Wednesday, April 6, 2011

:: 3 Minggu Lagi!! - Part 2::



Ada lagik lebeh kurang 3 minggu.
Rasanya banyak lagi benda belum settle..risau je ada benda yang penting belum buat.
YES ..ai nak wedding ni jadik perfect yang macam ai idam idamkan..tapi nak jadikkan idaman itu satu realiti memang payah sebab tak semuanya kita buat sendiri dan tak semuanya semua orang nak pleasekan hati kita walaupun kita ni bakal akan jadik SPECIAL!

So ..ai berdoa agar majlis ini berjalan lancar pun sudah mencukupi barangkali.
Susah jugak nak buat perkahwinan yang ada THEME nih...sebab mak andam or WP ke ape ke tak sediakan prop untuk kita..kita kene carik sendiri..contohnya LIKE ME!!!!

ada barang-barang pelamin yang ai carik sendiri aje. Cos..kalau suruh mak andam carik maybe tak tercarik kot...so ai kene label or 'RANTAI'kan my prop nanti...huuuuuuuuuuuu and yang penting prop prop ai belum lagik di kemaskinikan...hadoiiiiiiii bila tah nak buat..

Bilik pun belum habis cat..tinggal siling je lagik. Dah la bilik dah macam kene tsunami...lepas kene tsunami kene gempa bumi lak lepas tu kene puting beliung last last kene gunung berapi sebelum banjir kilat!!! Semak semak semak!

Katil by 19 April baru sampai. Haih!!!!!!
Banyak benda tak siap lagik. Incik Pinky kembali busy. Last dia fitting Ahad lepas. Dia tinggalkan baju melayu dia kat Butik so org kat butik leh ukur dari situ je baju dia. And i'll be meeting him again masa hari Akad Nikah kami. Sadis tak?? Untung uolls yang Incik Hubby To Be yang tak tinggal jauh n tak busy macam Incik Pinky ai! So tawakkal ajelah pasal baju dia..hopefully baju tu ngam ngam cantik kat badan dia nanti....and for the time being i'm in charge!

Pelamin akan di fnalize malam ni InsyaAllah.
Kasut ada sepasang lagi tak jumpa..susah sungguh nak carik kasut PINK musim ini..kalau sesapa ada ternampak kasut PINK yg BUKAN jenis tertutup sila bagitau ngan ai okkay...

Isu KONVOI pulak..jumaat ni nak jumpa ngan ahli konvoi utama ai nak berbincang tentang perkara itu. As for My Superbike gang..My Brotha akan uruskan dengan derang nanti.

Tanda Jalan - Belum Siap
Bunga Manggar ada skittttt lagi nak siapkan.
Table Sign jugak belum siap
Prop untuk My OP pun belum siap
Hiasan untuk GuestBook nyer meja pun belum siap
DoorGift belum tapau

nak kene buat skit skit la...tapi asal malam je mesti ada kerja kat rumah. Hurmm...i wish i had more time ......

haaaa isu handB lak nih...adekah ai akan mendapat HANDBouquet impian ai selama ini?!!!!!

A BIG BIG BIG question mark over there!!!

ada satu florist ni dah tawar harga MENARIK sangat..tapi on that time dia tak de kat Malaysia lak..
ada sati lagik florist ni nak JEKPOT ai sampai RM400!!!! GILA MAK DIA!!!!!!!!!!
Nak DIY tapi macam malas...
entah entah entah

SEDEH la bila PK!
Tak nak PK la!

Kek..Tuan Matt yang uruskan sebab dia HERO dan HERO itu kini tiada di Semenanjung sebab bertugas kat Sarawak dan akan balik next week je!!!!

apa apa pun ai tawakkal aje la...

DOA KAN MAJLIS AI BERJALAN LANCAR YE KAWAN KAWAN.....

AMIN~


p palang s: GALS...NEED your HELP and CADANGAN..pasal HENNA ...elok runner sendirik pegi carik henna yang kat tepi tepi jalan tu (sebab murah)

or hired yang datang rumah tu je (yg kalau nak buat tangan kaki at least kene ada RM150?) plsssss ai ngah kompius nih!! (FYI my Incik Pinky tak kasik lukis2 kat kaki..so nak inai hujung jari je**)



psssssssssssssssssssst : NEXT Entry..DIY W-Day Shoe!!!




** My pakar kecantikan baru call...tanya apsal lama tak datang??? hayyoo.......tak da masa meyh..ade ke suh datang weekdays mmg takkan la...ni lagik 3 minggu ni hujung minggu di gunakan sepenuhnya untuk persiapan perkahwinan ai...bukan untuk berjimba jimbo tenyeh2 muka tenyeh2 bodi..kesian tak tak de masa pun nak pegi manjakan badan yg lelah lesu ni haaa....so dah make appoinment 16april2011 for facial hopefully menjadik la..pedicure menicure lak tak terbuat2 ....takoot inai tak lekat....hurmmmm any suggestion?


7 comments:

safiyyah osman said...

good luck babe!:)...xlama dah..hope segalanya lanccar.:)

e k i n ♥ y u s r i said...

sbr ye ai...
jgn kelam kabut sgt
chayok2...

klu xmau henna mahal,ai glah yg kat tepi2 jln tue...
sehari sebelum ke
terpaksekan

Hunny Kitty said...

saff : trimas... =)

ekin : begitulah perancangan kalau nak badget...hehehe sepasang tangan baru RM10 ..depan belakang RM20 ..tambang pegi masjid india..dalam RM5 ...rsanya tak sampai RM50 la kot termasuk kos pengankutan... :P

cheQmOomOo said...

aja2 fighting!!!

Hunny Kitty said...

CQ : tak paham la :P

wa khairul onggon said...

errr.. dah nak kawen ker? Tahniah dan selamat berjaya dalam urusan persediaan kawen :)


Wahai blogger sekalian, nanti refollow blog saya ye. I'll follow back. Blog baru, pengisian baru tapi dotcom yg sama. http://www.onggon.com/ dan jgn lupa tinggalkan jejak/url di comment box blog saya :)

Hunny Kitty said...

ok...trimas

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...