Friday, May 29, 2009

:: Kisah Sedih yang sudah berlalu ::



Ini adalah sebuah catatan untuk seorang insan yang aku hampir terlupakan. Maafkan Hun, sayang. Masih memanggilnya sayang, masih menganggap dirinya kesayangan. Banyak perkara yang aku telahpun lupa - mungkin terlalu sedih dan berat untuk ditanggung oleh insan yang lemah seperti aku ini.

Di malam yang sesunyi ini
Aku sendiri tiada yang menemani
Akhirnya kini kusedari
Dia telah pergi tinggalkan diriku
Adakah semua ’kan terulang
Kisah cintaku yang seperti dulu
Hanya dirimu yang kucinta dan kukenang di dalam hatiku
Takkan pernah hilang bayangan dirimu untuk selamanya
Mengapa terjadi kepada diri mu
Aku tak percaya kau telah tiada
Haruskah kupergi tinggalkan dunia
Agar aku dapat berjumpa dengan mu
Mengapa terjadi kepada diri mu
Aku tak percaya kau telah tiada
Mengapa terjadi kepada diri mu
Aku tak percaya kau telah tiada
Haruskah kupergi tinggalkan dunia
Agar aku dapat berjumpa dengan mu



Masih teringat dan terbayang wajah anak kecil yang terpinga-pinga melihat sekujur tubuh di hadapannya yang tidak bergerak pabila perkataan PAPA dipanggil. Hati rasa sebak. Teringat lagi bila anak kecil itu terjerit-jerit memanggil nama PAPA melihat seorang lelaki yang mirip PAPAnya. Aku tidak bisa lagi menangisi pemergian beliau. Dah kering air mata. Ada memori yang aku sudah lupa. Ada memori yang masih jelas. Dalam perkenalan yang singkat, namun dia memberi kesan yang mendalam di lubuk jiwa. Biarkan dia bersemadi dengan tenang di sana.
'Jangan mati kerana aku, sayang' - kataku
'Kamu harus terus hidup untuk aku' - katanya

Semoga dia tenang di sana..........
=)

Thursday, May 28, 2009

:: Tahniah Barca? (dengan bunyi yang tak ikhlas) ::

Walaupun hati agak kecewa dengan kekalahan MU awal pagi tadi, tapi aku dah REDHA dan aku akan hadapinya dengan senyuman. Tak pe next season ada dan aku tak nak rangkumkan apa-apa pasal game semalam.

Aku nak fokuskan pada event aku esok - TRIP to JB!!! Yeah!!!

Lupakan event kat Melaka!!! Jom kita pegi JB!!!! wuwuwuwuwuuwuuuuuuuuu~ tak sabar nih. Macam macam menanti. Walaupun ada hati yang bakal tertinggal tapi....aku tetap aku ke mana jua aku pergi. Semoga aku selamat pergi dan kembali. =)

Sepemergian aku ke JB...aku mungkin TAKKAN ONLINE sebab aku terlalu sebuk melayan peminat peminat aku kat sana nanti. Tapi aku telah jadualkan beberapa entry secara automatik untuk tatapan korang .... cos i love all of yah!!!!


akhir sekali Kudos buat Barca kerana telah berjaya membuktikan korang masih boleh bermain...well...kitaorang bagi chance je semalam tuh...WHATEV!!!!!!! (anyway tgk cara permainan memang derang layak pon menang - WHATEV!!)




Tahniah juga untuk Mr Firfy kerana berjaya menjerit kegembiraan dengan jayanya...GOOD GAME and FAIR PLAY walaupun ada DRAMA DRAMA Standard!!! Wakakakkaka


Trimas untuk Mr Zann yang teman aku malam tadi....next season kita kasik taruk la!!!!!


Aku tak kesah........aku tak kesah.....aku tak kesah........ Ngeeeeeeeeeeeeee

Wednesday, May 27, 2009

:: Berehat di Rumah ::

Kesian kan?? Demam....Demam Rindu agaknyer....huhuhuuhuhu


Tadi pegi kelinik naik kereta :
Trimas to tuan punya kereta....


Doktor cakap...paru paru ok....semua ok....tapi kene berehat... =D

Friday, May 22, 2009

:: Hai la pulut .. ::


Pucuk di cita ulam mendatang...
macam tau tau je aku teringin nak makan pulut kuning dengan rendang daging...ekekek
TRIMAS kepada jiran aku yang mengirimnya tadi....Ngeeee~

Wednesday, May 20, 2009

:: Wong yang Weng!! ::

Haih...Mr Wong...Mr Wong..ape kene ngan Mr Wong?? Budak separa cine ni dah mula telefon aku lagi dan lagi dan lagi!!! Asyik telefon ajak hang out. Nak tanya pasal kereta la apa la. 'hey what say you this weekend kita hangout? I treat you with your fav cocktail? Nak??' - NOT INTERESTED????

