Friday, March 23, 2012

:: Misteri - Siapa Yang Mendengus tu? ::

haa...citer ni baru jadi malam tadik.

Lokasi - rumah saye. lebih tepat lagi dalam bilik my bro.

ceritanya....

my bro ni sejak kawen dia jarang balik rumah dah sebab dia dok ngan mak mertua dia. maka dengan itu bilik dia pun jarang n memang teramat jarang la di huni oleh sesape. sebulan skali nak ada org melepak tido dalam bilik tu pun memang payah. dulu masa ada TV dalam bilik tu rajin jugak la saye melepak2. tapi skang dah tak lagi.

Maka kisahnya malam tadi saye ngan adik bongsu saye lepak dalam bilik tu sebab adik bongsu saye ngah menggodek moto dia. Bilik my bro ni special skit, bilik dia ada pintu untuk terus kuar dari rumah (means pintu special la selain pintu utama rumah). Tengah2 saye perhatikan adik bongsu saye menggodek moto tu...tetibe adik bongsu saye pandang saye. saye cakap "apsal?" dia jawap "akak dengar tak tu?" saye pun jawap "apanya?". dia diam.....
Tak lama lepas tu terdengar bunyi macam orang mendengus-dengus...kuat lak tu. Tapi bukan kat luar bilik ye...DALAM BILIK!!! Kitaorg diam je..buat dekk...

Sebab????
Dulu pernah la adik bongsu ai ni pasang 'detector' luar tingkap bilik dia..kalao ada org lalu tepi tingkap bilik..detector tu akan berbunyi (bilik dia sebelah bilik my bro). Kadang2 walaupun tak de org lalu detector akan berbunyi n lampu auto kat luar bilik pun menyala. So dia disconnect semua benda-benda tu.....ok sambung citer..

lama tak lama jugak la bunyi mendengus-dengus tu. Tapi buat tak endah je...tetibe...PANG!!!!
moto adik ai seolah macam kene balik ngan benda keras sebab bunyi mcm besi berlaga...bebetul depan mata dia. Dia pun carik-carik2 lagik...tapi tak de apa...lepas tu..kepala dia pulak macam kene balik ngan batu..dia terus cabut lari tinggalkan saye dalam bilik tu terpinga-pinga. Lepas tu mula la dengar bungyi mendengus-dengus tu semula!

Saye pun meremang la jugak bulu roma. Memikirkan diri ni n badan ni 'tak berapa nak mengizinkan' untuk menyelidik lagik dalam punca bunyi tu. Saye pun kuar la dari bilik. Adik bongsu saye dah p duduk sebelah mak saye...sambil cerita. HAHAHAHHAHA..terkejut agaknya dia. Sebab sebelom ni kene kaco ngan pocong depan rumah dia ok je!!!!

Begitulah kejadiannya....malam ni ayah pesan pasang je lampu bilik my bro walaupun tak de orang.

Untuk pengetahuan korang..kejadian bukanlah diwaktu tengah malam, sebaliknya pukul 9 malam ++ ...

sekian citer untuk kali nih.....bai




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

2 comments:

Miss Sunshine said...

Erk... cerita hantu ke..?
alamak.. mesti kita takut malam ni.. dahlah duduk sorang2 kat rumah..

Hunny Kitty said...

tak de la nak takoot sangat...hehehehe

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...