Thursday, December 3, 2009

:: Drama Sebabak. ::

Hujan masih lagi renyai-renyai. Dia sempoi je malam ini. Berseluar bermuda dan berbaju lengan panjang.
Lintas jalan. Dalam kepala otak sudah tersedia menu cuma belum sampai meja dan order makanan. Lelaki yang seorang lagi membontotinya dari belakang.
"Ko pernah makan kat sini?" dia bertanya
"Tak pernah..dengan ko la ni first time" lelaki tadi memandang kiri dan kanan
"Kita duduk sana la..malam ni tak de live band pulak" mereka menuju ke arah meja bernombor 15
Selepas memesan makanan mereka mula berbual. Tentang macam macam perkara tetapi semuanya berkaitan dengan kehidupan masing-masing.
"Awek aku ajak aku pindah sekali dengan dia,"
"Dah tu ...ko setuju?"
"Aku tak nak sakitkan hati dia..aku cakap setuju je la. Sebab tu semalam aku tanya kat ko kawasan mana yang okay"
"Oh... ko nak area mana?" dan mereka mula bercerita.
"Awek aku nak sangat duduk area Cheras,"
"Ko gila?!! Cheras neighbourhood tak hollywood...kalau rasa nak kene cekup, silakan la..." kata minah tadi padanya
Lelaki berkacamata itu diam. Berfikir barangkali.
"Aku nak bagitau ko satu benda nih" katanya
"Apa dia?"minah tadi mengerutkan dahi. Macam ada seswatu tak kene dalam hati.
"Balak ko nak pindah sekali kott dengan kitaorang,"
"Eh....!! Dia cakap semalam temankan korang je. Tak de pulak dia kata nak pindah sekali"
"Tak de la...sebab skang ni rumah tu nanti. Kawan awek aku nak dok sama,"
"Ok...so...??????"
"So...erm...macam ni la, aku citer ye. Semalam masa aku kuar ngan awek aku ngan balak ko, kawan awek aku si Nina tu ada sekali. Balak ko mintak number Nina kat aku...
dia macam suka je ngan Nina tu. Tapi aku tak de la bagi number Nina tu kat balak ko. Cadangannya, If aku moved in ngan awek aku. Nina ada sekali apa salahnya balak ko masuk umh tu sama?"
"apa yang ko cuba sampaikan kat aku nih?"
"Erm....ermmmm"
"Ko cakap kat aku.....explain"
"Bukan aku dengan ko ngan balak ko dah CLASH ke?"
"Masa bila?" minat tu tanya kat lelaki tadi
Lelaki itu diam.
"Maka kat sini ko nak suggest Nina kat balak aku la? So ko moved in dengan awek ko..and balak aku leh moved in dengan Nina? Macam tu?" ada sedikit kepanasan hati di situ.
"Erm....tak de la..ikut dia la kalau dia nak ke tak" lelaki itu pandang tempat lain
"Aku kenal dengan perangai balak aku. Balak aku tu bukan tak citer pasal zaman kegelapan dia dulu. Yes..aku belum kawen dengan dia. Dia ada hak nak berkawan dengan sapa sapa. aku tak kisah"
"Aku bukan nak cakap ape...tapi aku rasa balak ko tu ada niat lain kat ko" dia tambah lagi
"Niat macam?????"
"Entahlah..aku tak berani nak cakap. nanti korang pulak bergaduh. Abaikanlah..." lelaki tadi tak senyum atau masam muka...cuma ada pandangan sinis dari dia.
"Aku rasa balak ko tu suka dengan Nina la...." eh, tadi dah berenti. Tetibe boleh sambung pulak.
Dan minah itu buat tak tau dengan statment terbabit. Dia macam malas nak fikir dah.
Dia rasa macam adekah lelaki di hadapannya ini hanyalah satu lagi SANDIWARA atau Pendengki Terhebat untuk kisahnya kali ini.
Tiada keputusan dibuat. Tiada statment dikeluarkan.
Mereka pulang ke rumah masing masing dalam gerimis hujan.
Dan Minah tadi berfikir.....berfikir....berfikir.....



free glitter text and family website at FamilyLobby.com

2 comments:

deatH_luVer said...

awak.
klu saye..
dah ngamuk giler dah..

nak kenal sangat la dengan kamo neh..
kuat ati tOl.....

Dia.Honey said...

nak kenal buleh je...
saya bukan jenis nak ngamuk tak tentu hala sbb kebanyakkan masa hati saya nih...ske buat buat buduh....entahlah...hati mmg cenggini..
nak kenal?? buleh...buleh.....
bagi email YM awak...nnt saye add ekkk :D

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...