Saturday, January 29, 2011

:: Persiapan Perkahwinan Si Hello Kitty ::


Tinggal lagi 3 Bulan je beb dia nak TERIMA NIKAHNYA!!!!
aku berdoa agar dipermudahkanlah urusan aku dan Incik Pinky aku.....semoga jalan rezeki kami terbuka luas..semoga semua berjalan lancar....dan moga Allah lindungi kami dari benda3 yg tak baik dan merosakkan..Amin.

So antara persiapan yang aku adh buat???

1) aku dah pegi tempah baju nikah aku.....






2) Aku dah pegi menDEPOSITkan sejumlah wang kat butik pengantin yang aku nak (Kak Mimi)...sebab tak de rejeki aku kali ni berMAKE UP kan hasil tangan KAK AWIN Seindah Wajah sebab dia busy dan aku terlambat tanya dia (waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa)


Kak Mimi suh aku design sendirik baju kawen aku n Incik Pinky ...rasa mcm nak pakai cenggini tapi ada abit of alteration skit nanti ..




HOT PINK + SILVER??
SOFT PINK + SILVER???
(yg mana korang agak2 seswayy untuk muka mak yg gojes nih???)







Baju Yincik Pinky lak nak buat leh kurang cenggini ..dalam satin...luar nak buat songket tak penuh cenggitu...hik2










3) aku dah design pecah3 kepala untuk wedding card aku....tapi aku tak tau la org yg aku nak suh print tu dia buat ke idak... 



sebab brader aku cakap derang mintak gambar n olls n derang akan buat kan mengikut mereka..ni semua gara-gara aku tak de AI! Demmit!





Maka dengan itu kita tunggu dan lihat la nanti ye....hik2..ape2 pon aku tak kira! aku nak ada warna PINK tu jugak n aku nak try paksa derang carik/buat SAKURA FLOWER tu!

  





4) Selain wedding card aku dah print LOW BADGET 'trimas stiker' aku..tinggal nak potong..tapi aku malas nak potong



 










5) Aku dah membeli belah BUNGA SAKURA sementara stok masih ada untuk CNY ni hari tu....hahahahahha..mak aku lak leh cakap ape tau 'EH..bia je la bunga tu dalam pasu tak yah nak potong3...cantik la pulak....' - maka dengan itu terpaksa la aku pergi memborong bunga-bunga itu sekali lagi.....budget aku?? dalam RM50 je kot...see la sebab aku fikir aku nak buat BEBOLA bunga sakura untuk hiasan dalam BILIK MENGAWAN aku nanti!! hahahahahhahaha







6) Bilik belom cat sebab cat belom BELI...nak kaler ape?? PINK la...aku ni macam ada kaler lain aku minat selain PINK atau HIJAU atau ermmmmmmm ape ek???



Bilik dah kemas sikit dah... dulu kat sebelah almari tinggi tu ada satu lagi almari yg khas untuk HANDBAG dan KASUT...tapi mak aku dah suh aku REMOVE almari tu termasuk isinya.....hahahahhaa....korang jangan risau..aku dah sorok handbag ngan kasut aku yg banyak2 tu



Lepas tu pegi IKEA jumpa lampoo ni...agak2 cute tak kalau letak dalam bilik mengawan aku nanti?? Hehehehhehe.....dah macam TASKA!



Ini dia rupa bakal tempat mengawan aku....muahahahahahhahaa






dan berimpian nak jadikkannyer cenggini.........(apsal aku banyak citer pasal TEMPAT MENGAWAN nih?? gatai naaaaa..dush!!  dush!!!) 




7) Hand bouquet - aku dah fikir dengan kuat..aku nak carnation! Tapi carnation HELLO KITTY seperti di bawah....aku dah tanya...org tu kata..'amoi aaaa..biasaa aaaaa carnation aaaa kita cas aaaaa 40 aja...' - ok skang ko ckp pat puluh later2 aku pegi lagik skalik naik..siap ko...aku buat sendirik je! 











        8) Kasut??? Ermmm Kasut Nikah n Resepsi aku belom beli!! masuk kuar kedai..semua aku TAK berkenan...kecuali untuk kasut yg ni ..yg ni tak leh buat kasut penanti yunk..ko nak pegi JOGET leh la.!!! 




9) Kek Kawen??? BFF ai nak seponser....hehehehhe yeyyyyyyyyyyyyyyyyyy....kalo wat dua tingkat yg 3.0kg tu pon ok ni....muka kitty ni lapisan atas....ngeeeeeeeeeeeeeee~ trimas ye Vin!!! sayang ko!!! 







10) segala BORANG BORING semua nak uruskan masa 2 february 2010 nih.....









11) Makanan??? ayah seponser...hik3 alhamdulillah....murahlah rejeki ayahku..amin~



12) LAGI???? ermmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ..oh ye...segala mak bapak PLUSH Kitty aku...akan ku segarkannyer semula untuk tujuan..PELAMIN...jgn terkejut tgk pelamin aku nanti...aku punya kawen..aku punye suke! 




Muahahahhahahaha....dan aku dalam pencarian mencari PAYUNG HELLO KITTY saiz dewasa bertangkai panjang...taime nak mmg tak jumpa!! haishhhhh! 
















dah dah...tu je kot...diam3 tau...ahaks!!!  kalo ada lagik nak tambah...aku tambah la kemudian ye....babai!!!   

7 comments:

FARYN said...

aku sokong kaler merah!
muahahahahahaa

hidayah sapidih said...

wahh..ske sgt suma bnde ada hello kitty..im looking forward to see your wedding pictures and all stuff yang ade hello kitty! :)

Dia.Honey said...

vin...takde merah2 ..hahahahahha

hidayah : trimas....u dok mana?

hidayah sapidih said...

i duk kat ipoh..studying in shah alam. so currently i selalu ade kat shah alam la..why2??

Dia.Honey said...

ohh ada kat shah alam je....hik2 ngatkan dok ipoh .....u minat hello kitty ke??

Nisa' Azman said...

wow.. kawin bile nie?

Dia.Honey said...

cik nisa' ..
coming April....hehe

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...