Termasuk kali ini rasanya dah berjuta-juta kali aku reject invitation dia untuk keluar dengan aku - LAGI?!
Tak salah last few weeks dia ada ajak breakfast sama-sama : dia ingat aku ni suri rumah ke? sukasuki nak ke mana aje!!!!
Lepas tu ajak lunch - aku cakap tak de masa.
Lepas dari tu ajak aku tengok wayang citer Wolverine tak salah..aku cakap. aku tak ade cuti ~ Kenapa ajak aku? GF dia jenis tak tengok wayang ke?
Lepas tu ajak dinner - aku cakap aku outstation.
Skang ajak aku minum cocktail pulak.....- buang tebiat ke ape?!!!!!

Alahh...sebenarnya aku tau kenapa. Korang nak tau kenapa?? Sebabnya MAMA dia kompem2 tak berkenan dengan GF dia. Lalalallaala NO KOMEN. Mana aku tau? Aku tau sebab MAMA dia tepon MAK aku n luahkan perasaan!!!! WOOT~!!!!!!!

Soalan : Andai kata dia cakap dia nak balik ngan aku and want to marry me, adakah aku akan terima dia kembali??

Jawapan : HELL NOooooooooooooooooooooooooo but................No!


Image Hosted by ImageShack.us




p palang s : yang berbaju cokelat tu Mr Wong ..yg baju puteh sebelah dia tu EX-bestfren dia (sebab jadik ex..sbb mr Wong cemburu ngan Mr Lim ..sbb dia selalu pikir yg Lim nak ngorat aku. FYI : Mr Lim dah kawen skang ngan seorang cikgu dan dah ada seorang anak lelaki!)

Tuesday, May 19, 2009

:: Suka vs Sayang vs Cinta ::

Suka adalah ingin memilikinya untuk Diri Sendiri
Sayang adalah ingin slalu membuatnya bahagia.
Cinta adalah melakukan apapun untuk kebahagiaannya meskipun harus berkorban.



Suka adalah ketika kau bertanya, bolehkah aku mencium mu?
Sayang adalah ketika kau bertanya, bolehkah aku memelukmu?
Cinta adalah ketika kau bertanya, maukah kau genggam tanganku?



Suka adalah ketika kau menangis dia akan berkata, sudahlah jangan menangis
Sayang adalah ketika kau menangis dia akan menangis bersamamu.
Cinta adalah ketika kau menangis dia akan berkata, sudahlah kita akan selesaikan ini bersama-sama



Suka adalah pada saat kau melihatnya ia begitu menawan.
Sayang adalah ketika kau melihat dengan hati bukan dengan mata.
Cinta adalah ketika kau melihatnya kau akan berkata, Buatku dia adalah anugrah terindah yang pernah tuhan berikan padaku



Suka adalah pada saat ia menyakitimu kau akan marah dan tidak mau bicara lagi padanya.
Sayang adalah pada saat ia menyakitimu maka kau akan menangis untuknya.
Cinta adalah pada saat ia menyakitimu maka kau akan berkata tak apa ia hanya tidak tahu apa yang telah ia lakukan.



Suka adalah memaksanya untuk menyukaimu.
Sayang adalah membiarkannya memilih.
Cinta adalah menantinya dengan setia dan tulus.



Suka adalah menemaninya saat menguntungkanmu.
Sayang adalah menemaninya saat ia membutuhkanmu.
Cinta adalah selalu menemaninya disaat bagaimanapun keadaanmu.



Suka adalah hal yang menuntut.
Sayang adalah hal yang memberi dan menerima.
Cinta adalah hal yang memberi dengan ikhlas tanpa mengharapkan balasan.

Monday, May 18, 2009

:: Woman ::

Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor form his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him.....

:: Mengintai Langit ::

Setiap hariku tulis
Yang Ku telah jatuh cinta
Tapi ku rasa bersalah
Tidak ku nyatakan ... padamu....
Adakah engkau merasa
Apa yang sedang kurasa
Kepada tancap asmara
Harapnya kau dah terima

Maafkan aku kerna menyintamu
Maaf jikaku tak padan denganmu
Tapi ku berjanji
Kau juita hati
Akan ku jaga hingga akhir nanti

Maafkan aku terus memujamu
Maaf aku yang terlanjur merindu
Didalam hujan renyai
Aku mengintai langit
Mengharap engkau akan setuju
Menyintai aku....

Menyanyi dan bisikkanlah sayang
Baiknya kau dalam jiwa
Tak tahan rasanya menanggung kasmara
Agar dapatku lelapkan mata...
Mengkhayalkanmu, bermimpikanmu sepanjang malamku...

Sunday, May 17, 2009

:: how to make good and lasting relationship ::

A NOTE for muhself!!!!


Listen to your beloved.

Try to show tolerance and be open-minded. Avoid showing sarcasm and negativity. In general, anything that can cause you a bad mood or her bad mood should be avoided.

You should learn to give as well as to take - to give or take is not the answer, only a combination of the two in equal measure.

Try to make your partner's parents like you. It is very important for both of you.

Learn to give unconditionally. To expect always something in return is the same as paying for something.

Avoid being too emotional in your everyday life. It can be especially applied to males. You will have to convince your beloved that you are strong; that you are self-confident; that you know what to do; and that she can rely on your emotional strength to be a help for her.

Kindness, understanding, trust and consideration are the keywords in relationships. If you are only trying to derive benefit from these relationships, forget about mutual understanding.

