Thursday, June 16, 2011

:: Weekend Hubby & Weekend Wifey ::

Perkahwinan Jarak Jauh......hurm.....ape pendapat korang pasal hal ni?

Ai adalah seorang mangsa KEADAAN. Di mana suami ai bekerja di Taiping, Perak (tempat asalnya) dan ai pula bekerja di Bangsar (anak jati KL la katakan).

Satu ketika dulu, mungkin keadaan ini adalah seperti satu BAD LUCK bagi mana mana pasangan. Ye la..hidup berjauhan.sape tau apa akan jadik bukan? Tapi rasanya sekarang benda ni dah tak de maknanya lagik. Banyak pasangan sekarang pun tinggal berjauhan. Maka wujudlah istilah KEKASIH SEPARUH MASA...ehhh salah!! itu SKANDEL!!! hahahhahaha WEEKEND HUBBY & WEEKEND WIFEY!

Mama mertuaku & Papa mertuaku juga menjawat jawatan ini mungkin lebeh extreme. Monthly Hubby & Monthly Wifey rasanya. Jarang sekali nampak PAPA kat umah!!!!

Ok...berbalik pada ai.
Kami? Kami bercinta tak lama..sekejap sahaja tak sampai setahun pun terus bernikah. Masa mula2 di alam fana cintamu dulu pun jumpa sekali sekala...kadang kadang 2-3 bulan tak jumpa. Sekarang sejak2 bernikah ni, tiap tiap minggu jumpa itu pun sebab masing masing ada urusan dengan keluarga. Tak dia ikoot ai pegi kenduri kendara, ai lak ikoot dia pegi kenduri kendara.

Cuma minggu ni agak ISU skit. Minggu ni b'day sang hubby, tapi dia cakap dia busy tak leh nak balik. Ai pun actually tak leh nak balik sana cos hari Ahad ada ShowOff pulak - HAIH!!!! dalam dilema jadinya! Cari duit bukan senang....bila ada peluang datang kene amik jugak, tambah tambah lagik tengah2 bulan macam ni...leh mati akal wooo!!!

sorry larik topik lak!! hahahhhaaha
So far? ai leh handle PJJ nih. Mungkin sebab dah terbiasa. Tapi sejak dekat dua bulan nih, kadang2 angin kuskus tu datang jugak!!! Jelous tengok orang berLAKI harihari...ai?? T_T <<---- muka budak cenggeng!!!

Kadangkadang luahkan jugak perasaan kat HUBBY..nangis tak yah cakap la. Muka ai je LEGEND!! Tapi hati...ada taman tasik ok!!! Hubby siap update status kat FB "My wife is a Gangster" tapi hati..berkicauan burung berterbangan. Hubby kata "honey ni..panjat pagar pakai kain pun selambe je kan?" tapi hati ni....ibarat tisu di rendam dalam air semalaman!! HANCUSSSSS & JIWANG!

Depan hubby..leh control MACHO..hubby kuar je simpang umah nak naik hiway DUKE! Terus call meraung2 dalam phone!!! Siapa tak sayang laki weyyyyy........!!!!!!!!

Tapi bak kata bini Ejad, Cikgu Yanie - PJJ ni ada manisnya!
Di sokong dengan angguk2 geleng2 Cikgu Inggeris, Puan Reefa.

Manis tu tak yah la citer, sekala sekala jumpa. Dalam rumah depan mak ayah pun berkepit je! Lalalalalalalalalaaaaaa~

Yang tak besh, tido malam sorang la.

hurmmmmm..itu kisah PJJ ai. Pengalaman peribadi ai. Anda pula bagaimana?

Marilah kita samasama mengaminkan doa ini:

Ya Allah, Engkau berkatilah hubungan kami, suami isteri.
Engkau suburkanlah perasaan kasih sayang di dalam hati kami,
Engkau restuilah cinta kami, mekarkanlah ia..supaya kami sentiasa berkasih sayang seperi Muhammad dan Khadijah.

Ya Allah,
dekatkanlah hati kami, satukanlah kami sehingga syurga nanti.
Murahkanlah rezeki kami, kurniakan kami anak-anak yang soleh dan solehah.

Amin...


disclaimer doa : Ya Allah, bukanlah peluang pekerjaan bagi suamiku di Kuala Lumpur, Malaysia ini. Amin




21 comments:

Ms. Fiena said...

saya turut merasa sedeh.
dan part2 yg manis tu i pn senyum2. dpt merasai. cewahh. haha

e k i n ♥ y u s r i said...

sbr ea

hazlynda kushairi said...

Amin.

Bersabar ye babe.

Aku ni haaa daari berkawan ke bercinta ke bertunang ke berkahwin, sampai sudah jarak jauh. PJJ waktu bercinta lain rasenye tak sama mcm lepas kawen.

Setiap malam husben call tanye bile nak setel down selatan? Aku pun anak jati tegar KL BAHAHAHA tunggu mase n keadaan, selesai segalanya, pindah la aku ke sane. Takot nak melawan, syurga kite sekarang bawah husben. eceh.

