Wednesday, September 17, 2014

:: Cabaran 30 Hari : Hari 14: Cerita Kasut Hello Kitty Saya ::

Kalau nak bercerita pasal kasut ni....panjang sebenarnya.
Dalam blog ai ni je banyak jugak entry ai pasal kasut...tak percaya?

KLIK SINI untuk cerita ai DIY kasut kahwin ai
KLIK SINI untuk cerita kasut resepsi ai
KLIK SINI untuk cerita kasut-kasut yang ai suka
KLIK SINI kalau nak tengok kasut impian ai
KLIK SINI nak tengok cerita kasut yang ai dah DIY


Kalau korang nak tau, ai ni dulu my terapi untuk hilangkan stress adalah membeli kasut. Walaupun tak perlu....kronik kan?


Mungkin juga dek kerana nature seorang perempuan yang normal yang minatkan kasut. Lama-kelamaan ai terjumpa hobi yang lagi best selain beli kasut. So, i pun dah tak berapa la nak mengumpul kasut sangat.

Ada sekali tu maybe dalam 2 tahun lepas, masa ai kemas-kemas almari ai terjumpa hampir dekat 10 pasang kasut yang tak berpakai! Semua tu beli kerana - TAK DE KERJA!

Dalam kehidupan ai ni kan, ai pernah ada sepasang kasut yang ai sangat suka dan sayang. Ai pakai kasut tu je lebih 3 tahun sebab sangat selesa. Sepasang wedge berwarna coklat gelap. Sampai dah haus tapak ai tetap pakai sebab selesa. Satu hari tapaknya nak tertanggal, ai bawak p tukang kasut. Tukang kasut tu siap ganti tapak lagi. Walaupun texture nya dah ada yang melepuh, ai tetap pakai. Sampailah satu hari tu....kasut tu tapak tertanggal n talinya putus. Sedih sangat ok. Tapi dia dah banyak teman ai kemana-mana so...i redha je.


[high heels yang selesa selepas heels ai yang ai pakai bertahun tu..so far ai dah pakai dia almost 2 years]


Ok...next!
Kasut seterusnya adalah my dancing shoe. Ai ni kalau korang nak tau ada bakat menari..ecewahhhhhhhhhhhh.








 Ai ada sepasang kasut yang memang ai khaskan untuk ke kelas menari bla bla bla yang berkaitan dengan menari. Kasut menari ai sangat selesa dan elegen di mata ai. Sepasang kasut tinggi berwarna hitam 3 inci. Dan pengakhiran kasut itu juga macam tak berapa nak best sebab kasut tu kena curi! Rasanya lepas dari tu ai dah tak berapa nak menari lagi. Sedih!


****selingan***



[my roots and my boots - they will never die]


[kasut ai yang  ni antara yang terselesa untuk dibawa waktu time ai autoshow...dah tinggal sejarah sebab koyak]


[yang nih? sebab dia merah..tu je hahahaha]



****selingan habis***


Ai rasa kebanyakkan kasut yang ai nak semua ai dah dapat. Kecuali kasut yang nih..........




Tapi bak kata most of my friend (ni cerita sebenar) - "belilah kasut banyak manapun. Tak kisahla murah & mahal mana, kau tetap pakai SELIPAR!"



[selipar paling selesa atas muka bumi....fipper pun tak selesa macam ni..cap giant RM3]



[selipar hello kitty ai yang ai sayang...pakai kalau p pantai je]



[antara koleksi ai yang ai paling sayang]

Sekian! Hahahahahhaha




watermark

3 comments:

ima nadia a.rahim said...

Nice story

Mentadak Ijo said...

Kasut Kitty warna pink memang lawo............ ada dalam koleksi tak

Nor Azua said...

Salam kenal, saya singgah sini dan follow #1148.
Jemput ke blog saya juga.

www.norazua10.blogspot.com

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...