Friday, May 27, 2011

:: 30 hari berlalu....Dulu & Sekarang ::

Pejam celik pejam celik sekejap je dah 30 hari ai bergelar PUAN. Perasaan?!! BANGGA siotttt!!! hahahahhaa..bukan senang nak dapat geleran PUAN ni okkay...bagi ai ianya lebeh bermakna dari pangkat DATIN KE SERI SERI tu ke..WHY?! it's a BIG responsabilities dan lebeh bermakna dari SERI SERI atau apa apa yang sewaktu dengannya...dun get it? ye la..ada jugak sesetengah SERI SERI itu yang CIK...hurmm...ok..enuff!

Mari bercerita tentang pengalaman 30 hari ai sebagai seorang ISTERI.
FUN
FUN
HAPPY
HAPPY
FUN!

hahahahha tak tergambar perasaan sebenarnya. Samapai hari ni orang cakap 'Selamat pengantin baru' infact sampai hari ni jugak ai dapat hadiah kawen. Dah macam HAPPY BIRTHDAY hari hari lak!!! :P

tak kurang jugak yang tibe tibe datang n pegang perut aku n bertanya 'dah ada isi ke belum?'
isi? mee hoon goreng mee hoon mari yong tau fu char kuey teow mee udang satey kfc adalah!!! hahahhahahahahaah yang tu....belum lagik. sabar ye kawan kawan!!! hehehehhehehehehe

tapi 30 hari sebagai weekend wife agak mencabar. mana tak nya orang lain jumpa suami hari hari. ai? jarang sekali. Rindu tu tak yah cakap la..hari2 tido ngan baju hubby!! oppssssss.....

itu je la kot pengalaman sepanjang 30 hari ni. sekian trimas.






Tingat lagik hubby cakap..

"dulu masa D mula-mula kenai honey...Ya Allah..takut rasanya nak dekat..takut kene belasah...!!"

hahahhahah benggong...ngatkan ai ni kaki  pukul ke?

"ye la....dulu kalau pakai tu jarang la nampak nak pakai lawa lawa sangat...simple nak mampos..ngan tshirt...selepar jamban..make up tak yah citer la...tak de pun rasanya...."

wahhh!! suke suke je cakap ai pakai selepar jamban!!! hello berpuluh2 hengget habis beli selepar tu tau!

"dengan rambut pendeknya...rambut dah panjang pun buat style rambut pendek..."

eh eh ehhhh..rambut ai ni ramai org suke okkay..tak kira la pendek ke panjang ke

"tu belum tgk dia bercakap ngan member member...memang takoot la nak tegur. macam gangster!"

hahahahhaha....ai ni sopan santun lemah lembut....mana ada gangster! dalam hati ai ada taman tasik ok

"lagi satu......kalau bawak keta tu...orang mesti cakap JANTAN....tapi bila tgk pompuan rupanya...haihhh berani mati sungguh bini aku ni kat jalan raya...jgn buat mcm tu lagi ye sayang...."

heheh sejak2 kawen ni mana ada sprint test sprint test dah......hahah kecuali ada org bakar line mcm haremmmmmmm

"dulu mana ada nak kuar pakai lawa lawa macam mak datin...sekarag..hehehehee"



bila hubby ai gelak gatai ai tau la sebab apa..sebab dia suka....kalau uolls nak tau...hubby ai ni skang amik tender sepenuh masa lekatkan fake eye lash ai setiap kali nak keluar...dia suke sesangat katanya..sebab tu dia sanggup pasangkan untuk ai....I  LOVE MY HUBBY!!!!



ini adalah diri ai satu ketika dahulu...dahulu ye dahuluuuuu...
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.






 dan ini adalah diri ai kini.....teruja dengan perubahannya? hahahahhaha..ai pun tak percaya okkay....maka percayalah!!! ngeeeee~



.....dan satu je yang tak pernah berubah. SENYUMAN ai...tetap seperti itu DULU KINI DAN SELAMANYA .......Ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee xoxo

8 comments:

tqahmisdar said...

comel sgt u dulu2..hehe

e k i n ♥ y u s r i said...

kejap je dah 30 hr

VFN said...

aku tak caya ko dah kawen...
ahahahahahaha

Hunny Kitty said...

tqah..comel ke? my hubby cukup tak suke....huhuhuhu actually ai lagik suke rambut pendek...

ekin ..haah mmg pun

vin : cepat la kawennn

~ NANA ~ said...

hahahaha lawakla...tp xpe, skrg dh ayu gitu :)

UyaRayza said...

cantikkkk hehehehe

yUmIe said...

ok r tue..satu perubahan yg bsr ok..hasilnye menarik..klu x,xde le hubby u ske kn?hehehe

Hunny Kitty said...

nana : ayu la sangat...mana ada ayu

uya : u lagik cun cun hoo ok

yumie : hehehehe

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...