Monday, February 28, 2011

:: Busy Bee ::

Hujung minggu aku kali ni sangat busy..mengalahkan busy kalau pegi autoshow....terlepas 2 autoshow kali ni...satu KBS kat putrajaya satu lagik audio battle kat Taiping...it's ok la bukan rejeki kot kali ni...

Sabtu :
aku busy dekat b'day party mien...tapi seronok sebab Triffle aku laris!! hehehehee..lepas ni nak bukak bisnes triffle la!!! ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~













 


Ahad :
Aku busy menguruskan function org tatkala aku menjadi host+penyanyi bidang terjun kat satu garden wedding kat Banting nih...serius shit lawa giler pelamin anganku itu!!! hahahhahahaha

 

balik dari job terjun aku tu..aku lepak ngan member2 kucing aku kat bagan lalang..tengok sunset..seterusnya acara makan beradab beramai2 sangat happy walaupun penat serta makeup aku setebal dinding konkret semalam!!!!


 My BFF mencuba ilmu jalan atas air








My KittiansLove ....
Isnin :
Kije dan mengantok! Sekian!

Sunday, February 27, 2011

:: Resepi - Trifle ::

Hari ni Bday Party My Baby DHS so aku decided nak buat Triffle nih....lagipon aku nak testing je sebab ada pompuan pregnant mintak aku buat sebenarnya...hahahahhaha so aku pon nak buat la nih.....(waktu entry ni di post...sama ada aku tgk masak...or tgh tunggu benda ni sejuk or aku dah hidang pon!!!)


Ape kebenda binatang Triffle nih???
buat engkorang2 yg tak tau amenda jadahnya Triffle ni meh sini aku nak xplain dengan BAHASA yang TAK JARGON ....dia leh kurang macam puding/agar2 roti yg ada buah.....lebeh kurang tu la bendanya.....

rupanya??
macam macam jenis rupa mat salleh masak macam lain skit..melayu standed la ..kompem alter punya hahahhahaha






caranya ???




Bahan-Bahan:
  • 1 bungkus kek swiss roll
  • 1 kotak agar-agar segera (Lady’s Choice) – perisa strawberry
  • 1 tin fruit cocktail
  • 2 sudu besar tepung kastard
  • 3 sudu besar gula
  • 3 cawan susu segar
Cara:
  1. Campurkan tepung kastard, gula dan susu dan masak sehingga menggelegak dan kepekatan. angkat dan biar sejuk.
  2. Potongkan kek swill roll dan susun ke dalam bekas [kalau nak cantik..masukkan dlam bekas kaca..nanti nampak lapisan triffle ni] sehingga penuh.
  3. Kemudian ambil sedikit jus buah cocktail dan tuangkan keatas kek tadi.
  4. Tuangkan kastard tadi keatas kesemua kek sehingga rata.
  5. Taburkan buah cocktail keatas kastard tersebut.
  6. Bancuh agar-agar segera mengikut arahan yang telah disediakan dan tuangkan keatas buah cocktail tadi.
  7. Masukkan ke dalam peti sejuk.

Saturday, February 26, 2011

:: Hello Kitty Guest Book ::

Lagi satu benda yang belum di buat2 ..sebab hujung minggu aku dipenuhi dengan aktiviti yang tak berkaitan langsung dengan perkahwinan aku yg ada lagik dalam 60 hari je...apsal aku buat rilex je nih?? tapi macam macam nak...itu nak ini nak...semua nak hello kitty...konon semua nak D.I.Y tapi....pegi buat benda lain....hadeyh la aku nih....

ok sebelom aku mengondem diri aku dengan lebeh lanjut meh la aku nak coretkan sedikit sebanyak pasal guest book yang aku berangan nak buat nanti.....



lebeh kurang cenggini ke nanti????? Kiddy sangat kottt



akan ku lekat heart shape pomander tu kat depan cenggini (mentang2 la dah tau cenggane nak buat pomander)


what do i actually need??

