Friday, March 30, 2012

:: Autoshow Taman Kaya ::

Dah lama sangat tak bertandang ke mana-mana otoshow akibat kesehatan n kemasaan yang tidak membenarkan badan ke sana....
baru-baru ni sempat la tunjuk muka sekejap kat otoshow Taman Kaya, Taiping walaupun dalam hari hujan...semangat nak tengok kereta kawan kawan...hehehhehehehehehe

enjoy the mrs kitty buyong pic with some of the otoshow cars..!!




















Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Thursday, March 29, 2012

:: Senarai Klinik Untuk 3D/4D Scan ::


Kat sini ai list down kan klinik/tempat yg tawarkan scan 3d/4d sekitar Malaysia. Maka dengan itu..call la dulu n tanya la macam2 sebelum pegi ye...trimas~




WILAYAH PERSEKUTUAN



·         Pusat Perubatan Naluri Sdn Bhd.

No. 94, Jalan 1/27F

Pusat Bandar Wangsa Maju,

Kuala Lumpur

53300 Wilayah Persekutuan.

Tel 03-4143 3633




·         POLIKLINIK SUBASRI DAN GAN

NO. 10, JALAN RAMPAI NIAGA SATU

RAMPAI BUSINESS PARK

53300KUALA LUMPUR

TEl: 03-4143 4995




·         Kampung Baru Medical Centre (KBMC)

No. 85, Jalan Raja Abdullah,

Kampung Baru,

50300 Kuala Lumpur.

Tel : 03-26931007


  • Poliklinik Dr Norliza

207, Jalan Negara 2,
Taman Melawati
Ulu Kelang
53100 KL

03-41064080




SELANGOR




·         Klinik Ajwa Seksyen 7,

Shah Alam

no tel: 03-5510 6258




·         Klinik UMRA

No.18, Jalan Bola Tampar 13/14,

Seksyen 13, Shah Alam.

Tel: 5519 4319 / 55184319




·         KLINIK PAKAR WANITA AN-NUR

Dr Fatimah & Dr Khamsiah

No 10 Medan Pusat Bandar 1

Seksyen 9

43650 Bandar Baru Bangi

Selangor

03.89250020




·         Hospital Bersalin Razif

No. 33,35,37 & 39,

Jalan Sri Sarawak

20A/KS2,

Taman Sri Andalas,

41200 Klang,

Selangor Darul Ehsan.

Tel : 603 - 3323 7394




·         VISION COLLEGE

Lot 709-A,

6th Floor,

Block E

Kelana Parkview Tower

Jalan SS6/2, Kelana Jaya

47300 Petaling Jaya

Selangor, Malaysia

(6)03-7803 8300




·         Diagnostic Center, Clinic & Holistic Health Care Services

No:2A-1, Jalan PJS 8/2,

Sunway Mentari, 46510,

(sebarang jalan dari Sunway Pyramid)

Contact Person: Jezzlyn Siu Cia Yee (0176202933)



JOHORE BHARU
·         Perdana Specialist Maternity Centre
51 & 52 Jalan Pendidikan 3, Taman Universiti, SKUDAI 81300 Johor
Tel: 07-521 6633



·         Johor Jaya Maternity Centre
No 21, Jalan Dedap 6, 81100 JOHOR BAHRU, Johor
Tel: 07-355 3388



·         Pelangi Medical Centre Sdn Bhd
No 68 Jalan Kuning, 80400 JOHOR BAHRU, Johor
Tel: 07-333 2163


·         Johor Maternity Specialist Centre
No 38, 40 & 42 Jalan Cantik, KLUANG 86000 Johor
Tel: 07-771 3103



·         Poliklinik NGE
15A, Jalan Susur Intan, Taman Intan, 86400 PARIT RAJA, Johor
Tel: 07-454 5888



·         Poliklinik Bio-Sucinas
http://poliklinikbiosucinas.blogspot.com
No. 2, Jalan Padi 2, Bandar Baru Uda, 81200 Johor Bahru. Johor
Tel: 07-236 6222


