Thursday, October 15, 2015

:: Jurnal Si Bidadari - Day 6 to 12 ::

Day 6,7,8,9 - Sekejap je masa berlalu, bidadari dah seminggu dilahirkan. Berat sedikit menginjak. Bidadari seorang yg kuat macam mama dia, tabah je duduk dalam incubator. Mama pula emosi bercampur baur. Kalau misi tanya soalan yang agak sensitif seperti 'puan tak blk rumah ke?' ... 'puan blk la rumah, rehat' ... 'minta suami puan bawak perkara ni esok,' ...haaaa..mula hati dilanda hujan ribut. tumpah air mata depan misi.
Day 10 - Hari ni amat bermakna bila doktor bagitau yang ai dah leh peluk cium bidadari dan direct feed dia. oh! gumbiranya. walaupun ni kali kedua sentuh bidadari tapi rasa mcm kali pertama pulak. ye la, lepas bidadari diambil misi masa bersalin, mana ada peluang sentuh dia.
Day 12-  hari ni jugaklah hari hujan lebat...ai tergelincir masa nak hantar ebm disebabkan koridor tak ada lampu dan rupanya lantai dibasahi air ai tak nampak dah la tengah malam. Cepat-cepat malam tu ai urut sendiri apa yang patut, tidur tak beralas bantal. Alhamdulillah...mujur tak ada apa-apa yang serius.
Dan pada hari kedua belas ini tali pusat bidadari luruh waktu ai nak tukarkan pampers dia.

6 comments:

Sally Samsaiman said...

be strong kakak! hihihi...lepas ni dah sihat boleh cium selalu!

Mila Hilas said...

ish bahayanya tgelincir jatuh cmne tu sis? ngeri lak sy dgr..nape ngn bb? kuning ke?

mairah mairah said...

Allah..moga d pmudahkan smua nya.. Aamin..

zeera lily said...

awak.. take care.. hati2 bila berjalan.. dlm pantang lagi ni..
semoga allah permudahkan urusan awak..

ALoNa CintamaniszLite said...

Berpantang di perantauan ye, sha..
Semoga ibu dan anaknya stabil...doktor leh benarkan kalian berdua balik umah. Mmg tak selesa ye camni.

Pengalaman sha ni sangat berharga. Semoga baby ini besarnya nanti menjadi seorang yg sangat2 membanggakan ibubapanya..Amin.

acu yuhan said...

nice entri.. done folo sis, folo me back k ;)

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...