Thursday, October 22, 2015

:: Jurnal Si Bidadari - Day 25 to 27 ::

So far berat bidadari dah cecah 1.46kg ... i request for 35ml ebm top up plus HMF with one scoop of carborie.

kena target at least 0.024 weigh gain a day. Mental ni kadang-kadang ok kadang-kadang tak duduk kat hsj ni. Dengan fikir pasal Mimi. Fikir nak balik KL. fikir kat sini makan pun ala kadar...susu pun tak berapa meriah mcm zaman mimi dulu mungkin sebab letih,stress n tak cukup makan.

Mana tak letih every 3 hours kena p feed. pastu nak 'menoreh' lebih kurang sejam dapat pun dalam 60ml je. Ai ni jenis rehat or tido kena lebih dari empat jam. kalau tak mula la dtg migrain dsb.

Kanggaroo care pulak kena buat dalam wad. tak leh bawak bidadari balik bilik dah kena duduk dlm wad 2-3 jam. Jadi jgn marah if ai tido mati akibat keletihan teramat..tak dgr bunyi phone call or tak balas whatsapp. I'm too tired already after 27 days.....

2 comments:

Dr. Amirah said...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

kak, sungguh ujian Allah tu tanda cintaNya pada kita.
kak, ada orang lain, diuji dengan anaknya diambil Allah walaupun lahirnya baby itu dah cukup 9 bulan 10 hari.
kak, di situ sahaja banyak dah kasih sayang Allah untuk akak kan.

bersemangatlah kak, demi sang bidadari kecil akak. One day, bila bidadari dah besar, kisah inilah yang akan dikenangnya, dan moga itu menjadikan dia anak solehah yang amat cinta pada ibunya.

akak, kuatlah, demi Allah, demo bidadari, demi keluarga akak. InsyaAllah biiznillah, this too shall pass.

Kita sama-sama doa ye kak :) Allah ada.. Allah selalu dan sentiasa ada.

Hunny Kitty said...

dr amirah..trimas ..

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...