Tuesday, January 19, 2010

:: Ermmm dia sayang aku ke?? ::

0834 .. Ospis ....


Aku tidur 3 jam je. Plan asal konon nak balik awal la ape la....last last...LAMBATTTTTTTTTTTTTTT jugak.
Aku sampai di hadapan Apratment Cendana lebih kurang jam 2030. Kali ni aku tak tunggu lama. Dalam 5 minit aku nampak Mr Kitty berlenggang lenggok dari jauh.
Masuk masuk je dalam kereta ....
"Mama nak apa ni mama?!!!!!!! Apa lagi yang ko nak nih?? Ko tak faham ke aku cakap apa??? Weiii!!! ko dengar sini!!!! " rasa macam gegendang telinga aku leh berdarah bila bila masa.
Berdesing telinga aku.
Well...dia bukan marah aku pon. Dia marahkan si saiko. Maka petgadohan yang tanpa henti pon berlaku....TOPIK kali ini ialah ..... Meen Si Lawyer yang berstatus JANDA anak 1!!!!
Mr Kitty kenal lawyer ni melalui Mespes. Aku pon tak berapa nak setuju sangat dia berkawan ngan lawyer nih. Sebab muka...
1 tak buleh dipercayai.
2 lepas kes kawan baik aku kene tipoo dengan LAWYER jadian.. aku makin tak percaya kat sepisis penegak keadilan nih!!!!
3 aku tak tau apa lawyer ni nak ngan Mr Kitty tapi ayat ayat cinta dah mula didramakan.
Pendek kata AKU TAK SKE .. Mr Kitty tau tapi dia buat juge!
Gado punya gado punya gado...perjalanan kitaorang dah tertangguh hampir 30menet!!!!
Aku ingat benda dah settle...tapi derang leh sambung gado masa on the way nak g bengkel Din. Haihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~
Lepas dari tu bertubi tubi SMS datang kat aku pulak dari SAIKO........antaranya :

"saiko saja seko cakap bukan2 kat dia....cz sayangkan dia"

"Entahla sejak buang babu 2. tertekan sangat.."

Aku pon layan je la mana yang patut....Sampai je bengkel. Aku ngan Mr Kitty lak bergaduh. Aku tengah dalam mood 'NAK JADI PENDIAM' dia usik aku macam macam.
Bila aku tak respon dia cakap aku KEPALA ANGIN. Aku cakap. Aku tengah mood DIAM. Dia terus tarik muka cakap aku ni tak leh dibawak bergurau!!!
Last last aku layan perasaan sorang sorang dalam kereta. Aku rasa aku terlelap sekejap. Tup tup....
"JOM BALIK!!!! Saya lapar!!!" terjaga aku - rasanyalah!!
"Kenapa ni awak???" see..mood aku dah elok...sekejap je...kan???
Mr Kitty diam. Tetiba....
"Sekarang ko cakap ngan aku siapa yang PALAT sangat cakap macam tu?? Ko cakap?!!! Ko cakap!!!!!!!"
Seterusnya...segala ayat yang keluar dari mulut Mr Kitty adalah bahasa bahasa HARAM.....isk isk iskkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...
Maka aku menjadi saksi pergaduhan lagi..

PUNCA : Meen Si Lawyer yang berstatus JANDA anak 1!!!!
Makin berang aku tengok Mr Kitty. Tah hapa agaknya isi perbualan derang. Letak je tepon Mr Kitty terus tanya aku.
"Boleh ke kalau saya bagi SMS kat Meen ..saiko leh dapat copy????"
Aku jadik pelik...aku belom pernah dengar lagi SMS leh CC .. kalau email aku tau sangat la...hmmm.....

Akhirnya kami malam sama sama. Sepanjang proses makan aku sedar Mr Kitty asyik pandang aku. Tah apa dia cuba 'baca'. Dalam pala otak aku ngah nyanyi lagu AKU RINDU SAYANG KAMU.
'Baca'lah kalau nak baca...ekekekekekek
"Saya tengok awak cukup suka kuah kacang dal kan?????"
Aku pandang dia - SENYUM.
"Itu aje yang tak pedas" aku jawap. Masa tu aku di piring ke 2 kuah dal aku untuk sekeping roti telor. Ekekeekkekekekek