PULAU PINANG


·         Gleneagles Medical Centre,

1, Jalan Pangkor

10050 Penang, Malaysia

Main Line      : 04 - 227 6111

General Enquiries :04 - 220 2109


·         Tanjung Medical Centre

473 Jalan Burma

10350 Penang, Malaysia

Tel: 604-226 2323 (Hunting Lines)


·         KPJ Penang Specialist Hospital

Jalan Perda Utama,

14000 Bukit Mertajam,

Seberang Perai,

Pulau Pinang

Tel : 04-5486688

www.kpjhealth.com.my


KEDAH


·         Klinik Bersatu

65, Pekan Simpang Kuala,

05400 Alor Setar, Kedah

Tel : 04-7722001


·         Pusat Rawatan Mahsuri Sdn Bhd

Jln Mahsuri 1C,

Bandar Baru Darulaman,

06000 Jitra,Kedah

Tel:    048-916 2345

Contact Person:    PN NORAZZAH BT IBRAHIM


·         Metro Specialist Hospital

No 1, Lorong Metro,

08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia.

Tel: 04-4238888

http://www.hospitalmetro.com


PERAK


·         R S SPECIALIST KLINIK & WISMA BERSALIN

36, Jalan Kamaruddin Isa,

Fair Park, Ipoh.

Tel : 05-5450700


·         Hospital Pantai Putri

1-6 Jalan Tambun

31400 Ipoh

Tel : 05-5484333


·         Hospital Columbia Asia Cawangan Taiping

No 5, Jalan Perwira, 34000

Taiping, Perak

Tel: 05-820-8888


PAHANG

·         W.Y.Ko Specialist Maternity & Gynaecology Centre

B-2269 Jalan  Beserah, 25250 Kuantan

Tel:     09-566 7805


·         KUANTAN SPECIALIST HOSPITAL (77065-T)

(A Member of KPJ Healthcare Berhad Group)

51 , Jalan Alor Akar

Taman Kuantan

25250 Kuantan

Pahang Darul Makmur

Tel : 09-567 8588 / 567 8376


·         Kuantan Medical Centre (KMC)

No 1, Jalan Tun Ismail 9, Kuantan, Pahang, 25000 Malaysia

Tel: 609-5142 828


TERENGGANU


·         KLINIK MEDIC BESTARI PAKA

LOT 9 PT 188 BANGUNAN 2 TINHKAT B

PUSAT NIAGA PAKA JALAN BESAR

23100 PAKA DUNGUN

TERENGGANU

09-8278009



MELAKA


·         Klinik Pakar Wanita Liu & Vincent Sdn Bhd

G-18, Luh Ayer Keroh, Hotel King, 75450 Ayer Keroh, Melaka

Tel: 06-231 2468



·         Klinik Metro

43-J, Jalan Ong Kim Wee, 75300, Melaka, Melaka

Tel 06-286 7478

HP 012-681 1176

Pusat Rawatan An-Nur, 

Durian Tunggal. 

tel:06-5532818. 

rm70 sahaja



NEGERI SEMBILAN


·         Columbia Asia Hospital Seremban

No. 292, Jalan Haruan 2, Oakland Commercial Center, 70300

Seremban, Negeri Sembilan

Tel: 06-601-1898


·         Hospital Bersalin Dr. Sukhilmi

1G, Jalan Coco Drive 3, Taman Bandar Senawang,

71450 Seremban, Malaysia

Tel: 06-6752560 ( Sue & Misha)

http://drsukhilmi.blogspot.com/


**I scan ngan Ms Jezzlyn (Klinik Fauziah & Rakan-Rakan). Review? KLIK SINI
  

Wednesday, March 28, 2012

:: Five ::


20weeks++ and counting




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Tuesday, March 27, 2012

:: Mitos Orang Lama Tentang Kehamilan ::

1) Melihat kepada perut si ibu. Kalau perut ibu kelihatan tajam iaitu meruncing ke depan, maka anak dalam kandungan tu lelaki. Kalau perut ibu bulat bundar / melebar ke tepi, itu kemungkinan anak perempuan. 

