Thursday, March 15, 2012

:: Misteri - Jangan Balik Malam Sangat!! ::

Al-Kisah.....ewah~
Let's make it short and easy to understand la..hik3 ckp omputih lak ye?

Hubby saye ni ada sorang Pak Ngah yang orgnya COOL n sedikit gifted. Baru-baru ni..my hubby n sepupu dia (anak pak ngah) kuar malam. Derang ni tak leh berjumpa kalao jumpa lupa bini masing-masing, akibat terlampau rapat. So derang pun balik rumah Pak Ngah agak malam la jugak. Orang cakap waktu tak sesway nak balik rumah kalau ada anak kecik!

Masa tu masing-masing belum tido sebab tengok TV kat ruangtamu. Derang berdua ni pun sampai la rumah. Macam biasa sampai kat pintu pagar, bagi salam. Pak Ngah pun jengah kepala panjang je leher tengok anak-anak balik. Tetibe Pak Ngah berdiri kat pintu masuk, sambil bercekak pinggang.

"Ha...!!!! Jangan berani nak masuk rumah!!" terkejut la masing-masing, apsal kene sound pulak? Sebab selama ni Pak Ngah tak pernah nak marah kalau balik lambat pun.

"Mail!!! Masuk!!!" Pak Ngah cakap kat hubby saye. Yang si sepupu ni nak membontot masuk la jugak. Tapi Pak Ngah marah-marah dia tak kasi masuk. So si sepupu pun ngan muka terkulat-kulat berdiri la luar rumah tu sambil mendengar Pak Ngah dok membebel-bebel.

My hubby, memang jadik blur sebab tak faham. Saye lak rasanya dah tau sebab apa. Tapi diam. Tak nak campur. keadaan 'badan' tak mengizinkan. Hehehehehhe

Lama jugak si sepupu berdiri kat luar. Last-last dapat jugak masuk rumah. Tapi tak dibenarkan masuk bilik or dok melepak kat ruangtamu.   Terus masuk bilik air mandi. Tah mana derang pegi pun saye tak pasti tak tanya pulak. Tapi sebelum tidur jenuh tahan telinga kene syarahan pak ngah lagik.

Esoknya baru la tau apasl Pak Ngah marah-marah. Bukan marahkan si sepupu tadik. Marahkan PONTIANAK yang mengikut derang berdua balik rumah. Haih...tak pasal-pasal je pontianak ikut balik. Nasib baik tak de sape kene kacau ke apa ke malam tu.

Itulah je citer tak berapa seram kali ni. KBAi!



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

5 comments:

.:Mama Dhia:. said...

eee..meremang bulu roma bace entry ni..
tp memang dah tau kalo ade anak kecik kene balik umah before magrib..kalo lambat pun, gi mandi terus jgn tegur baby.. tp better balik before magrib utk elakkan perkara2 buruk..

ingat dulu mase dhia umor setahun lebih..family wat kenduri skit kat kampung..pastu time magrib dhia main kat luar..malam tu dhia menangis cam org ketakutan..dok peluk abah die jer.. last2 sapu muke die ngan air yassin, baru ok..tu pun take time.. abah kate mmg kat depan umah tu ade benda..eee..seram...

Renee Meow said...

perghhhh scary nyeeeee.....nasib pakngah 'special'...uhuhhuu...

Hunny Kitty said...

mama dhia - hehehehe...ada lagik seram dari ni kot

renee - tak berapa nak scary...tapi kalao nampak mau2 lagik scary

Syima Syaz said...

FIL pun blh 'nampak'...tp dia 'nampak' org yg dah meninggal.tp tak selalu la...time dia kena 'masuk' mcm raya thn lepas

Hunny Kitty said...

syim - wah...ghost whisperer

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...