Sepanjang waktu makan....aku diganggu oleh SMS SMS dari si saiko yang mengadu nasib diri dia. Kesian pon ada.
Tapi aku rasa dia ni pon cuba saiko aku jugak....
"Sekejap lagi kita pegi serdang kejap ok...." kata Mr Kitty kat aku
"Orait..tapi awak drive ek...saya tak larat la..."
"Boleh..." dia senyum .. aku tak tau kenapa dia berperangai agak 'pelik' bagi aku. Tak tau la apa yang dia cakap kat Meen dan Meen cakap kat dia.
Dah tentu sebab tu.....takkan sebab Saiko atau aku?! Kan????
"Saya tak faham....." katanya
"Tak faham apa?" aku tanya balik
"Kenapa perempuan saiko tu suka sangat menggelabah......kalau awak awak macam tu tak?" dia pandang aku dalam dalam
"Selama awak kenal saya...ada saya tuduh awak tanpa usul periksa? Ada saya nak bergaduh dengan awak pasal orang lain?"
"Tak ada....." dia jawap
"Dah tu????" aku tanya
"Awak rilex je....tapi kenapa dia tak leh jadi macam awak?????" Mr Kitty angkat beg laptopnya bagi isyarat nak bertolak.
Aku ikoot je. Sampai di Serdang Mr Kitty jumpa kawan lamanya ambik barang kereta. Lepas dari tu terus pegi bengkel semula.
Balik dari bengkel. Mr Kitty yang drive lagi. Sepanjang jalan dia seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeenyum aje. Tah hape sebab tah....


IKLAN :
Antara rangkuman SMS si saiko pada aku malam tadi ...

1 : Hunn (walaupon aku tak tau kenapa dia panggey aku scha..sebab idoong aku agaknya...dah kata nama aku Hunny.panggey scha jugek!!) macam ni arrr..scha bagi ar semangat kat saiko. saiko terlalu tertekan scha. klo scha ada kat tempat saiko...tentu scha akan jd mcm saiko. tapi saiko masih tabah (yg ni dalam hati aku terus kata....ko tak tengok lagi ketabahan aku...ko baru jumpa sorang tu aje....ko tak jumpa lagi deretan deretan koleksi penyamun hati aku!!) dengan apa yang dia lakukan. Bagi scha ...Kitty sayang tak kat saiko? kalao scha memahami hati seorang perempuan yg lain. tlglah saiko......

2: Scha kat ne? scha cuba tanya dia dengan ikhlas dia sayang saiko tak? cuba seko dia skit cakap cenggini "awak sayang n serius tak kat saiko? kalau awak niat nak main mainkan dia..tinggalkan je dia. drpd idop mcm tu. branikan diri. klo macam tu lambong je saiko kat orang lain." Nak tgk apa dia jawap ----> SMS yang ni aku tak faham. tapi apsal lak nak suh aku saiko Mr Kitty?? Tak nak la aku......wat pe??? Skang ni aku jadik penerima SMS terpantas je la..kan??? Dan aku pon kemungkinan besar dah tau jawapan yang akan Mr Kitty bagi.

3 : Scha ...saiko rasa macam nak bunuh diri.

4 : Scha....saiko bebetul tak ingt apa dah ni...ni pesan saiko kat scha..kalo jadik pe pe kat saiko. tolong jaga Kitty ..tolong yea (dan semua ditaip dalam CAPS LOCK!)

5 : 1 lagi..kalao saiko ada wat salah kat scha selama ni maafkan saiko. saiko banyak wat scha terasa. tapi jgn cakap ngan kitty apa2 dia tak tau saiko kat umah. saiko saje je cakap saiko kat luar tadi. scha tlg tengok2 kan dia. thanks scha sbb tanya tlg kitty n masa saiko dalam pantang sayang care. banyak bagi nasehat.


Sebelom sampai kat simpang umah dia kat tepik lite. Dia genggam tangan aku. Dah lama dia tak wat cenggitu. Dia pandang aku.
Dia letak tangan dia atas peha aku...pelan pelan aku alihkan tangan dia. Aku tak tau apsal aku tak biarkan macam selalu. Kecik hati barangkali???
Dia genggam tangan aku lagi. Hmm.................aku pandang dia. Pandang kosong aje. Tak de pertanyaan pun dalam hati.
Sampai kat rumah dia. Aku tunggu sekejap sementara dia nak beli mee goreng untuk housemate dia. aku anta dia sampai depan pintu jaga.
Aku cakap kat dia aku tak de duit belanja. Dia keluarkan RM15 bagi kat aku. Aku salam dia....dan perhatikan dia berlalu.
Dalam hati aku....

DIA SAYANG AKU ke?????



p palang s : HAPPY B'day untuk adik aku dan Mrs Kechik!

2 comments:

F A R Y N said...

lawyer adalah penipu haram..kah kah kah...ntah2 beliau pembantu undang2 ke...haahaha

Dia.Honey said...

dia adalah PR...kan kita dah check....huhuhuhuhuu kene tipoo lagi laki aku!! wakakakakakakkaka

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...