Monday, June 23, 2014

:: Eksklusif - Melawat Giant Panda Fu Wa & Feng Yi di Zoo Negara,Malaysia Sebelum Perasmian ::

Tak sempat nak tulis hujung minggu lepas sebab sibuk dengan aktiviti sendiri.
So, hari ni ai nak bercerita tentang lawatan kitaorang ke Giant Panda Conservation Center, Zoo Negara.

Kami ke sana pada 21/06/2014 sebelum hari perasmian! Untungya jadi ahli keluarga Zoo Negara! Hehehehehe....

 ni snippets dari harian metro 23/06/2014. My brother yang pakai baju hitam sedang bagi makan dekat Panda.

Kedatangan kami disambut oleh petugas-petugas yang manis-manis senyuman mereka. Kami di bawa masuk ke dewan utama untuk mendengar taklimat ringkas berkenaan dengan Giant Panda. Setelah itu kami bergerak ke pintu masuk ruang lawatan di mana kami sekali lagi di beri taklimat apa yang boleh dan tidak boleh di buat sewaktu melihat panda. NO FLASH CAMERA and NO SUPER NOISE!

Para pelawat juga tidak dibenarkan masuk secara TERLAMPAU ramai. Pelawat akan diberi kumpulan masing-masing dan setiap kumpulan hanya ada 15-20 minit per sesi lawatan.

Tempat pun kecik aje. So sila jangan politikkan lagi perkara ini.

Perasaan menjadi orang awan yang pertama melihat Panda? - BEST!

Jom ai belanja uolls gambar2nya. Eksklusif okay sebab belum rasmi nih!



FOC Staff.....hehehe



naik tram p GPCC




my brother cakap tempat ni akan jadi tempat outdoor activity


ke entrance



ni dah masuk dalam bangunan.....sejuk dingin


 peta dunia yang menunjukkan di mana Giant Panda berada di conservation center dalam dunia



now, we are one of it!





taklimat diberikan oleh this young lady, sedap suaranya!


Suhu di dalam kawasan ini adalah di bawah 20darjah celcius.
Perlu dingat habitat panda adalah sejuk.



"sila baca info" my brother pesan. jangan asyik tengok panda aje!


air terjun mini


nampak tak 'batu bulat' tu? Itu bukan batu or kusyen etc..itu ice rock.
fungsi ice rock adalah untuk memberi keselesaan pada Panda kalau kata panda ni rasa macam berbahang or panas cuaca dalam bilik ini.



Panda ada 6 jari! Sila take note....



No Flash!





gatai montot...hehehe


Fu Wa memang suka posing

my brother and his new best friend "Yang". This guy is originally Fu Wa and Feng Yi keeper since they was born.


Panda Cake act as supplement for panda



selepas time melawat kumpulan habis. Anda akan lihat 'sign' ini.
Sila bergerak laju. Ramai lagi yang menunggu.

pantry tempat my bro menyiapkan makanan untuk panda


klinik panda


my bro punya meja kerja...cute je!


kedai cenderahati


comel tak pen nih?
agak-agak kalau i buat quick GA untuk bagi hadiah pen ni..ada nak join tak?
Pen di ada kat panda center malaysia je.



Panda Cafe


Pau yang comel!


lollypop panda!


cuppies panda!


tak tahan tengok pau nih


harga buat masa ni agak melampau..my bro cakap belum pantau nih.



so itu sahaja cerita ai,
Perasmian akan diadakan pada 26/06/2014 oleh PM kita DS Najib Tun Razak.

Ada jugak yang bertanya pada ai nama baru/nama Malaysia panda-panda ini.
Oh...ai terpaksa rahsiakannya. Takut nanti tak pasal-pasal PM marah kat ai. Hehehe
Tunggu je la ye.........






Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

No comments:

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...