Khairiyah aka Kerry said...

hye pencinta hello kitty!=)

dulu kery pun minat hello kitty.hihi.comel sgt.
nway nak share story, saya tak LDR but my sis pernah..awal2 kahwin kakak dapat keje kat hosp PD,meanwhile abg ipar dpt kat cheras..mula2 tu mmg jd weekend husband/wife la..jumpe time weekend je..tp bila dh beranak anak sulung tros my sister tak sanggup.hari2 die ulang alik PD-cheras.abg ipar takley pindah jauh2 sbb die ade masalah mata, so kakak tak brani nk bg die drive jauh2 sorang2..and at the same time kakak berusaha minta tukar,,abg ipar tak dpt sbb die bahagian forensik.bahagian forensik kan mmg ade satu je dalam mesia ni..so after 2 years baru akak dapat tukar..sampaikan mase tgh sarat mengandung anak kedua pun die sanggup ulang alik..

itu la ceritanye..hopefully awk banyak2 bersabar k.=)

jum kite same2 berdoa semoga hubby kitty dapat tukar ke KL!

Hunny Kitty said...

cik kin : sedang besabar....doa je..manala tua rejeki anak2 hahahaha

fiena : senyum..tak perlu kata apa2...tenyummm hehehehe

Hunny Kitty said...

lyn : tu ahh...susah gak jadik anak jati kepala batu ni kan?! hahahahha....anda pun sama jauh2 jugek..tu la duit bukan senang nak carik..so meanwhile cenggini la iduppppp..... T_T

Hunny Kitty said...

kerry :

ohhh my papa in law pon forensic tapi nun jauh kat kedah nun..mama in law kat tepen with my hubby...ai yg slag nya tak leh tukar post ke sana..downgrade post lak. kalao leh dah lama tukar tau! so skang hubby cakap dia akan usaha try dapatkan kije kat KL yg gemilang ni haaaa..hopefully adalah rejeki tu

Hunny Kitty said...

..and all..

Amin..amin amin ya Rabbal'alamin...

semoga semuanya Allah dekatdekatkan juga akhirnya~

wa khairul onggon said...

Kwn ofis saya lagilah.. dia org Sabah.. isteri kat Semporna cikgu.. dia keja kat KL dah dekat 10 tahun tak dpt pindah2 Sabah.. Setahun dia jumpe wife dia dalam 2-3 kali sahaja.. Plaing lama pun seminggu bila hari raya.. :)

Hunny Kitty said...

wa ....derang ada anak tak? hayyooo.....

yUmIe said...

walaupun i hanya KL-MELAKA,ttp rse cabaran ok..it consume alots of money for travelling every week.tp sgup ku redah jua..dlu dr b'cinta smpi b'tunang xkesah sgt pn jauh2..bleh adapt lg even 2-3 bln skali bru jmpe.tp dh kawen sgt len rsenye..husband xboleh tukar sini sbb die keje+study.so i yg kne b'korban.huhu..tp xpela,xkisah,asal dkt dgn husband.especially bile dh ngandung ni,sgt le hendakkn husband disisi.sgt cengeng ok!!huhu

nida-razak said...

huu...sedih nya bile pjj ni kan..xpe raden..sabar ye..ada manisnya nanti...

Hunny Kitty said...

yumie ...ai yg belom +ve ni pun dah cenggeng....kalo +ve entah cenggane la ...huhuhuhuhuh..tapi tu la pasal duit ulang alik tu mmg terasa kan?

nida : mmg sedeh..tapi bak kata yumie..ku redah jua!

aurikelsan said...

syahOney..sila la menjadi isteri yg tabah hokeh?? ai pon nnt merasa la jd weekend husband & wife.. huhuhu nak cari keje yg seswai kat area taiping bukan senang.. maka, kepada semua yg PJJ/LDR, marilah kita menjadi tabah secara berjemaah hehehe

VFN said...

boleh buat drama minggu ini.. hoho

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

alolo..sbr ea..maera dulu dahla cinta pjj 3thn, pas nikah pun 10 bulan pjj. alhamdulillah skrg barulah dok bsama. =)

Hunny Kitty said...

auri : mmg sedang menjadi tabah..tepen mmg susah nak dapat kije..ngat kan kije luar bandar ni senang je...lagik payah rupenyer!!! huhuhu marilah bejemaah....

vin : hahah dah drama pun!

maera : untung....huhuhu..bila la nak rasa nih?

UyaRayza said...

uya skang pn jauh..dh paksa2 rayza tukar keje kt kl sebelum kawen WAJIB keje sini dulu..x kire hehhe..kejam kn...x nk jauh2 dh...stat dr kapel dh jauh...x sangguppppp hehehe

Hunny Kitty said...

hati kene kental cik puan uya....kaalo tak kental....haaa mmg masak la~

ALoNa CintamaniszLite said...

bukan hang je, honey..
ramai pasangan yg akak gi amek gambo kawen dorang...jumpa hujung2 minggu aje. Tak dia ke tempat suami dia...suami dia yg ke tempat dia..
Betul..mmg dh ramai yg mcm tu. Hrp2nya 3G, yahoo chat, we chat kat fb atau yg lelain leh mengeratkan kasih syg dan melepaskan rindu pasangan yg senasib ngan hang...

Hunny Kitty said...

tu la pasai kak alona.....hhuhuhuh tapi penat jugak la jadik lagu nih..kene sabaq banyak2

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...