In every relationship it is important to be a good and reliable friend. If you are your beloved's understanding friend, she/he will be grateful and rewarding.

Don't let anyone treat you abusively. Demand respect.

If your relationships are established, you should carry on showing your beloved that you love and appreciate him/her. It is not difficult. You can do this by little things as buying flowers and small presents from time to time.

Beware of possessiveness and claiming behavior. Keep in mind that your partner is as independent as you are and should never be treated as an object or possession.

Don't let other people push your buttons. Otherwise you won't be able to make any decision by yourself.
Learn to adjourn your recompense through patience, trust and understanding.

Try to see your partner's point of view. Agree to disagree.

Respect your partner's space.

Saturday, May 16, 2009

:: Older woman, younger man relationships ::

Living in society often places its demands on us, trying to make us conform to accepted norms of behavior and adhere to a certain code of conduct. The same expectations often extend to our relationships as well. Yet forbidden fruit is always tempting. Where once a certain behavior is treated as unacceptable, over time, views become more liberal and it becomes acceptable.

Earlier, living together was frowned upon, but nobody blinks an eye any longer if you happen to be living in. An older woman dating a younger man is something that was looked on askance earlier. Now, with celebrities like Demi Moore and Ashton Kutcher popularizing the older woman, younger man relationship, it will probably be seen as a trend-setting norm. Web sites such as Thirty Plus Singles have come up, which as the name denotes brings together 30 + men and women. The advantage you have with a site like this is that most men are relatively older and many women will prefer a younger man.

And why should there be anything unusual about it? It is only our preconceived notions which dictate that women should be in relationships only with slightly older men or that two individuals should be in more or less the same age bracket. There are many older women, younger men relationships that have worked and been as successful as any other relationship.

Yet in our subconscious, we often wonder what is the lure of an older woman for a younger guy and vice versa? It often boils down to a few very simple and basic qualities.





1. Older women tend to be more confident


They have a certain assured air about them that is a huge draw to younger men. They tend to be comfortable in their skin and it shows. Younger men find it very appealing to be with a woman who doesn't need constant assurance about how she looks, or doesn't require you to stroke her ego. You don't have to go out of your way to impress her, she finds your boyishness charming, and you don't have to take the lead all the time.


2. They're more experienced


Older women tend to bring a wealth of experience with them, both in matters of the head and heart. They've been-there-done-that, and can sometimes offer valuable advice to a younger beau on how to conduct himself in a difficult situation, or even a career move. They can offer a certain perspective that comes only with having crossed certain bridges in life. A lot of younger men are also drawn to older women because of their sexual expertise. Research shows that these women often display formidable prowess sexually and younger men are drawn by the promise of what they have to offer between the sheets.


3. The independence of older women


Older women are often more settled financially and career-wise. They are often not as driven by ambition, and are already comfortably perched at a certain point on their career path. Unlike younger women, they don't feel the need to compete and prove a point, or have that drive to climb the corporate ladder. This is more conducive to a relationship, both in terms of the quality, and quantity of time they have to offer. Sometimes they are even financially well-off and don't mind extending this largesse to their partner without making him feel he's sponging off. There is no pressure on the man to support the relationship single-handedly or bear the financial burden.


4. Older women are more understanding

Very often, men tend to find older women, more tolerant and supportive. They are more balanced emotionally and can even be protective at times. Men do love to be nurtured, and to a certain extent, even mothered. Men rarely find this quality in women of the same age group, as they tend to be more preoccupied with their own careers, motherhood, children's problems etc.


5. Older women are more mature


An older woman, like any fine wine, matures greatly with age. They have a certain wisdom about them that is highly attractive to younger men, who are sometimes reeling from nasty breakups or just emotionally adrift. Men find that these women tend to be more straightforward, about where they're at, and what they're after. They find the mind games that younger women play in relationships are rarely there with older women and that is a relief.

6. They're less rooted in conventions

Older women also tend to have already fulfilled their expectations of the American dream, complete with white picket fence, two kids and a dog. A significant number of them have already had that. So their expectations of a relationship tend to be less complicated, more focused on the emotions and comfort of being together.


And as for older women, they find that..


1. Younger men are adventurous

Naturally, they've got more stamina physically and are probably more into having fun than older men. They are spontaneous and can go with the flow. They tend to be less stodgy than their older counterparts, and less predictable too, which makes it exciting.


2. Younger men are more adaptable


Younger men often have no compunctions about moving in with the older lover, sharing their accommodation and their life. It means having to make fewer changes for the older woman, who likes it that way. She doesn't have to radically alter her life because of the relationship.


3. Younger men make them feel desirable


Younger men by virtue of their youth, make the older woman feel younger too. She feels energized by the excitement with which he throws himself into everything. She also feels needed and wanted when she sees the smitten look on his face. Younger men tend to be more transparent about their feelings than older ones.

Many such relationships, with the woman eight or ten years older than the man, or more, have met with astounding success. Sometimes, for the younger man it is the lure of the forbidden, a new experience. With the older woman, it might be the adventure and thrill of having a younger companion, which reassures her that she is still attractive. Whatever the reasons or the motivation, there are certain basic things that should be sorted out.