-my tummy dengan jayanya ke depan….lelaki kah???

2) Melihat kepada nipple breast si abang atau kakaknya. Kalau nipple abang atau kakaknya terbelah..maka anak yang dalam kandungan tu anak pompuan. Sebaliknya, kalau nipple tu bulat / timbul maknanya anak dalam kandungan adalah lelaki. Ingat..nipple abang atau kakak kepada anak dalam kandungan tau. Bukan nipple ibu ataupun kakak atau abang si ibu..hehehe...

-anak first ..tak de abang or kakaknya lagik~

3) Melihat arah tidur si ibu. Kalau si ibu suka tidur mengiring ke kanan.. maka kemungkinan anak yang dikandung adalah lelaki. Sebaliknya, kalau suka mengiring ke kiri..hah mungkin anak pompuan.

-suke tido pelbagai arah..hahahhaha dulu masa memula mmg ske tido ke kiri..skang kiri kanan…terlentang..semua ada !


5) Melihat perangai si ibu. Kalau si ibu semasa mengandung suka bersolek, bergaya.. hah kemungkinan anak dalam kandungan tu pompuan. Sebaliknya kalau malas nak bersolek, bergaya ni..anak lelaki la tu.

-TAKKAN makeup pegi opis..hanya makeup skit2 bila kuar umh..tapi muka banyak jerawat…so how ? tapi ramai gak ckp berseri2..padahal…leh tahan la berlava muka nih…

6) Melihat garisan pada perut ibu. Kalau garisan tegak dari bawah ke atas tu terang dan tak putus-putus maka anak dalam kandungan tu kemungkinan lelaki tapi kalau terputus..kemungkinan pompuan

- tak de garisan langsung…sekian!

7) Melihat pada wajah si ibu. Kalau wajah ibu berseri-seri orang kata anak lelaki tapi sebaliknya kalau muka tak berseri orang kata anak pompuan..sebab anak pompuan tu telah menarik seri wajah ibu dia..sebab tu muka ibunya tak berseri..

-kadang2 berseri kadang2 tak…hahaha itu pendapat ai la...~ 


8) Melihat kepada buku lali si ibu. Kalau kelihatan licin dan putih berseri, kemungkinan anak lelaki. Jika kelihatan kehijauan mungkin anak perempuan

- buku lali disaster…maka dengan itu? Kompius lagik..... 


9) Melihat kepada response baby lelaki atau perempuan terhadap ibu yang mengandung. Katanya, kalau baby pompuan tu suka kat ibu mengandung ni..anak dalam kandungan kemungkinan lelaki. Tapi sebaliknya kalau baby pompuan tu tak suka kemungkinan ianya sama jantina dengan dia..pompuan. Begitulah sebaliknya..

- kelmarin duk dukung bby boy adik beradik biras ai...ok le bby boy tu ngan ai. My MIL n others said...’ngandung anak lelaki nih’ ..yg mana satu nak percaya nih? Tapi bila dukung baby girl.baby girl pun suke ngan ai jugak..dah tuh? Ada dua kah sebenarnya nih?! hahahahaha

Maka dengan itu tak yah la nak percaya bebulat bebeno kemungkinan2 di atas....hahahha saje je buat entry for fun di hari ini sbb ai nak p scan hari ni...tu je. Sekian! :P



so.. xx ke xy?



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Saturday, March 24, 2012

:: Review : Kasut Resepsi Hello Kitty ::


Kasut Resepsi Hello Kitty (dalam hati berangan nak pakai kasut ada hello kitty sebenarnya)



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Friday, March 23, 2012

:: Misteri - Siapa Yang Mendengus tu? ::

haa...citer ni baru jadi malam tadik.

