Tuesday, July 17, 2012

:: Check Up Menghitung Hari ::

11/07/2012 - entry ketinggalan keretapi....

Kesah pegi checkup minggu 'menghitung hari' je lagi (ye la...tak semestinya baby wajib keluar pada 40w..leh jadik awal..so bila dah masuk 9 bulan tu...pepaham je la ye). Well macam biasala..bersiap nak pegi kerja bla bla bla....dah on the way nak sampai opis dah ni terdetik hati nak check buku pink..sambil layan jalan jem kononnyer..
tup tup ternampak tarikh '11/7/2012 - 8am'
Ya Rabbi...macamana aku leh terlupa aku ada check up hari nih?!!!
dah kelam kabut nak patah balik rumah. Ye la..selalu check up hari Khamis. Sekali kene hari rabu..memang lupa la kan!!!

N nasib baik sempat sampai before 8am..siap sempat balik rumah tukar baju bagai. hahahhahahahaha...~
Sampai kat KKIA. Letak buku dalam bakul. Tak lama lepas tu nama kena panggil, nurse bagi number '2' - suka..number awal!

Macam biasa la p shishi - check shishi.
P amik HB...hadohhh ramai la pulak beratur nak amik HB..adalah gap dekat 8 orang. Beratur la kami semua yang mengandung tu. Yang ada perut yg tak nampak perut yang baru bukak buku, semuala!
Sampai turn aku ..nurse tanya berapa week - jawap
dia cocok jari..amik darah masukkan dalam mesin yg aku ragui keputusannya (hahahha)
macam biasa..keputusan semerah darah - 10.8 (hah!!! makan kerang hari2..makan ikan bilis..bayam... pun tak naik2??????)
Malas pk....

so tunggu turn kena panggil. tak sampai 15 minit. nama dah kena panggil....heheh suka!!!

timbang berat - berdebar la jugak..takoot terlebeh naik ke apa ke kan?
check perut...jantung baby.. - ok ..semua ok..Alhamdulillah~

tak sempat duduk lagi nih ngadap nurse - "eh...apasal berat turun nih? awak ni selera makan ada ke tak nih?"
"saya makan macam biasa je hari-hari, maybe sebab saya hari2 jalan naik turun bukit kot kat opis tu"
n baru teringat semalam aku kemas bilik kaw-kaw sampai sakit pinggang!!! hahahhahahahha....

Nurse tu terus tulis-tulis lagi dalam buku.
"HB awak ni maintain je.."
"aah..tapi kan saya tak de la pulak rasa penat melampau..nak pengsan ke apa ke..ok je.." ni ckp kat mulut, cakap dalam hati.."mesin korang tu rosak agaknya"

Nurse cakap lagi "beg semua dah kemas?"
"Dah...." heheheh baru kemas!!! :P

"tau tanda-tanda nak bersalin?"
"Tau..." wahh konfident aku jawap...bla bla bla
Nurse macam teruja dengar jawapan aku...sampai dia cakap
"Oh...tau. saya tak yah xplain banyak-banyak la macam tu.."
Ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~ sengeh je...

Lepas dia handover balik buku pink kat aku. Aku pun nak balik la...jam baru 830..giler awal habis check!!
Aku pun saje je jalan-jalan kat pasar moden tu. Beli kerepek, beli jajan...kedai tilam bantal tak bukak lagi pulak. Amik keputusan nak p lepak mamak..pekene roti telur. Sorang2 pun jadi!
Hehehehhehee...

Balik dari breakfast. P singgah kedai dobi, hantar selimut toto n baju nikah (nak dry cleaning).
Lepas tu...p singgah giant. Beli itu ini..sakan dok dalam giant tu macam tak reti nak balik. sampai kul 11 jugak la lepak dalam giant!!

Balik tu. tengok TV..pai terlelap. Tau-tau hubby call cakap nak balik rumah lunch! yeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy~
N disebabkan terlampau letih akibat mengemas bilik,almari n stor pada hari sebelumnya...ai pun terlelap lagik sampai ke petang.....lalalalalalalalala~ dah la hujan makin indah tidoku!!

Bangun dari tidur p mandi bla bla bla..masuk bilik, cabut langsir semua. nak basuh kononnya. Tapi tak basuh lagi la. nak kene rendam dulu.
Lega dapat berehat lama-lama macam tu..dah makin menghitung hari ni makin senang sakit pinggang la. kejap je dah rasa tak larat..dulu kalao p downtown ke uptown ke pusing la 7-8 kali tak penat!
Skang separa jalan je dah tak nak jalan dah...hehhehehehehe

yang penting ai menghitung hari je lagi ni haa....semoga dipermudahkan n selamat dan sehat kami anak beranak. WAH!!!!!!!!!!!!!! anak beranak tu...khelesssssssssssssssssss.......!!!
doakan kami ye.... =)




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

12 comments:

S.n.Fariza said...

:) menghitung hari..
semoga dipermudahkan..

Asz Miza said...

Insyaallah semoga dipermudahkan segalanya...nervous takkk? :D

Aeen said...

wah syoknye tinggal menghitung hari je lg....heheh..2 la kan mkn la kerang ke sayur ke bnyk mane pn..hb sush tol nak naik...hehehe....

♥ ROS ♥ said...

bestnyer menghitung hari.. salu klu berat trun tu xlma dh tu :) semoga semua dipermudahkn yer ...

Hunny Kitty said...

fariza - trimas.. (amin~)

Hunny Kitty said...

asz - amin..
nebes la jugak kadang2 hehhehe

Hunny Kitty said...

aeen - haaa..sama la kita. berdoa moga semua ok sehat n selamat~

Hunny Kitty said...

ros - ye ke? dah 3-4 org ckp mcm tu kat i nih... dup dap dup dap

aTy _faRed~ said...

betul..biler baby dah matang..biler2 mase jer boleh beranak..semoge dipermudahkan..aminnn...:) measti tak sabar2 sangat kan..;)

cha said...

tak lama dh tu. semoga semuanya selamat ok :)

Syima Syaz said...

aiyoookkk!!!heheheh

Bazilah (^0^) said...

pantasnye check up. semoga di permudahkan semua nya yer :)

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...