The two individuals involved should have chemistry and should click on a fundamental level. Their priorities should not be poles apart, resulting in a conflict of interests. If for instance, the man wants kids at some point in the future, he should make it clear. If the woman's biological clock has run out or she no longer wants kids in the future, such issues should be ironed out. When two individuals decide to make it work and are committed to the relationship, there is nothing that can come in the way, least of all a decade or two!

Friday, May 15, 2009

:: Makan la....makan la...::









Thursday, May 14, 2009

:: Planet mirip Bumi ::

Planet mirip Bumi

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0513&pub=Kosmo&sec=Infiniti&pg=in_06.htm

[petikan menarik perhatian aku dari Kosmo Online]


KEMUNGKINAN galaksi kita menyimpan 100 bilion planet mirip Bumi dan boleh dihuni.

--------------------------------------------------------------------------------


DR. ALAN BOSS dari Institusi Sains Carnegie di Amerika Syarikat percaya bahawa ada kemungkinan galaksi kita menyimpan 100 bilion planet mirip Bumi dan boleh dihuni oleh hidupan ringkas.

Sehingga hari ini, teleskop tercanggih dunia hanya dapat merakamkan 300 buah planet yang berada dalam kriteria itu di luar sistem solar kita.

Sebilangan kecil daripada planet-planet itu tidak mampu menyokong kehidupan kerana ia mengandungi gas berbahaya seperti di planet Musytari. Ada juga planet yang terlalu dekat dengan sumber cahaya di mana apa juga mikro organisme yang hidup akan terbakar dengan mudah.

Namun, berdasarkan bilangan planet yang dijumpai setakat ini, Boss menganggarkan bahawa setiap bintang umpama matahari akan mempunyai sekurang-kurangnya satu planet mirip Bumi. "Bukan sahaja ia mempunyai 'penghuni' tetapi banyak juga yang tidak pernah diganggu. Jika ada hidupan, keadaannya mungkin sama dengan Bumi tiga atau empat juta tahun lalu," ujarnya yang merujuk kepada hidupan bakteria.

Wednesday, May 13, 2009

:: Makan pai gemok!!! ::

Orang kata hujan emas di negeri orang hujan batu di negeri sendiri lebih baik di negeri sendiri. Tapi kadang-kadang nak tukar angin jugak kan?!! ekekekkekekekeke

*Mode : rindu pada Mr H*

Semalam call Mr H...busy sangat dia dengan project dia. Aduhaiiiiiiiiii itu belom jadik engineer betul-betul. Kalau dah confirm?!!! Nanti dia ada ke masa untuk aku?!!! Tengok je la sekarang, dia SANGAT-SANGAT busy dengan project dia. running back and forth from KL-Kuala Pilah-KL n tah mana-mana lagi. Mesti dia penat kan hari-hari?!! Tak pe la dia buat kije yang halal......doakan dia fine always..mish him!!! And i mish muh dear frens too.....

ok berbalik kita pada citer asal....aku nak citer pasal Mr Arare dan kehebatan dia memasak!!!!!!

Mr Arare cooked TOMATO KUEY TEOW for me yesterday - a special recipe from him originated from SARAWAK...nice food untuk orang yang tak makan PEDAS macam aku!!! [memang aku tak leh (bukan tak leh tapi tak digalakkan) kawin ngan orang Negeri Sembilan.. =( ]

Knowing Mr Arare, he's a nice person. Kami bisa berkawan baik. He show me around and make me laugh dengan 'lauk-lauk' nya. Muka je hemsem,bermata sepet,berambut layered..bla bla bla..tapi LAUK!!!!

Mr Arare dan kembarnya telah membawa aku makan kat satu stall tepi jalan hari ni - menarik!!!
Makan cendol pulut yang sangat pelik!!!!! tapi sedap....Ngeeeee thanks to both of 'em ~ YEAH!!! I'm Seeing double!!!!!!

:: Iklan ::

Tadi telefon Mr H....busy benar dia..memang betul-betul busy. Dia kat Bangi katanya tadi sebuk siapkan projek siap dengar suara bos dia terjerit-jerit apa tah....nyampah!!!!!!
Tak tau ape nak cakap...macam terasa hati pun ada nih...tu la dulu NYAMPAH..skang dah SAYANG - PADAN MUKA AKU!!!!!


Aku ada banyak gambar nak share dengan korang sebenarnya. Nanti aku upload ye.....until then..daaaaaaaaa



Lagu hari ini :

Malam Ini Kusendiri
Tak Ada Yang Menemani
Seperti Malam Malam
Yang Sudah Sudah

Hati Ini Selalu Sepi
Tak Ada Yang Menghiasi
Seperti Cinta Ini
Yang Slalu Pupus


Tuhan Kirimkanlah Aku
Kekasih Yang Baik Hati
Yang Mencintai Aku
Apa Adanya...

Mawar Ini Semakin Layu
Tak Ada Yang Memiliki
Seperti Aku Ini
Semakin Pupus...