Lokasi - rumah saye. lebih tepat lagi dalam bilik my bro.

ceritanya....

my bro ni sejak kawen dia jarang balik rumah dah sebab dia dok ngan mak mertua dia. maka dengan itu bilik dia pun jarang n memang teramat jarang la di huni oleh sesape. sebulan skali nak ada org melepak tido dalam bilik tu pun memang payah. dulu masa ada TV dalam bilik tu rajin jugak la saye melepak2. tapi skang dah tak lagi.

Maka kisahnya malam tadi saye ngan adik bongsu saye lepak dalam bilik tu sebab adik bongsu saye ngah menggodek moto dia. Bilik my bro ni special skit, bilik dia ada pintu untuk terus kuar dari rumah (means pintu special la selain pintu utama rumah). Tengah2 saye perhatikan adik bongsu saye menggodek moto tu...tetibe adik bongsu saye pandang saye. saye cakap "apsal?" dia jawap "akak dengar tak tu?" saye pun jawap "apanya?". dia diam.....
Tak lama lepas tu terdengar bunyi macam orang mendengus-dengus...kuat lak tu. Tapi bukan kat luar bilik ye...DALAM BILIK!!! Kitaorg diam je..buat dekk...

Sebab????
Dulu pernah la adik bongsu ai ni pasang 'detector' luar tingkap bilik dia..kalao ada org lalu tepi tingkap bilik..detector tu akan berbunyi (bilik dia sebelah bilik my bro). Kadang2 walaupun tak de org lalu detector akan berbunyi n lampu auto kat luar bilik pun menyala. So dia disconnect semua benda-benda tu.....ok sambung citer..

lama tak lama jugak la bunyi mendengus-dengus tu. Tapi buat tak endah je...tetibe...PANG!!!!
moto adik ai seolah macam kene balik ngan benda keras sebab bunyi mcm besi berlaga...bebetul depan mata dia. Dia pun carik-carik2 lagik...tapi tak de apa...lepas tu..kepala dia pulak macam kene balik ngan batu..dia terus cabut lari tinggalkan saye dalam bilik tu terpinga-pinga. Lepas tu mula la dengar bungyi mendengus-dengus tu semula!

Saye pun meremang la jugak bulu roma. Memikirkan diri ni n badan ni 'tak berapa nak mengizinkan' untuk menyelidik lagik dalam punca bunyi tu. Saye pun kuar la dari bilik. Adik bongsu saye dah p duduk sebelah mak saye...sambil cerita. HAHAHAHHAHA..terkejut agaknya dia. Sebab sebelom ni kene kaco ngan pocong depan rumah dia ok je!!!!

Begitulah kejadiannya....malam ni ayah pesan pasang je lampu bilik my bro walaupun tak de orang.

Untuk pengetahuan korang..kejadian bukanlah diwaktu tengah malam, sebaliknya pukul 9 malam ++ ...

sekian citer untuk kali nih.....bai




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Thursday, March 22, 2012

:: E-Filing ...dah buat ke belum? ::

Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) Malaysia telah mengumumkan pembukaan Sistem e-filing LHDN online untuk borang e-BE, e-B, e-M, e-P,dan e-E bagi tahun taksiran 2011 disediakan mulai 1 Mac 2012. Kini segalanya sudah berubah menjadi serba moden dengan adanya Sistem e-filing LHDN secara online.

