Tuesday, October 20, 2015

:: Jurnal Si Bidadari - Day 19 to 24 ::

Day 19-24
Dah bosan dok sini menghitung hari. Tapi gagahkan hati. mommies n babies silih berganti.
Lepas mengurut hari tu badan dah rasa ringan dan sedap sikit.
Alhamdulillah....bidadari beratnya menaik walaupun julatnya tak banyak tapi syukur ada peningkatan.
Hari ni doktor Angeline tegur ai..dia ckp dia tengok ai makin susut, dia tanya ai makan tak? ai cakap ai makan je..tapi makan apa yg ada je la. *sedih* dia suh makan banyak lagi...ye la doktor.nanti ai geget-geget tiang katil ni buat ulam. pastu order mcd, pizza, kfc ye. huhuhu.....
Sesi feeding kul 0200 mengundang air mata bila tetiba misi tanya 'akak sejak bersalin tak ada balik kl la ni' ai geleng
'kesian kat akak...saya ada jugak call hkl untuk akak tapi derang pun cakap derang full..kami ada jugak sembang-sembang pasal akak, ye la pantang pun dah mcm nak pantang sangat. kalau akak nak apa-apa nak mintak tolong kami beli cakapla' -.tersenyum kelat.
p palang s: Bidadari tak memberak lagi dari 18 october...skang dah 20 oktober. misi dah asyik tanya ni

4 comments:

InaYusoff said...

Bby klu full bf xpe klu x memberak..tu dia nk mengumpul daging le tu...

Nurse yg ckp ms ank i x berak gak dlm pantang..

Dont worry mami..
Jg kesihatan..

ALoNa CintamaniszLite said...

Hmm...sangat memerlukan kesabaran yg tinggi, ye..sha.

Naper tak pindah spital Taiping aje. Sekurang2nya ada mentua kat sini.

Azieera TajulRahim said...

Demi anak, kuatkanlah semangat ye mummy... semoga si bidadari cepat membesar dgn jayanya & dpt discharge awal.

MizA said...

salam, still kat HSJ ke? wad 12, katil mana? Tadi ada juga jenguk tapi tak tahu yang mana satu.

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...