Monday, May 11, 2009

::..dan aku telah menjadi seorang yg BOSAN! ::

Isnin...
Lokasi : Rahsia
Masa : Rahsia

Bosan giler seyy dari tingkat 17 neh. Semua lelaki...aku sorang je ke perempuan kat dept nih? Mana perempuan lain pegi?!!! Betapa dasatnyer keadaan. Sekarang baru aku tersedar kat dalam opis ni aku sorang je perempuan!!!!! Sekarang dah jam 1500. No wonder la orang asyik pandang aku....*mengeluh*

Rindu....haah hati ini rindu kat orang jauh di mata. Entah dia ingat kat aku ke idak kan? Aku je ingat kat dia. Aku malas nak berSMS or BerCALL or BerMISSED CALL hari ni. Nak try method DIAM SERIBU BAHASA. Dia pon mungkin busy ngan projek dia kat Kuala Pilah tu.

Walaupun pemandangan dari meja aku ini agak INDAH la jugak. Tapi aku tetap bosan. Sebab ...aku nak cakap ape je dengan derang-derang ni? Masing-masing macam sebuk giler!!!!

Terasa macam nak makan putu mayam pon ada. Kalau layan MURTABAK Kg. Melayu Majidee time-time cenggini mesti beshhhhhhhhhh!!!!! Tapi, aku jauhhhhhhh...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Tadi baca email..aku kene ada kat KL dari 21-22 May 2009 ada training lak. Terasa macam nak bercuti time 28 May 2009 - BOLA neh!!!!!

29-31 ada trip pegi JOHORE. Sebenarnya ada lagi satu event kat MELAKA. Aku terpaksa batalkan hajat nak ke MELAKA kerana bagi aku JOHORE lebih penting!!!
Aku sebenarnya tersepit antara kawan-kawan dan Mr H untuk event tu nanti. Mr H ulang kali cakap pada aku 'I akan tunggu u kat V nanti time 29-31 May...it will determain relationship kita' - inilah yang dikatakan DITELAN AKU MATI, DILUAH AKU MATI JUGAK!!! Maka aku dengan beraninya telah menjawap "KAWAN-KAWAN i LAGI PENTING DARI V" - memang betul!!! Setakat V tu...next year pon ade....tah2 hujung tahun ada lagik!!!!!!

Kalau korang tanya kenapa aku jadi macam ni?! Aku sendiri tak tau. Kalau nak ikootkan garis panduan aku mencari pasangan hidoop...Mr H sipi pon tak layak! Tapi...perasaan ni lain pulak kali ni..Hmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Sejak malam cerita KERUSI MELAYANG kat sunway leh Mr D..aku jadik takoot lak dengan dia...*mengeluh lagi*

Well..........apa lagik yg aku leh cakap selain daripada aku tingin nak makan KFC lak ni.

p palang s : ni haaaa dak nama PUTERA sebuk mengendeng ngan aku lak nih....haih!!!!!!

leavin on a jet plane::

All my bags are packed
Im ready to go
Im standin here outside your door
I hate to wake you up to say goodbye
But the dawn is breakin
Its early morn
The taxis waitin
Hes blowin his horn
Already Im so lonesome
I could die

So kiss me and smile for me
Tell me that youll wait for me
Hold me like youll never let me go
cause Im leavin on a jet plane
Dont know when Ill be back again
Oh babe, I hate to go

Theres so many times Ive let you down
So many times Ive played around
I tell you now, they dont mean a thing
Evry place I go, Ill think of you
Evry song I sing, Ill sing for you
When I come back, Ill bring your wedding ring

So kiss me and smile for me
Tell me that youll wait for me
Hold me like youll never let me go
cause Im leavin on a jet plane
Dont know when Ill be back again
Oh babe, I hate to go

Now the time has come to leave you
One more time
Let me kiss you
Then close your eyes
Ill be on my way
Dream about the days to come
When I wont have to leave alone
About the times, I wont have to say

Oh, kiss me and smile for me
Tell me that youll wait for me
Hold me like youll never let me go
cause Im leavin on a jet plane
Dont know when Ill be back again
Oh babe, I hate to go

But, Im leavin on a jet plane
Dont know when Ill be back again
Oh babe, I hate to go

:: terima kasih sahabatku ::

Hujung minggu aku, aku penuhi bersama mereka-mereka yang layak digelar SAHABAT. Bermula dari malam jumaat - i had a ROLLER-COASTER nite.
Went to a perty with muh close fren Miss Zee and her bf. Kenalkan dia ngan Mr D. Ternyata Miss Zee sangat sukakan Mr D mungkin kerana dia seorang yang gila-gila. I had a great night eventhough hati sebenarnya rindukan seseorang. *sigh* malam aku di akhiri dengan melihat Mr D mengamuk di kedai makan. erk!!!!!!! terkedu seketika (jangan risau Mr D personally dah mintak maaf dekat aku pasal benda ni)

Sabtu....a GREAT MAKAN-MAKAN day!!!!
Terbagun waktu Mrs David hantar SMS - wanna go out for lunch?!! On me!!
Dah orang nak belanja....ikoot aje aite?!
Tepat jam 1130 Mrs David dah tercongok tunggu aku depan Secret Recipe. Kami melantak macam dah takkan jumpa lagi!!! Dari main course sampai ke desert - LENGKAP!!!! Trimas to Mrs David yang belanja aku makan. Next time turn aku lak k!!!!

