Thursday, November 3, 2011

:: Awek Velachan vs Awek German!! part 1::

OH! ini adalah sebuah cerita benar benar belaka tiada yang tak benar melainkan benar ye.
Selasa malam Rabu - movie nite with my hubby and my BFF. Kat Cathay Cineplex Damansara tu. OH! ai terlihatkan seorang awek yang berdress pendek belang2 macam kuda belang. Cantik....!!! Kompem Minah Saleh or ada kacuk2 arab ke ahpe ke gitu cos..ai dok asyik dengar dia speaking kerah bahasa omputih. Pong Pang Pong Pang!!!!! Oh...tiada satu pun melayu or indian or chinese word or any fimiliar word yg keluar dari mulut dia....

Sampai kat kaunter beli jagung pop pop...
Budak Kaunter : Mu Nok Makey gapo?
Awek Velachan : What?
Budak Kaunter : Makey gapo miss?
Awek Velachan : what is he talking about? [[sambil pandang kiri kanan]]
Budak Kaunter : nak makan apa? tak faham bahasa melayu ke?
Awek Velachan : pfftttttt@#@$!@#$V@#

tetibe ada dua awek blondie velachan datang lalu berkata "weyhh apsal??"
Ai rasa macam nak gelak..MELAYU ke?!!!! Makk aiii...Melayu tak nak mengaku oreng melayu? demmit sungguh!!!!
Dia ckp slow2 kat kawan dia ..dia nak makan ape...kawan dia pon orderkan

Budak Kaunter : Kawey awak tu dok gheti kecek melayu ko?
Kawan Awek velachan : *senyum*

Dah dapat makanan...derang pun nak blah la dari kaunter....tetibe ada sorang member derang datang sergah this awek aweks....
sekali awek velachan tuh!! "mak ko!! pantat la ko nih!!!"

HAMEKKKK!!!!!!!! orang putih sudah melatah cakap melayu!!!!!!!

pengajaran : jangan berlagak "minah saleh" sangat kalao anda orang melayu...kita semua sama di sisi Allah. Sekian!


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

11 comments:

Fariza said...

hahahahahahahahaha.
x tahan nk tergelak.
x bleh belah awek velachan itu

dhiera said...

mak ai. macam ini punya orang pun ada ke?? berlagak sungguh!

Hunny Kitty said...

fariza : ada lagik kisah seterusnya...hahahah

dhiera : ada....jgn tak tau~

ni@ @in said...

hahaha..berlagak betul...padan muka...

~ NANA ~ said...

hahaha siyes lawak...mcm2 la manusia ni

F A R Y N said...

hahaha...berak pun cuci pakai air...ekekeke

Nadya Zahid said...

hahahahah...lawak la awek velachan tuh....tringat iklan psl lembu eh..yg adibah noor tu...
hahaahah
awek velachan tu buat2 xphm la bahasa ganu?heheheheheeh
citttttttt porahhhhhhh!

K.I.N.A said...

haha..macam2..maybe org kaunter kena speaking english jugak..haha

Hunny Kitty said...

Faryn - alah mcm ko tak pernag encounter benda mcam ni kan?!!! kem salam kat bopren german ko!!!

kina - hehehhehe mamat kat kaunter tu pun mcm mat saleh mukanya...cakap melayu lak dia

nadd - hehehhehe

Robin said...

awek tu nak kasih syg ai kot...

Hunny Kitty said...

awek tu satu hall ngan kita la masa tgk muvie tu lobin~

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...