Anda boleh membaca panduan e-filing LHDN cukai pendapatan di bawah:-

Panduan Lengkap e-filing Cukai Pendapatan LHDN Malaysia

Bagi pengguna sistem e-filing LHDN kali pertama, anda perlu membuat permohonan no.pin melalui e-mel ke pin@hasil.gov.mymenggunakan alamat email sendiri dan permohonan harus disertakan dengan:-
1. No. Rujukan Cukai Pendapatan
2. Alamat terkini
3. Salinan MyKad (muka depan dan belakang)
4. No telefon
Selain mendapatkan no.pin e-filing melalui online, pengguna kali pertama juga boleh hadir sendiri kepejabat LHDN terdekat bagi mendapat nombor pin untuk akses sistem e filing LHDN Malaysia.
Bagi yang pernah melakukan e-filing, anda boleh menyediakan semua perkara yang disenaraikan di bawah:-
1. No. Rujukan Cukai Pendapatan & no.pin.
2. Penyata gaji daripada majikan cth. borang EA
3. Resit dan dokumen penting untuk mendapat pelepasan cukai.
4. Dokumen sokongan tidak perlu menghantar borang EA atau EC dan dokumen pelepasan cukai (cth. resit).
5. Dokumen sokongan harus disimpan selama 7 tahun bagi LHDN menyemak kebenaran tuntutan anda.
Selepas anda mendapat no.pin anda perlu melakukan segala arahan di bawah:-
1. Pilih kategori pembayar cukai samaada (cth. gaji atau peniaga)
2. Masuk ke laman web sistem e-filing LHDN
3. Pilih kelas (cth. Be-gaji / B-berniaga)
4. Masukan angka gaji bagi yang mengunakan kelas Be
5.
Bagi kelas B pastikan penyata akaun untung rugi dan kunci kira-kira. Pastikan semakan oleh akauntan dibuat untuk mengelakan kesilapan.
Tarikh akhir penghantaran borang cukai pendapatan adalah pada 30 April 2012. Denda sebanyak RM200 akan dikenakan jika lewat. Akan datang Encik Cerita akan menyenaraikan semua panduan cukai pendapatan e-filing LHDN online dan juga jenis pelepasan cukai pendapatan di entri akan datang. Anda juga boleh melawat ke hasil.gov.my.


**ai belom buat! hahahaha april dah nak stat dah nih~ T_T



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Wednesday, March 21, 2012

:: Review : Wordless Centerpiece + CenterSign ::

tak de benda nak cakap sangat pun ..let's the picture do the work la.....



DIY je...jimat! Hahahahahaha~





Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Saturday, March 17, 2012

:: zz mee rebus tulang/gearbox!!! ::

Today - hubby ckp nak bawak ai p JB ikoot dia outstation. Dia bawak ai pun sebab dia tak tau jalan JB tu sebenarnya..ai lagik tau dari dia..hahahha..

so dalam otak tetibe muncul gambaran seperti berikut :





harus pekene ni ngan Bandung Soda nih!!!



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Thursday, March 15, 2012

:: Misteri - Jangan Balik Malam Sangat!! ::

Al-Kisah.....ewah~
Let's make it short and easy to understand la..hik3 ckp omputih lak ye?

Hubby saye ni ada sorang Pak Ngah yang orgnya COOL n sedikit gifted. Baru-baru ni..my hubby n sepupu dia (anak pak ngah) kuar malam. Derang ni tak leh berjumpa kalao jumpa lupa bini masing-masing, akibat terlampau rapat. So derang pun balik rumah Pak Ngah agak malam la jugak. Orang cakap waktu tak sesway nak balik rumah kalau ada anak kecik!

Masa tu masing-masing belum tido sebab tengok TV kat ruangtamu. Derang berdua ni pun sampai la rumah. Macam biasa sampai kat pintu pagar, bagi salam. Pak Ngah pun jengah kepala panjang je leher tengok anak-anak balik. Tetibe Pak Ngah berdiri kat pintu masuk, sambil bercekak pinggang.

"Ha...!!!! Jangan berani nak masuk rumah!!" terkejut la masing-masing, apsal kene sound pulak? Sebab selama ni Pak Ngah tak pernah nak marah kalau balik lambat pun.

"Mail!!! Masuk!!!" Pak Ngah cakap kat hubby saye. Yang si sepupu ni nak membontot masuk la jugak. Tapi Pak Ngah marah-marah dia tak kasi masuk. So si sepupu pun ngan muka terkulat-kulat berdiri la luar rumah tu sambil mendengar Pak Ngah dok membebel-bebel.