Sabtu malam makan lagi!!! Kali ini Mr Doul lak belanja aku. Bertempat di Kunang-kunang (OFFICIAL hangout spot) sambil mendengar alunan muzik indah dari band fav aku - SKY JUICE! Kitaorang menghabiskan masa and having a great time together. Balik dari sana Mr Firfy pulak ajak karok ape lagik...karok sampai tak hengat dunia. Wait....berapa kali ek Mr H call aku??? Berjuta-juta kalik jugak kot....ekekekkekekekekekkeke Saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayang Mr H!!!!!

Meriah jugak malam tu....ada :

Aku
Mr Firfy
Mr & Mrs Doul
Mrs David (Mr David pegi belayar)
Mr Khai
Mr Pg
Mr Juju

Dan acara malam itu berakhir kira-kira 0230!!!
Sedih jugak dengar ucapan-ucapan derang untuk aku. But no worries...i'll be back guys!!!
Aku takkan consider ini as FAREWELL.....cos aku akan sentiasa ada dalam hati korang dan korang akan sentiasa ada dalam hati aku!

To Mr Firfy : Jangan risau pasal game Barca menentang MU (ewah) try muhbesh to take OFF on that week!! Cuti banyak ni wakkakakakakakaka!!!!

To Mrs Doul : Jangan la nangis....ok...love you!!

To Mrs David : I had a great time one on one with you....sebab kita bisa berbual deh!!!!

To Mr Khai : nanti aku ganti balik duit yuran tu ek...ngeeeeeeee

For the rest : Take care....i'll be back!! i always do.....boooooyah!!!!



Eh...aku ada tertinggal ape-apa citer ke ek???!! Hmmmmmmmmmmmmm

Wednesday, May 6, 2009

:: The metrosexual!!! ::

Korang mesti tertanya-tanya adakah lelaki yang merupakan salah sorang BFF aku @ kaunter pertanyaan @ kaunter pengaduan ini adalah sejenis yang LURUS atau agak BENGKOK bukan?

Nama manja : Firfy
Tarikh Lahir : 9 January
Tempat Lahir : Hospital Besar Kuala Lumpur
Zodiac : Capricorn
Status : I'm Not single
Kelebihan : Mempunyai BLACK HOLE di dalam perut
Ketinggian : 5' 10'' (kot)
Berat : lebih kurang 65-70kg

Mr Fify adalah seorang yang nampak macam BengsKoks tapi dia tak sebenarnya METROSEXUAL in a good way. Dia adalah seorang yang baik dan teman tengok bola yang besh. Mempunyai kebolehan untuk menghabiskan beberapa ekor ayam termasuk beberapa pinggan nasik dan juga bermangkok-mangkok SOTO dalam sekelip mata!!!! TAHNIAH!!!

Dia bukan setakan HEBAT di meja makan..malah beliau juga ternyata tidak menhampakan di dalam BILIK. Opssssss terlebeh sudah....!!! Awwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
















BILIK K-oke la!!! wakakakakakakakakakkaa......







Yang penting dia adalah kawan yang memahami juga. Sebab selama ni soalan yang aku bagi tak pernah tak ada jawapan. Semua yang logika belaka. Trimas kerana menjadi kawan yang baik untuk aku Mr Firfy. Bila tah nak wat kije giler ngan ko nih?!!! Susah sangat nak wat kije giler ngan ko....tingin pulak rasanya. Kita g bunjee jumping ke....memburu ke...men lestik-lestik cicak ke...g cocok langit ke awwwwwwwwwwwwwwwww...!!!!!


Lupa pulak nak citer sejarah perkenalan kitaorang yang tak sampai 6 bulan tapi macam dah kenal 60tahun nih. Mr Doul kenalkan aku ngan dia. Maka kami pun berkenalan....ekekekekek.


Bagi aku dia ni seorang yang boleh diharap. Sebab dia rajin jaga Nenda dia. Atau pun menjempoot slash menghantar adiknya ke sekolah. Untung sungguh GF dia...ekekekekekekekeke.....


So..dah tak de menda nak story pasal Mr Firfy......apa yang penting?!!!! KERJAAAASAMA!!! eh eh eh tak....aku ske kawan ngan dia...hopefully frenship neh last forever yo~!

Tuesday, May 5, 2009

:: Mrs Doul in da .......?? ::

Mrs Doul atau pon nama manjanya Ms Era. Cantik bagaikan model di mata aku. Kenal secara tak sengaja rapat pon tak sengaja. Ada citer disebalik kerapatan kitaorang. Semua angkara seekor KELDAI SYAITAN yang jahat!
Walaupun umurnya 'adik' tapi aku anggap dia akak aku sebab dia berkapel dengan abang aku. Mrs Doul adalah seorang mak andam. Dia mempunyai bisnesnyer sendiri yang mana dialah bos...dialah kuli...office boy..tea lady..shampoo girl..tukang potong rambut..stokis barang-barang kecantikan..pelayar internet [ini versi pekerja curi tulang] dan macam-macam lagi. Inilah persamaan antara Mr dan Mrs Doul yang menyebabkan mereka sangat serasi bersama [lagu latar : Bola-bola api]
P.O.V aku pasal Mrs Doul : dia memang buleh di buat kawan yang best kalau anda treat dia secara best..kalau tak..mamposla anda di situ.
Tak banyak benda nak citer. Nak doakan dia happy pai bila-bila dengan abang aku je.... =)


coming up next : Nama mcm pompuan tapi dia LELAKI SEJATI dialah......