1) card board
2) ribbons
3) manik2
4) bunga sakura
5) heart shape gabus
6) kertas lukisan saiz A4 or any paper yg tebak saiz A4
7) hello kitty & dear daniel picture/small plushies
8) picture of me me me me me and him
9) gun glue


selebehnya pegi binding je! hahahhahaha


and my rough idea :







Friday, February 25, 2011

:: Blog PINK ::







Untuk menyertai segmen ini, anda perlu buat satu entri yang mengandungi:
  • Tajuk entri "Blog Pink"
  • Link blog Contest >>> Blog Cik Nuyul
  • Ceritakan dengan menarik, kenapa anda memilih warna tersebut dalam blog anda?

    Begini ceritanya begini....ai memang sukakan PINK sebab PINK make me HAPPY and leh sampai tahap sawan sebab mesti nak jerit2 hahhahhahhaha.....dan kenapa lagik?? sebab lainnya adalah kerana kereta saye warna pink...bilik pon kaler pink...tema hari bertunang pon pink...tema hari nak kawen pon pink...atas meja kerja banyak benda berwarna pink..kain baju pon banyak yang PINK ....senang citer kalao beli ape2 warna PINK mesti tak kesah punya...kalau warna pink tu ada hello kitty lagik tak kesah....hahahhahah itulah citernyer...nanti kat hujung entry ai sediakan dan hidangkan u ngan gambar2 ai yang berkaitan ngan PINK...jangan muntah PINK dah  la yeeee~
  • Sila tag 2 blog rakan anda yang mempunyai tema warna yang sama dengan anda. pastikan mereka tahu. (wajib kena tag 2 rakan, kalau lebih lagi bagus..)

Itu saja yang diperlukan, senang kan? ok lah kalau anda sudah siap entri tersebut sila tinggalkan maklumat berikut dalam ruangan komen :
  • Nama blog
  • Link entri yang sudah dibuat

[Perhatian : pastikan anda tinggalkan maklumat atas ni dengan betul, terutamanya nama blog anda. jika anda tidak buat kemungkinan saya tidak akan senaraikan blog anda.]


Tempoh untuk anda join segmen ni akan ditutup pada:




Jangan lepaskan peluang ini!! KLIK KLIK KLIK KLIK and THINK PINK!


akhir skalik ai nak TAG


dan  jugek




so...enjoy the picture!




First : Most of my bajubajuan is PINK




2nd : My ROOM is PINK!




3rd : My Car is PINK termasuk dalamnya







4th : My E-Day nyer tema pun PINK!


 

5th : My W-Day tema pun PINK!  KLIK HeRE for details
6th : My Fiance/Future Hubby also a PINK Lover! (kureng skit dari ai je..kami jatuh cinta pon ada la sikit3 pasal PINK nih)


7th : Barang2 atas meja opis kebanyakkannyer PINK!





8th : BLOG ai warna PINK...hehehehheeh KLIK...KLIK




dan....sebab lain? tak de sebab lain melainkan PINKPINK belaka semuanya...PINKRAZY! hehehehhehe


:: Dapat Job ::

Dah lama tak dapat job kat umh org kawen....tetibe tadik alice call...
dia tanya 'akak...nak tak nyanyi kat kenduri kawen????'

aku tanya balik bila?? alice cakap 27.2.2011...hari ahad ni kat banting...aku cakap on je, memandangkan offer dia menarik jugak lepas la duit aku  nak bayar beberapa keperluan aku nanti...huu Alhamdulillah....

cuma skang aku tak tau ape lagu yg nak kene nyanyi....huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


Thursday, February 24, 2011

:: Khairul Fahmi Che Mat @ KFC @ Apex Kene Terajang Dekat ... ? ::




semalam aku n the kitty gang pegi tgk bola kat kedai makan..semangat masing2 pakai baju ikoot warna tema...mula2 tgk keadaan cool aje..sebab Malaysia dominate the game...mamat2 tersangkut troli terjatuh kat KLIA tu main mcm tak serius je....well~ layankan aje...

