Friday, June 27, 2014

:: Review TimberHouse Aonang,Krabi ::



Hotel yang terletak di tengah-tengah Aonang ini adalah sebuah hotel yang ai anggap paling senang nak ke mana-mana dalam Aonang sebab ia berada di tengah-tengah. Mungkin ianya tak semewah hotel-hotel lain. Tapi kemudahan di sini memang bagus.



ruang menuju ke lobi utama


Lobi

Kawasannya bersih dan tenang. Parking walaupun agak kecil tapi senang nak park kereta (sekiranya anda memandu ke Krabi). Bilik amatlah luas!

Nak berjalan kaki ke tempat jualan pancake yang fanous tu hanya lintas jalan je. Jalan beberapa tapak, sampailah ke tempat pancake. Kalau nak ke arah pantai pun boleh jalan kaki dalam 5-10 minit ikut kelajuan korang berjalan.


walkaway menuju ke bilik kami


kaki lima


dari bilik nampak kereta dan parking...itu yg nak sebenarnya


ruang rehat kat luar bilik....best je lepak petang2



dalam bilik


ruang tengah antara ruang bilik utama & bilik air



bilik air of course, dilengkapi shower, toilet asing dan tempat make up


Swmming pool luas. Swimming pool untuk kanak-kanak pun luas. Pekerja ramah-tamah.
Konsep hotel ini "dalam taman" sebab landscapenya agak menarik juga.

Yang penting keselesaan dan kebersihan. Overall saya bagi 4.5/5 bintang. 0.5 lagi sebab seluas mana bilik derang takkan bagi sumbat seramai mana orang dalam bilik yang di sewa siap buat headcount masa check-in. Kalau mereka lebih bertolak ansur rasanya lebih baik begitu.

Ai tak cuma amik pakej penginapan je tanpa breakfast. Tu je la...ringkas je. Sebab tak de idea nak tulis apa.



swimming pool




our room



kawasan depan TimberHouse Aonang




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

No comments:

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...