Friday, June 10, 2011

:: Pintu Puaka II ::

sambungan dari ENTRY

...tiba-tiba...
"Eh....pintu tu bergegar!!!!!!" kata bff ai
"Mana mana?!! tak nampak pun!"
"Apsal u tak nampak...bergegar kuat kotttt.."
ai pandang pintu tu lama lama
"betul ke u tak nampak nih?"
"Hadeyhh....tak de la ..tak de!!"
ai pun hirup la air starwberry depan mata ai ni ..tetibe bff ai tadik terus angkat dulang makanan dia...dengan mulut bersumbat ayam "pintu tu gegar lagik! jom tukar meja!"
ai pun angkut la semua2 makanan atas meja. kita orang duduk dekat ngan meja tu...rasa macam nak parking depan pintu tu je.



last-last...
YEAH!!! pintu tu bergegar dengan kuatnya macam ada orang nak bukak pintu dari sebelah sana!
bff ai terus pegi dekat pintu tu..gegar2 pintu tu balik. nak bukak tak leh pulak!!! dia loncat-loncat depan pintu..tapi pintu tak bergegar.

ai pandang dia...dia pandang ai...
ai pulak tak puas hati..ai lak cuba bukak pintu tu...tapi tak leh...

HURMMMMMMMM..........
kami sambil makan sambil tengok pintu walaupun citer kat TV KFC tu lagi menarik!




kami terus menyaksikan gegaran gegaran kecil dan besar kat pintu tu....terus fikir apakah logiknya. kami mengagak disebalik pintu tu adalah tangga untuk naik ke tingkat atas. tapi kalau nak kata angin...pintu bawah SEAL! nak kata ada orang lalu lalang..pintu BAWAH SEAL! nak kata angin aircond....derang pakai aircond centralized! erm....mana LOGIKnya!!!???

kami terus mengkaji sambil memandang pintu itu dengan rasa yang LAZAT.....tak puas hati sungguh emmang rasa macam nak terajang masuk je pintu tu.
tak lama lepas tu Cik Avan sampai. kami tak tau lak dia ni penakoot kecot skit orang nya walaupun dia hensem! dia cakap "alahh pintu ni bergegar sebab ada orang bukak tutup pintu toilet...tak caya? meh aku pegi buat" dia pun pegi la buat...HAMPEHH!! tak jadi!!!! tak bergegar pun pintu tu......!!!!

tapi perangai pelik Kakak keepCi kat situ mengundang tanda tanya kami, bila si Kenet n adiknya sampai. Kenet tanya kat kakak tu "kak...belakang pintu ni ada apa?!" ..

kakak tu terus pegi kat pintu tu...gegar2 ngan kuat..buat mcm nak bukak tapi pintu tu stuck..."mana ada apa2 mana ada apa2" lepas tu terus dia blah.

Misteri Pintu Puaka ini terus menghantui fikiran kami semua. Habis je makan. bff ai tadik rasa makin tak puas hati....dia pun terus pegi kat pintu tu...dengan sekali tolak je pintu tu terbukak luas!!!! ai leh nampak KEGELAPAN disebalik pintu tu...

"DEMMM!!!!" jerit bff ai....
ohh perasaan nak masuk n lepak sebalik pintu tu kini menerjah2 hatiku ini......
"amik gambar amik gambar!!!!" kataku
bff ai amik camera ..kuak pintu....and halakan camera ke dalam...nak tau ape jadik?!!

DEVICE FAILURE!!! DEVICE FAILURE!!!

FYI..perkara ni selalu berlaku pada orang orang 'penjejak' seperti kami atau benda misteri sedang berlaku. biasanya ia akan berlaku apabila 'ia' nya tak mahu dilihat!

hurmm....masih tak puas hati..tukar setting godek2 skit camera buat kali kedua.....DEVICE FAILURE!!! DEVICE FAILURE!!!

kali ketiga...tak putus asa nih....PAP!!!!! dengar bunyi shutter!!! hameekkkkk dapat pun amik gambar!

tak kurang camera canggih kamera henpom pun kami belasah.
Ternyata di sebalik tangga itu ada sebuah tangga menuju ke tingkat atas yang tiada berpenghuni itu.



Tapi..........bff ai nampak seswatu di situ.......mungkin sebab lama sangat tak di gunakan..jadiklah macam tu...tapi korang tak yah takoot la makan kat situ...tak de benda pun...dia tak kaco kita pun...dan sebab tu keEpCi tu tak bukak 24 jam tapi mcD depan tu bukak je 24 jam.....best kan citer nih!!


hehehehhehheheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee


p palang s : tempat ni ok lagik dari tempat kedua yang kitaorang singgah semalam..wa kene BALING dengan BATU wa cakap sama lu!!!! bunguks sungguh.........tapi tak nampak si pembaling okkayy!!!!!

11 comments:

Ms. Fiena said...

ok so bukan i yg beriye2 penakot kan.

tmpt tu la yg i ngn tunang i duduk. mmg betul2 kt tepi tu. ehh berani nye korangg g bukak n amek gmbr.

mmg jiwa kental sungguh. syabas sbb da merungkai misteri ni. (tepuk2 bahu)

FARYN said...

kat mana ni weih?
ko patut bawak aku pergi menziarah..
hahahaa

Hunny Kitty said...

hehe kitaorg duduk tempat yg sama la okkay.....tapi tak leh nak kata sebab sebenar2nya kenapa pintu tu bergegar2 mcm tu....n perlakuan kakak KFC yg tetibe menggelabah bila tanya pasal pintu tu pun mcm semacam je...maybe ada la skit benda di situ sebab tangga tu tak di gunakan untuk laluan ke atas or kebawah....mcm nak pegi usha time siang nak tgk pintu yg satu lagik tu SEAL ke tak....

Hunny Kitty said...

Vin : kat KFC sec 14

UyaRayza said...

hantu ke? *jujur sgt kn heheh*

Hunny Kitty said...

hehehhehehe uncle keEpCi tu la..uya...hehehehheheh

Ms. Fiena said...

sya: kannn.. aritu pn i xpk pepe. pas abg kepsi tu gelabah2 time pintu tu tebukak pastu dok pndg2 ktorang. tu yg terus i pon jemaah gelabah skali.

uya: hahaha hurm xtau la. klu i yg jumud ni hantu la kot. tp sya nk g godek lagi. tunggu je la entry next die. hehe

Hunny Kitty said...

aksi kakak keEpCi tu memang tak leh di guna pakai...takkan la customer tanya belakang pintu tu ada ape pintu tu ke mana guna ke tak leh kalut2 lak jawap n test3 gegar2 pintu tu kan?

mydlove said...

hehe..seram2..citalah pulak tpt yang awk pg kena baling batu tu..

ElyaElmo said...

alaaaaaaaaaaaaaaa!

Hunny Kitty said...

sabar ekk.....sbb ngah operate2 gambo lagik ni haaaaa

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...