sampailah saat Malaysia kene KAD KUNING ...panas ati skit la....tetibe beberapa kelip mata lepas tu.......binawe kapet tu leh pulak terajang KFC!!!! mak chiiiiiiiiiii~ ape??? dia ingat tak sakit ke??? cuba kita terajang dia lak tgk...tapi tak tau la kalau2 dia pakai suar besi dalam sana kan?? kan??? anyhow....pengadil bagi dia KAD MERAH! rasakan...nak sangat kan terajang anak orang? dah kene buang padang..........

selebehnya..it is a good match sebab Malaysia 61% ++ dominate the game...tapi kita tunggu la serang balas derang 9 Mac 2011 nanti kat Pakistan lak...huuu hopefully tak de sape kene terajang dekat TETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT lagi...bak kata pengulas semalam 'ohhhhhhhhhh khairul fahmi che mat telah di tendang di bahagian sulit!!!!!'

komentar paling kelakar : bla bla bla pemain pakistan bla bla bla..dia nampak ok je....~


HAHAHHAHHAHAHA terbaik la bang~!!!!!

Sila KLIK sini kalau tak percaya sape terajang sape

:: Hello Kitty Cake Toppers Ideas::

I just got an email from my fren from Fishers, IN,United States...dia bagi skit idea pasal cake toppers nih...tetibe terasa macam make sense pulak bila dia post HK music box as one of the idea....tapi nak mencarik yg kapel tu yg mencabar minda tu...mana nak carik nih????



a pencil holder


a card holder


a music box


i just wish i can find a large keychain or figurines this weekend!




source : Ebay

Wednesday, February 23, 2011

:: Isu Kek Kahwin..again?? ::


Wedding cake telah menjadi isu ON & OFF bagi aku buat masa ni...sedang aku google google ....sekali aku terjumpa this one blog...blog che pah...ewahhhhhhh .....dan aku terpandang imej di atas!!! macam jatuh cinta pon ada nih hahahhahahaha......

lepas tu aku terfikir lak.....aku nak kek hello kitty tapi yang cenggini ...agak2 boleh buat tak??????
lepas tu aku pikir ke aku nak buat kek kereta (macam nak sambut b'day anak la pulak)
hurmmmm...sekarang aku dah kompius....harap BANTU! TOLONGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG~

i really need this kind of cake topping.....tapi dalam malaysia..mana nak cari?!





mana nak carik yg cenggini?! T_T

Tuesday, February 22, 2011

:: Binawe! ::

Sapa punya kije nih?!!!!
nak kene kerat tangan dia nih.....biasa ye?!!!!!
ko tau tak??? aku ni dah berangan nak dapat bonus....ape lagik la yg ko lingkupkan rete benda kampeni aku nih?!! hadeyhhh!!!!



sila jangan contohi perangai monyet ini....monyet pon tak buat cenggini...sekian!
hargailah port/jumper box anda...kalo jadik cenggini cenggane nak men internet? cenggane nak buat phone call?? sendiri mau pk la...!!!!!!

tetibe rasa mcm nak muntah!

Monday, February 21, 2011

:: FaceBlog ::

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

Sunday, February 20, 2011

:: Broga Hills ::

Seawal Jam 0300 aku n Kitty Community berkumpul kat Saujana Impian untuk memenuhkan impian kucing kami untuk menawan Broga Hills...

Sedikit sedutan perjalanan kami semua ...




Kechik...Min + Zeli = Tunggu


Kenari Dzeli




Yang ni mula2 je semua orang xcited....tunggu la...



 meredah kebun kelapa sawit
 baru beberapa meter

 dah stat masuk hutan






aku yang hampir jatuh....nasib baik hero aku ada taime nih

wak @ Dzeli yang dah jadik orang minyak.."aku dah tak nak naik broga lagi!"


dah siang....dapat tawan Broga...bangga seyyy walaupon terpaksa jadik spiderman la cicakman la...


muka xcited sbb dapat tawan Broga


Me n Cik Nane...BFF forever!


aksi turun Broga



 Kitty dah nak balik~








Hero of The DAY "Broga ni tak mencabar LANGSUNG! Aku tak penat pon!"






Konvoi...bukan balik..tapi serang Gabai pulak!
















Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...