Monday, October 5, 2015

:: Mengidam makan buah epal kecik::

34 minggu........
Mana nak mula ye? Hurm.....
Cerita bermula asalnya ai n my lil' family balik beraya di Taiping. Sambut raya macam biasa tak ada tanda-tanda nak jadi atau nak terjadi suprise.
My parents pun kebetulan nak beraya kat  utara tahun ni..Cuma derang gerak hari Sabtu dari KL.
Hari Jumaat, lepas solat jumaat ai ngan family mertua ke rumah pak ngah Incik Pinky ada kenduri korban...kat sana tetibe ai nampak pokok ni...tak tau pokok apa. tapi berbuah lebat nampak mcm lazat je.
Incik Pinky p petikkan sebab ai paksa dia p amek jugak sbb ai teringin sgt tgk buah tu. oh...sedap mcm epal hijau! Lepas kenduri kami balik Sungai Bakap, Incik Pinky nak tido umah cuzn dia....hati ai berbelah bagi. Ai mcm nak balik Taiping tapi Incik Pinky berkeras jugak nak tido Sg Bakap so ikut je la.
Subuh ai dikejutkan dgn bunyi sayup takbir raya. Tetibe rasa nak membuang...so p la membuat urusan.
Mata dah segar. Dan-dan  lepas tu perut ni rasa mcm sakit-sakit manja. Untuk makluman, ai dah 34 minggu. sekali sekala 'mengeras'.
Ai meneruskan je la kehidupan pagi ai mcm biasa sehinggalah.....

5 comments:

Farah Waheda Wahid said...

Sehinggalah? Apakah ia?

Normi Nieza said...

kat umah cik nor ada buah nie..:)

anak denesor said...

sehinggalah...incik otomen datang..hahaha

Zihan Zamberi said...

dalam die cam buah ceri ke...bukan buah kerkuk ke?

izzeyda said...

sedap buah ni..

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...