Saturday, April 16, 2011

:: Ibu Mertua Tak Jadi ku Part 2 ::

Sambungan dari PART 1

Kita panggel dia ngan nama Mama Rose.



Mama Rose adalah seorang yang baik dan sangat suka di bodek! suka berjalan. Berambut pendek dan ceria orangnya.
Orang PURE NOGORI. Dia sangat sayangkan aku. Well..memang sangat sayang. Tapi malang sekali dia hanyalah Ibu Mertua Tak Jadiku sahaja. Dan tak de dah feeling2 tu semua. Sebab kesah ai ngan anak dia sudah berakhir.

Meskipun last few years dia call my mom untuk memastikan supaya ai n anaknya berbaik semula. Mintak maaf. The Line is Dead for Mr Wong! Tak mau dah kat lelaki panas baran nak mampos yang satu tu. Bye Bye Bye.

Pelik dan Cuak - kata dua orang BFF ai.
Kenapa?
Sebab tetibe Mama Rose carik n call aku semula. Keluarkan soalan2 bak wartawan hiburan. Siap keluarkan statment 'hari hari mama tengok je kad tu - kenapa ko nak kawen?'

FREAKY??!!! EERIE??? Jeng3
apekah ini adalah jawapan kepada semua "permasalahan" ai selama nih?
Tak mahu berfikiran negatif dan berprasangka buruk terhadap orang yang dah hampir 13 tahun ai kenal.

Sekarang it's my time. Bukan revenge bukan ape ape pun. Jodoh sudah sampai.
Dia tanya lagik 'Dulu cakap tak nak kawen?'

Itu dulu MAMA ROSE waktu ai masih budak2 hingusan yang tak tau ape ape. Yang frust bercinta buat pertama kalinya. Kalau tak..tak de la berat badan ai turun sampai berbelas2 kilo sebab frust menonggeng. Tak de la ai berkurung dalam bilik hampir setiap hari selama setahun tanpa pekerjaan! Terukkan??

tapi lepas tu ai kembali dapat semangat n normal. Terima kasih kepada kekasih gelap ai time tu (nanti korang akan baca entry pasal mereka mereka ini semua pada 29.4.2011)

Mama Rose..pitty u. Sorry to say but i have to do this. Anak anda tidak lagi berada dalam senarai ai yang dah bersawang tu.

So uolls ai nak tanya uolls. Barang2 Mr Wong yang ada ngan ai maksudnya hadiah2 pemberian dia dulu. Patut ai kembalikan atau bakar aje?

Mama Rose...maafkan ai..halalkan makan minum ai. Semoga mama rose sehat sejahtera dan semoga anak mama rose si Wong tu bahagia ye....

Hunny tak penah lupa kat mama. Masa je tak izinkan kita berjumpa. Tu je.


14.04.2011 (1104)

ai mendapat missed call bertubi2 dari Mama Rose...MOTIF??
Tak tau..sebab i didn't call her back....hurmmmmmmmmmmmmmm

Sekian. (macam ada lagik nak tulis ape dia ye?)



takoot jadik cenggini je....huuuu

6 comments:

Sidratul Muntaha said...

takut pulak baca.
doa byk2 dik..
org tua2 ckp,masa dekat nak nikah ni byk dugaan n setan ganggu.
ini salah satunya.
doa byk2 mintak majlis ko berjalan dengan baik dan jugak dilimpahi dengan kesabaran.
then klu boleh la..
ni guideline jer..
jgn la aibkan sangat org tua tu...
kita tutup aib org,insyaa Allah nnti Allah tutup aib kita.
happy wedding..and may Allah bless your marriage with barrakh.
insyaa Allah.

VFN said...

kasi lobin..
soh lobin kasi CMJ!!
ahahaha

~ NANA ~ said...

i simpan n pakai je barang2 yg ex bagi dulu...peduli ape, dia dah kasi kan??? hahaha

~mspija~ said...

kite bako. kite bako aje!..
hahah.agreed dgn nana.
org dah bagi..kite pakai lerrr
kalo dia mntak balik, bagi.
hahah.mustahil plak kan dia mintak balik. eheheh. apepun, be strong dear!..wah,indahnye hdup ekk jd menantu x jadi kesayangan. - eh betol ke ayat aku nih??? haha

e k i n ♥ y u s r i said...

samelah...
xde nak pulang2 balik nie
hehehe

Hunny Kitty said...

SM : trimas for the advice..t.api....takootkan???

Vin : hamboiii

nana+pija+ekin : hahaha ehh?? tapi i simpan kat dalam kabinet je..takoot nnt my hubby terjumpa lakkk masakkk

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...