My hubby, memang jadik blur sebab tak faham. Saye lak rasanya dah tau sebab apa. Tapi diam. Tak nak campur. keadaan 'badan' tak mengizinkan. Hehehehehhe

Lama jugak si sepupu berdiri kat luar. Last-last dapat jugak masuk rumah. Tapi tak dibenarkan masuk bilik or dok melepak kat ruangtamu.   Terus masuk bilik air mandi. Tah mana derang pegi pun saye tak pasti tak tanya pulak. Tapi sebelum tidur jenuh tahan telinga kene syarahan pak ngah lagik.

Esoknya baru la tau apasl Pak Ngah marah-marah. Bukan marahkan si sepupu tadik. Marahkan PONTIANAK yang mengikut derang berdua balik rumah. Haih...tak pasal-pasal je pontianak ikut balik. Nasib baik tak de sape kene kacau ke apa ke malam tu.

Itulah je citer tak berapa seram kali ni. KBAi!



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Wednesday, March 14, 2012

:: Tak Cukup Besar Ke? ::

tadi pegi cafe..balik dr cafe terbump into a guy yg dok sengeh2 tgk ai. ai jln je la..ngah tunggu lif ai tgk dia dok usha ai. lif terbukak ai masuk..berkejar dia tahan pintu lif. masuk2 je lif dia ckp "hai...." sambil senyum ada makna. "minum air apa tu?" dia tny. "ribena" aku bls..lepas tu dia "hai.." skali lagi...ai kuar lif sambil ckp.. "hai..i'm pregnant!"

tak cukup besar lagik ke perut ai nih????


[kalo la laki ai tau....tak aman idup lelaki tuh!!!]




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Tuesday, March 13, 2012

:: Perut Saye Ketat..Tapi Saye Suke!! ::

Baju kebaya masih muat cuma butang je meregang...pinggang maintain ramping tapi perut ke depan!!! Suke3...

Hari ni p checkup..alhamdulillah everything was fine. Cuma nurse agak membebel di situ bila berat naik mendadak...selamba je jawap "hari tu dah turun 5 kilo..ni naik 2 kilo je..oklah tu kan?" - sambil ketawa.


[antara menu wajib setiap pagi]

HB nasib baik cukup-cukup makan. Kalao tak kene lagik la jawapnya. Itupun tak berapa cukup kalao 12 kan cantik skit. Tak pe leh usaha lagik!

Baby suka ngusik mama dia time boring. Bila papa dia pegang..dia diam. Sediam-diamnya. Takut ngan papa dia la agaknya. Hehehehehehe.....

Skang ni telah ngidam nak travel ngan hubby. Sebab hari tu tak dapat p travel sbb masuk kuar spital. Kali ni macam nak 'balas dendam' nak berjalan sakan!

Next appoinment in 2 weeks nak jumpa dokto kat KKIA tuh. Tah jumpa pasal apa tak tau la. Yang penting baby sihat. Tak sabar nak skodeng baby hujung bulan nih. Nak tengok apa dia buat dalam perut mama dia sebab dia suka buat pusat mama dia geli-geli. Kayuh 'basikal' dalam perut mama dia agaknya nih....notty2222.



Skang ni mood makan bertambah. Tapi tak suka makan waktu malam. Tekak tak best kalao makan waktu malam. Kalo malam nak alas perut carik buah je. Makan berat? memang lepas 530 takkan lalu makan berat. Nampak makanan macam nak membuwekkkk je!

Haritu bei susu ENFAMAMA..tapi belom minum lagi tot of nak start minum malam nih. Sebab rasanya macam susu HL (itupun masa test rasa kat midvalley).





next entry rasanya nak citer pasal citer seram la...dah lama tak citer kat korang citer2 seram/agak seram. Benda ni pun baru jadik. So...rasanya bolehla bercerita. Assalamualaikum!!!




ok..say Assalamualaikum to my Bump!! ngeeeeeeeeeeeeeeeeeee~














Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...