


and what about ....sumthing yg dip in chocolate??? (means yang aku boleh buat!)

No comments:

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...