Monday, May 4, 2009

:: Kesah Budak Hitam ....::

Sepuluh budak hitam
Main tepi jalan
Satu kenalah langgar
Budak hitam tinggal sembilan
Sembilan budak hitam
Main di atas papan
Satu sudahlah jatuh
Budak hitam tinggal lapan
Lapan budak hitam makan sangat gelojoh
Satu senak perutnya kini tinggal tujuh
Tujuh budak main pula tanam-tanam
Satu sudah lemas tinggallah enam hey...
Enam budak hitam
Makan buah kurma
Satu tertelan biji
Budak hitam tinggallah lima
Lima budak hitam
Main lompat-lompat
Satu patah kakinya
Budak hitam tinggallah empat
Empat budak hitam
Main biji saga
Satu termasuk di hidungnya
Budak hitam tinggallah tiga
Tiga budak hitam
Usik orang tua
Satu kena belangkung
Budak hitam tinggallah dua
Dua budak hitam main pula lempar batu
Satu jenduh kepalanya kini tinggal satu
Satu budak hitam sangat pula susah hati
Dia tak mahu makan lalu mati hey...
Hey budak hitam... budak hitam... budak hitam



Budak hitam yang aku kenal aku panggil sebagai Mr Doul. Walaupun dia hitam tapi GF dia sangat puteh melepak! Siapa kata orang berkulit gelap tak ada orang nak?!!! Mr Doul dah macam abang aku sendiri. Dia adalah tukang sorak aku...dia juga tukang kutuk aku..dia boleh menaikkan semangat aku dan menyebabkan MORAL aku jatuh bila-bila masa yang dia suka!

Aku kenal dia dalam 6 tahun yang lepas. Di Friendster!!! Bukan semua orang dalam dunia maya ni tak boleh dipercayai ada jugak yang baik.

Mr Doul adalah seorang orang yang suka bekerja sendiri. Dia ada macam-macam bisnes dari bisnes makan ke bisnes dunia IT ke bisnes hartanah ke bisnes penciptaan produk produk baru untuk IKEA bla bla bla bla MINUS FAHSION industry. Sorry to say Mr Doul adalah seorang yang FASHION DISASTER!!!!! [maaf to mr Doul kiranya anda terbaca menda ini]

Sebagai seorang adik, setiap kali aku ada skandel atau BF baru aku akan bawak mengadap Mr Doul. Dia akan bagi review - macam dalam majalah pulak. If dia tak berkenan dia akan cakap secara terus tulus dan mulus dengan aku. Dia akan sakitkan hati aku ke tahap maksimum sebab dia tau aku takkan amik port!!!

Aku tau dia tak suke tengok aku nanges nanges. Tapi dia tau aku ni DEGIL jugak. Siapa tak sayang adik kan?!!! olololololololooooooooooooo!!!!

Mr Doul juga sebenarnya sebelum ini tak berapa nak mengaku yang dia akan jatuh cinta lagi hinggalah satu hari dia berkenalan dengan seorang kawan aku ni [woot!!! kawan aku lagik!].
Maka dengan itu mereka pun bercinta. Terpadamlah segala kesah lama yang mengerikan bagi Mr Doul. Dia pun dah happy. Semoga mereka berdua akan berkahwin tak lama hari dan membuat join venture perniagaan mereka nanti.


Seterusnya : Mrs. Doul in da house!!!!!!

:: Dia gadis mata sebaris!!! ::

Perkenalan kami bermula di dunia internet. Aku tak kenal dia tapi dia tak berapa suka dengan aku pada mulanya - ini semua akibat cakap cakap orang yang dengki dengan kelawaan aku. Tapi aku bukan kesah sangat sebab , apa ada hal?!! Aku bayar cukai Mek Di aku sendiri okay!

Maka di satu ketika yang aku sudah lupa tarikhnya kerana benda ni berlaku hampir setengah dekad yang lalu kami bertemu dan dia cakap aku ni BESH la!!! Itu la lain kali jangan dengar caka- cakap ayam orang orang yang tatau siapa aku ni...kan??!!! Orang kata - tak kenal maka tak cinta.

Gadis kacukan melayu+korea+cina ini ternyata mempunyai mata yang unik = MATA SEBARIS pabila senyum/ketawa! Hebat bukan?!! Dialah Ms Vie yang sangat di minati ramai dan di dengki dengan ramai juga.

Dia adalah peneman setia aku sekiranya aku nak buat cross country atau nak travel mana-mana la. Most of the time kami akan berborak tentang CINTA. Kitaorang suka bercinta. Dia ni ramai skandel [jangan marah Vie...] . Part yang terpelik adalah peminat dia adalah semua LAKI orang tak kira bangsa dan agama. Dia memang terror!!!! Takooot mak nok!!!

