Thursday, July 12, 2012

:: Cerita Pregnant part Last ::

Pejam celik pejam celik ai dah pun sampai 'di akhir garisan' dah nih. Counting days for a new start and for a new family member in my life!
Tak banyak ragam bila berada di minggu 28-36 ini. Kecuali untuk TAK LENA TIDO, PERUT SENTIASA MENGERAS, BABY MAKIN LASAK.

Selera makan jugak kurang, tapi berat tetap naik! Sekarang dah tak leh nak makan portion besar/banyak dah. Makan skit je dah 'FULL HOUSE'.
Kalau dah terlebeh FULL maka dengan itu MUNTAH la jawapnya.
Malam pulak dihiasi dengan tidur tak lena. Kalih kanan tak kena kalih kiri tak kena, terlentang? Lagi tak kena gaya!
Kekerapan ke toilet tengah malam makin dekat-dekat jaraknya. Kadang-kadang rasa sesak dada. Kesian Incim Pinky kadang2 terkejut bangun tengah malam dok dengar wife dia ni ngadu sakit.
Memang tak sampai hati nak buat dia terjaga dari tidur, tapi tu la..... T_T

Check up pulak so far, macam biasa dah masalah biasa = HB! layankan aje.
Sekitar minggu ke 28-35 ai memang bergerak aktif buat aktiviti luar. Memang sengaja aktifkan diri, boring asyik nak duduk aje.

Sekarang dah bulan July. memang kena berehat sepenuhnya dari dunia permotoran terutamanya. Bila-bila masa dari sekarang InsyaAllah..bakal bersalinlah diri ini.
Beg pun tak kemas-kemas lagi! Last minute shopping pun masih berlangsung! Hahahahhaha..nasib baik tu hari MIL buatkan barut baby - tak yah beli! :P

Harapan ai adalah semoga ai selamat bersalin dan dalam keadaan sehat. My Baby also ai berdoa semoga sehat dan sempurna hendaknya - amin~

Dikesempatan ini..ai ingin meminta maaf kiranya ada salah silap terkasar bahasa segala pada anda semua...


p palang s : Citer Preggy part 1 disini
                      Citer Preggy part 2 di sini


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

6 comments:

S.n.Fariza said...

:) x lama dh kan.
xpe. jaga diri baik2 ye.

hayati hashim said...

saya suka statment kecuali tak lena tdo tu.. memang kan.. serba tak kena.
tpi dmi bby, kuharungi jua..

semoga selamat semunya nati.. take care..

Asz Miza said...

Tak lama lagi dah ni..

Tidur malam tu memang tak selesa kan..kiri, kanan, terlentang semua serba tak kena. :D

Insyaallah akan selamat melahirkan nanti!

Gud luck

Fatin Farhana Binti Ramli said...

banyakkan berehat .. walau pun saya tak ada pengalaman mengandung .. tapi sekadar pengalaman mak mengandung adik yang last .. mak pesan sebelum masanya kena banyak mintak maaf & memaafkan orang .. meringankan beban mase bersalin ..

atIEsAyAnGkAmU said...

salam kenal..
tahniah ye bakal dpt baby..
moga dipermudahkan segalanya...

('',)pzAEdy~ said...

alahai bestnye da nk dekat2 ni. hehehe. bykkan berdoa k. semoga segalanye dipermudahkan. amin

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...