Wednesday, November 30, 2011

:: Wordless Wednesday - Newly Weds ::





Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Tuesday, November 29, 2011

:: Misteri Banglo Taiping Part 1::


Semalam (Isnin, 28/11/2011) lepas balik dari tgk anak baru abang Fuad kat spital Tepen...ai, my hubby, my MIL and Lil SIL pegi beli kurakura....hahahahha lepas dari tu ai dok la tanya2 pasal abandon house banglo besar gile (sorry tak sempat nak amik gambar depan rumah tu bebetul) - rumah ni depan hospital Columbia Asia, Tepen. Lepas tu bercerita pasal rumah JKR94 yg femes kat Tepen tu..sekali my MIL cakap "nak pegi tengok satu rumah berhantu tak?" wahhhhhhhhhhhhhh bersinar2 mata ai (macam puss in the boots) - "mesti la nak" my MIL pun mengarahkan my hubby untuk masuk lorong ni keluar jalan tu bla bla bla...n kami berhenti depan satu lorong rumah yg dah agak berbelukar n bersampah...ternampak la ai satu bumbung rumah yang TINGGI!!!!!! rumahnya tak berapa nak jelas dah akibat belukar n ada pokok besar yg menghiasi halaman rumah tu.

My MIL pun citer yang rumah ni dulu cantik. Yang mana member kepada my FIL yg duduk situ..derang tinggal 3 beranak je dalam rumah yang besar yang ada berbelas bilik tu....tapi akhirnya di tinggalkan atas sebab sebab yang tak berapa nak logik.



Rumah banglo depan Columbia Hospital Taiping tu pulak lain citernyer. Menurut my hubby, masa tuan punya rumah buat rumah tu derang terjumpa keranda dalam rumah. Tapi teruskan pembinaan walaupun banyak benda pelik berlaku. Last last rumah siap. tuan rumah duduk sekejap je sebab selalu kene ganggu. Sekarang rumah tu UNTUK DISEWA lak...tapi tak de orang berani nak sewa rumah tu..walaupon rumah tu rumah banglo yang sangat cantik! (rumah ni tak jauh dari JKR94)





tapi mmg besh!! tak sangka my MIL sangat sporting bawak menantu dia jalan jalan angker sekitar tepen walaupun -5-10 minit je sampai ai tak sempat nak snap semua gambar rumah2 tu...tapi ai bertekad nak amik semua gambar2 rumah yang ada next time ai balik tepen but ai have to make sure ai ber 3 hari 2 malam di Tepen nanti...!! Oh yeah!!!

Kepada rumah bukit jana. ai akan cari u semula sebab tu hari anda telah menutup 'mata' saya!






Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Monday, November 28, 2011

:: Galoh ganti Google? ::



search engine terBARU dan terKINI dan terLAJU!!!

p palang s : trimas adik mirul yg memberikan idea ini~ o yeah!


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Friday, November 25, 2011

:: Idea - Styrofoam Bonsai ::



comel tak???
caranya mudah je....!!!

BAHAN-BAHANNYE ialah :

satu - dapatkan Styrofoam!!
dua - sediakan pasu bonsai/pasu pendek atau mangkuk pendek mcm dalam gambar di atas
tiga - sediakan ranting kayu
empat - sediakan spray tin bersama clear (ini untuk  buat ranting tu tahan lasak)
lima - batu kelikir or batu batu kecil
enam - siapkan gabus/span bunga



Caranya?!

1- Potong foam macam bentuk awan nano..ehhh awan larat..or sesuke hati uolls
2- Potong span bunga mengikut saiz & kesesuaian untuk letak dalam pasu/mangkuk lepas tu lekat dalam pasu/mangkuk
3- Cacakkan ranting kayu tadi kat tengah2 span bunga tu (pastikan korang trim cantik2 ranting ni ye)
4- Tepekkan daun bonsai awan nano larat pada ranting kayu tadik
5- masukkan batu batuan ke dalam pasu/mangkuk untuk menutup span bunga tadi
6- settle!!!!

Idea DIY ini ditujukan khas buat Nida ye....trimas!


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Thursday, November 24, 2011

:: Rujukan - Senarai MUA (Make Up Artist) ::

1) Kak Mimie (My MUA for Nikah & Reception KL) +60196205941 (VERY Recommended & Harga pun sgt ok!!!!)

2) Awin Seindahwajah (MUA SIL for all occasion) +6013 770 2739 (VERY Recommended If You Have A High Budget tapi hasil mmg puas hati)

3) Saidatul Nisa +6019 312 8236 

4)  Raja Feena +6017 390 5266 

5) Nurul Shukor +6012 286 2286 

6) Sue Cantik +6019 273 2947 

7) Amy Ameera +6019 635 1535

8) Liza (assistant KSai)  +60192094564 

9) Vee Elfaiizien Elfaiizienstouch@gmail.com 

10) Ian Sham +6017 203 0635

11) 
Syamin Manja +6016 318 8501 

12) Suzana Fazlin (BBF) +60172432397

13) 
Tiar Zainal +6013 628 4835 

14)  Salima Samail +6019 341 7166 / 017 255 6505 

15) Nasha Naslimay Aziz +6019 351 6344 

16) 
Adnan Jaafar +6017 378 2764 

17) Ema Amir +6019 966 0058 

18) Rostam +6012 213 0901 

19) 
Ayang Kamell +6019 369 4010 

20) Aleena Lamat +6013 361 2635 

21) Lova Cinta  +6016 672 0445 

22) Amy Janz  +6012 276 3600 

23) Chomel  +6012 250 5660 or +6012 684 1599

24) Surya Zainal  +6012 320 6457


25)  Razlan Bahari

26) Ezral Nordin


27) Khir Khalid


28) Baby Elle


29)  Emma Pesona  +6012 201 5881


30) Fiza Zainudin  +6012 221 7031





Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Wednesday, November 23, 2011

:: Wordless Wednesday Lagi ::




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Tuesday, November 22, 2011

:: BBF Wedding - Wawa Wahab ::

Lepas dari kenduri Puan RamaRama Lyn....me n my hubby terus ke tempat kejadian

v
v
v




Congrats the super gojes Wawa & Hubby Acop!

sangat mengujakan! My hubby also dok puji2!! Majlis u bebtul menangkap hati my hubby! hehehehhehee


The hanging wishes!


PhotoBooth yg ai LIKE~!


centerpiece


pelamin n perantin dari jarak jauh


the caterer


photobooth lagik!



bergambar kat photobooth buat kali keberapa tah!


the walkaway!


pelamin yg simple yet eye catching ~!


the Gift...


trimas wawa & hubby n family....
T_T tak sempat nak bergambar ngan perantin! Perantin termat busy...but ai faham..been there done that!
by the way..suara u sedap!!!!!

sweet je nyanyikan lagu shiela majid unplugged untuk hubby u!



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Monday, November 21, 2011

:: BBF Wedding - Butterfly Lyn ::


di satu tengahari yang damai 20.11.2011
me n my hubby pegi jalanjalan kawen kawankawan ai..sorry to others yg i cant make it!
I wish i had a teleport machine! T_T


dewan beringin yg famous sampaikan time ai nak booking for my wedding the dewan dah penuh for the WHOLE year 2011!!!!


~the Rerama Pelamin~


~the entrance~



~the perantin~


~the caterer~


~potong kek rerama~


~the cute cake~


~the pelamin dari jarak dekat~


~oh! rama rama~


~di atas pelamin..pstttttt kerusi sama la~


cake ramarama


giant butterfly!


the GB



~the doorGift!~


~me with LynRamaRama~





Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...