Tuesday, November 29, 2011

:: Misteri Banglo Taiping Part 1::


Semalam (Isnin, 28/11/2011) lepas balik dari tgk anak baru abang Fuad kat spital Tepen...ai, my hubby, my MIL and Lil SIL pegi beli kurakura....hahahahha lepas dari tu ai dok la tanya2 pasal abandon house banglo besar gile (sorry tak sempat nak amik gambar depan rumah tu bebetul) - rumah ni depan hospital Columbia Asia, Tepen. Lepas tu bercerita pasal rumah JKR94 yg femes kat Tepen tu..sekali my MIL cakap "nak pegi tengok satu rumah berhantu tak?" wahhhhhhhhhhhhhh bersinar2 mata ai (macam puss in the boots) - "mesti la nak" my MIL pun mengarahkan my hubby untuk masuk lorong ni keluar jalan tu bla bla bla...n kami berhenti depan satu lorong rumah yg dah agak berbelukar n bersampah...ternampak la ai satu bumbung rumah yang TINGGI!!!!!! rumahnya tak berapa nak jelas dah akibat belukar n ada pokok besar yg menghiasi halaman rumah tu.

My MIL pun citer yang rumah ni dulu cantik. Yang mana member kepada my FIL yg duduk situ..derang tinggal 3 beranak je dalam rumah yang besar yang ada berbelas bilik tu....tapi akhirnya di tinggalkan atas sebab sebab yang tak berapa nak logik.



Rumah banglo depan Columbia Hospital Taiping tu pulak lain citernyer. Menurut my hubby, masa tuan punya rumah buat rumah tu derang terjumpa keranda dalam rumah. Tapi teruskan pembinaan walaupun banyak benda pelik berlaku. Last last rumah siap. tuan rumah duduk sekejap je sebab selalu kene ganggu. Sekarang rumah tu UNTUK DISEWA lak...tapi tak de orang berani nak sewa rumah tu..walaupon rumah tu rumah banglo yang sangat cantik! (rumah ni tak jauh dari JKR94)





tapi mmg besh!! tak sangka my MIL sangat sporting bawak menantu dia jalan jalan angker sekitar tepen walaupun -5-10 minit je sampai ai tak sempat nak snap semua gambar rumah2 tu...tapi ai bertekad nak amik semua gambar2 rumah yang ada next time ai balik tepen but ai have to make sure ai ber 3 hari 2 malam di Tepen nanti...!! Oh yeah!!!

Kepada rumah bukit jana. ai akan cari u semula sebab tu hari anda telah menutup 'mata' saya!






Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

4 comments:

Haikal Sulaiman said...

weuww seram gak yg rumah berbelas bilik tu..area mana ek? rumah JKR94 tu lak katne? apa citer dier? sambung2... :)

Hunny Kitty said...

haikal - rumah tu kat area KE
rumah JKR kat ngan colombia asia tepen

akuraturovella said...

jup2 .. yang rumah brhantu tuh . yang mn satu .. i thu kat mn tmpatnye ! hum, yang mn satu ? yang belakang ke depan ? ouchhh ~ tak thu la pulak jd centu :D

akuraturovella said...

hum, jap2.. i thu tmpat dye kat area mn . tp yang mn sattu ? depan kew belakang ? baru i thu kat situh tmpat mnggerunkan .. ouchh ~

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...