Tapi aku rasa macam dia akan berkahwin dengan sorang mamat Pemandu Heli nih. Sesway sangat dengan dia kerana mereka berdua bermata SEBARIS. Nanti dapat anak semua macam dalam citer ATASINCHI or HAGEMARU....wakkakakakkakakkakakka!!! Takkan nak anak macam dalam citer Shin Chan kot?!!! Wakakkakakakkaka...!!!

Gadis mata sebaris ini juga mempunyai satu perangai yang tah bila agaknya akan di reduce....kira macam jualan murah la....HOT TEMPERed!!! Perghhhhhhhhhh!! dia nyer Marah kadang-kadang menyebabkan hidung aku berdarah atau aku mempunyai banyak PELUH BESAR di belakang kepala aku tapi mata aku takkan sebaris la...!!!

Gadis mata sebaris ini juga boleh menanges dengan tiba-tiba. Nak kata cenggeng macam aku...rasanya tak. Hmm....dia juga amat hebat dari segi menakoot-nakootkan pehak lawan terutama client-clientnya dari kampeni aku bekerja!

Kepala otak gadis mata sebaris ni memang cool sebab dia tak kesah aku nak buat apa pun asalkan aku tak kene tangkap polis. Trimas pompuan mata sebaris kerana sentiasa menyokong aku. Walaupun susah nak jumpa dia ni kerana dia busy melayan skendel skendel dan juga kekasih kekasih gelap dan terangnya namun kami tak pernah tak berbicara [ewahhhhhhhh].

Apa lagi ek??? Hmm..yang penting dia ni besh la serba serbi sebab dia garang aku lembut hati [statment ini dikeluarkan sendiri oleh gadis mata sebaris pada tarikh 1 May 2009 yang lepas].

P palang s buat Ms Vie yang kompem baca entry nih : Sila berhenti meminta selimut toto untuk diletakkan di dalam kereta aku. Trimas!!!


Coming up : Kesah budak itam.....

:: Miss JoJo ::

Aku tengah boring ni...dan aku telah berfikir untuk menulis tentang orang yg CLOSE dalam hidup aku. Aku nak mulakan dengan BESTEST GF aku. Panggey je dia Ms Jojo (real name pon ada JoJo). Aku kenal dia pertama kali waktu aku kat TTDI. Aku tengok minah yang berambut wavvy berkarat tu...dengan skirt kembang dia warna putih. Aku tanya kat mamat sebelah aku.
Aku : Weh..tak pernah nampak pun minah tu kat area ni?Mamat : Oooh baru datang sini minah tuAku : woot! ko kenal ke?Mamat : Tak...tapi aku dengar orang panggey dia Sissy...Aku : Hoh?!! Sissy??!! What kind of name is dat?Aku : Mana nak tau...ko tanya la dia.


Aku peratikan aje minah yang terkinja-kinja berlari ke arah sebuah kereta waja...seketika kemudian ada lelaki keluar hulurkan sejambak bunga dan bukakan pintu kereta. - BF dia kot ~ WHATEV!!!

Aku ni memang memilih waktu berkawan. Aku bukan nak sangat rapat ngan Minah 'Sissy' ni mula-mula. Kawan biasa-biasa sudah...tah macamana leh pulak terapat sejak aku terjumpa dengan dia masa aku ngan kawan-kawan aku meronggeng kat PD.Last-last dia telah menjadi BFF aku sampai sekarang rasanya dah 7 tahun kot....hebat?! Yeah...sangat HEBAT!!!!
Kitaorang dah lalui banyak perkara...dia tengok aku bertukar BF..aku tengok dia bertukar BF...nanges sama-sama, ketawa sama-sama. Makan ..tido...membiol sama-sama. Senang citer dia tau aku cenggane..aku tau dia cenggane..pai la skang ni dia dah nak kawin pon ngan Mr John dia....


Cakap pasal Mr John. Akulah yang kenenkan derang berdua. Dulu pekerjaan tetap aku adalah Ms Matchmaker..tapi pai skang aku tak de BF tetap pon..sumpahan agaknyer!
Perkara yang paling aku tak boleh lupa pasal aku ngan Ms JoJo adalah sewaktu orang ingat aku ngan dia LESBIAN dan Ms JoJo merupakan seorang JANDA yang mempunyai 2 orang anak lelaki!!! Wakakakakka mcm harem je gossip tu!!!


Aku jugak pernah menolong Ms JoJo memerangkap ex-BF nyer berlaku curang yang mana aku sendiri telah menawarkan diri untuk membuktikan kecurangan BF nyer itu!!!

Lately..dia busy aku pun busy. Kali terakhir aku jumpa dia masa malam bday dia...ingatkan nak buat suprise party but dia bawak adik dia lak..so lepak NZ sudah makan kuey teow. Tapi ada benda KELAKAR berlaku bila sebelah tayar keretanya termasuk ke dalam longkang. Nasib baik ada abam-abam berbadan GETAH BUKU datang menolong....ekekekekekke go go go JoJo!!!!!
Kadang-kadang rindu zaman kitaorang 'bujang-bujang' dulu. Skang dia dah kompem tak bujang dan takkan bujang. Tinggal aku je la yang bujang......huhuhuuhuhuhuu..


Tak pe janji aku sayang Ms JoJo aku. FOREVER!!!!

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...