Tuesday, March 27, 2012

:: Mitos Orang Lama Tentang Kehamilan ::

1) Melihat kepada perut si ibu. Kalau perut ibu kelihatan tajam iaitu meruncing ke depan, maka anak dalam kandungan tu lelaki. Kalau perut ibu bulat bundar / melebar ke tepi, itu kemungkinan anak perempuan. 

-my tummy dengan jayanya ke depan….lelaki kah???

2) Melihat kepada nipple breast si abang atau kakaknya. Kalau nipple abang atau kakaknya terbelah..maka anak yang dalam kandungan tu anak pompuan. Sebaliknya, kalau nipple tu bulat / timbul maknanya anak dalam kandungan adalah lelaki. Ingat..nipple abang atau kakak kepada anak dalam kandungan tau. Bukan nipple ibu ataupun kakak atau abang si ibu..hehehe...

-anak first ..tak de abang or kakaknya lagik~

3) Melihat arah tidur si ibu. Kalau si ibu suka tidur mengiring ke kanan.. maka kemungkinan anak yang dikandung adalah lelaki. Sebaliknya, kalau suka mengiring ke kiri..hah mungkin anak pompuan.

-suke tido pelbagai arah..hahahhaha dulu masa memula mmg ske tido ke kiri..skang kiri kanan…terlentang..semua ada !


5) Melihat perangai si ibu. Kalau si ibu semasa mengandung suka bersolek, bergaya.. hah kemungkinan anak dalam kandungan tu pompuan. Sebaliknya kalau malas nak bersolek, bergaya ni..anak lelaki la tu.

-TAKKAN makeup pegi opis..hanya makeup skit2 bila kuar umh..tapi muka banyak jerawat…so how ? tapi ramai gak ckp berseri2..padahal…leh tahan la berlava muka nih…

6) Melihat garisan pada perut ibu. Kalau garisan tegak dari bawah ke atas tu terang dan tak putus-putus maka anak dalam kandungan tu kemungkinan lelaki tapi kalau terputus..kemungkinan pompuan

- tak de garisan langsung…sekian!

7) Melihat pada wajah si ibu. Kalau wajah ibu berseri-seri orang kata anak lelaki tapi sebaliknya kalau muka tak berseri orang kata anak pompuan..sebab anak pompuan tu telah menarik seri wajah ibu dia..sebab tu muka ibunya tak berseri..

-kadang2 berseri kadang2 tak…hahaha itu pendapat ai la...~ 


8) Melihat kepada buku lali si ibu. Kalau kelihatan licin dan putih berseri, kemungkinan anak lelaki. Jika kelihatan kehijauan mungkin anak perempuan

- buku lali disaster…maka dengan itu? Kompius lagik..... 


9) Melihat kepada response baby lelaki atau perempuan terhadap ibu yang mengandung. Katanya, kalau baby pompuan tu suka kat ibu mengandung ni..anak dalam kandungan kemungkinan lelaki. Tapi sebaliknya kalau baby pompuan tu tak suka kemungkinan ianya sama jantina dengan dia..pompuan. Begitulah sebaliknya..

- kelmarin duk dukung bby boy adik beradik biras ai...ok le bby boy tu ngan ai. My MIL n others said...’ngandung anak lelaki nih’ ..yg mana satu nak percaya nih? Tapi bila dukung baby girl.baby girl pun suke ngan ai jugak..dah tuh? Ada dua kah sebenarnya nih?! hahahahaha

Maka dengan itu tak yah la nak percaya bebulat bebeno kemungkinan2 di atas....hahahha saje je buat entry for fun di hari ini sbb ai nak p scan hari ni...tu je. Sekian! :P



so.. xx ke xy?



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

6 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

klu ekin,lebih cenderong ke baby boy...
tp buat ms nie,scan baby gurl....
bagaimanakah?
hehehehehe

('',)pzAEdy~ said...

g scan ye rini ? so, nnt bg tau, mitos atau fakta. hehe

S.n.Fariza said...

hik3. comel sgt.

Hazz Nieza said...

perut i lebih ke depan & most ppl guess i carry baby boy. tapi doctor dah 3 kali confirm baby girl. camno tu? hehehehe.. ;-)

erin moshimoshi said...

xpndai nak buat ahhaha

Hunny Kitty said...

ekin - tu la pasal...fakta bercampur baur....

pza - heheheheh

fariza - comel la...mcm ai~ :P

hazz - tu la yg tak dapat nak xplain tu kene tunggu keluar la jawapnya

erin - tak lama lagik pandai la tu

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...