Thursday, November 12, 2009

:: Oh Abam J!!! ::

0230 ....
Aku baru balik dari jalan jalan dengan Mr Kitty...bukan deting ye...tapi jalan jalan.
Lebih kurang jam 2045 ..aku tepon Mr Kitty. Tanya khabar.
Dia cakap dia tak de MOOD nak sembang what so ever. Maka aku biarkan aje...menurut kata. Aku bagi SMS susulan. Cakap kat dia suh dia rehat..makan..mandi dan solat. Tak mengharap dia balas balik atau call semula. Tido lagi syok. Tup tup seketika selepas itu...Cik Vin telefon aku...sembang sembang pasal kekasih lawyernyer....ketawa aje. Sebab dah kene saiko dengan seorang mamat Virgo!

Aku dengan tekak yang sakit ...selepas habis bersembang minum sebotol air. Nak makan ubat tapi perut kali terakhir berisi pagi tadi. Tak selera nak makan dengan tekak yang cenggini. Tapi makan jugak walaupon sakit..terpaksa sebab nak makan ubatnyer pasal. Carik pain killer yang kaw kaw nyer dosage. Sambil tengok CSI. Tak tengok sangat pon sebab sambil makan sambil berangan.

2230 - Duhai cintaku sayangku deengarkanlahhhhhh perasaaanku rinduku sluruhhhhhhhhh ..... [Mr Kitty call]

"Sayang..tengah buat ape?" Mr Kitty call
"Ermmm tengok TV..kenapa?"
"Siap sekarang orang datang rumah. Kita pegi rawang"
"Ok...."
Tanpa banyak soal aku bersiap. Tak tau kenapa tetibe dia ajak keluar. Tak badget pon nak keluar. Dalam hati membentak bentak. Apsal tak ajak je si ANAconda tuh?? kene ke ajak aku?!

Dalam 2330 - dia sampai rumah. Muka aku tak de perasaan. Muka dia tak de perasaan. Terang terang dua dua jiwa kaco. Jiwa aku korang dah tau la kenapa kaco kan? jiwa dia...aku tak tau kenapa...adelah tuh!

Maka kami pon menuju ke Rawang......sampai kat Sungai Buloh....tetibe.....
tettttt tettttt [bunyi siren] aku pandang kanan...nampak jalur kuning....WTF!!!!!!!!!
Aku kenal sangat akan kombinasi kaler biru kuning itu!! SIALAN!!! JPJ!!!!!!
Mr Kitty dan menyumpah nyumpah....berenti tepi. Keluarkan lesen memandu....JPJ yang seramai 3 orang tu dah keliling kereta. Aku dok diam dalam kereta...haih!!!! ape lagi nihhhhhhhhhh?!!!!

Sekali..JPJ suh tekan hon - buat aje.
JPJ tak puas hati dia lak tekan hon..FUH!!!!! nasib baik tak bunyi kalau berbunyi mmg kompem MATI!!!!!!!
Terdengar kata kata abam J "Dah masuk 999 pon tak serik lagi ke?"
Dalam hati aku..nak serik pe jadah ni keta otoshow la bhai!!!!
Aku tak tau ape Mr Kitty pegi bincang ngan abam abam J berkenaan...alahh sebenarnya derang ske sama keta tu saje je nak bikin panas....last last SURAT PUTEH dikeluarkan.....atas kesalahan : PLAT NUMBER dan juga EJOS. Nasib baik tak kene tang HON!

Muka Mr Kitty dah sentap sesentap sentapnyer......Aku tak banyak cakap dengan dia malam ni. Banyak layan jiwa. Diam diam diam. Tanya soalan bile perlu. Dia pon tak bergurau macam selalu. Tak de sakat sakat aku macam selalu. Aku biarkan aje. Dia nak aku relax...aku relax serelax relaxnyer.......

Masa nak balik aku citer la...EXGF dia carik aku kat MESPES....aku tak approve bile itu miss MOLE nak add aku...aku just msg dia semula tanya sape dia...dia reply msg aku. Aku terus terang je citer kat Mr Kitty. Nak tau jawapan Mr Kitty???
"Nama orang skang dah buruk tau...."
"Kenapa??" aku buat buat tanya padahal dah tau kenapa
"Orang skang dituduh playboy.."
"Hmmm kenapa lak??"
"Orang dah cakap cakap orang ni keluar ngan pompuan tu pompuan ni...sebab tu orang ngan awak orang nak relax relax je...tak nak kecoh kecoh"
Dalam hati aku : WHATEVER!!!! sape suh garik sangat ngan awek lain? bagitau je la dah ade aku habis cer!!!!
Aku diam..tak jawap pe pe - MALAS!

Sebelom dia anta aku kat umah kitaorg pegi makan dulu - dia je makan. Aku tak...tak lalu. Tak de pandang pandang dia sangat macam selalu. Tak sentuh dia sikit pon macam selalu. Biarkan sahaja dia makan. Sembang sikit sikit tentang topik mcm first time keluar sama - macam bodoh je.

Dia anta aku balik. Aku salam dia mcm biase..dia kiss tangan aku macam biase. Tak ade ape ape yang menarik pon. Aku balik masuk umah. Terus update blog.
Dia pesan sok pagi kejut dia kul 0930 sebab dia dah kene sound dengan boss dia sebab selalu lambat. OK - tu jawapan aku.

Skang aku nak pegi tido. Selamat Malam!

2 comments:

F A R Y N said...

huh..aku nak cari sagi...kah kah kah

Dia.Honey said...

gadoh la...aku sokong lawyer...hahahhahahahahahhaha

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...