Monday, March 28, 2016

:: Review - Hotel B2@Samui, Chaweng - Koh Samui::



Ni lagi satu

hotel review yang setahun ai perap sampai basi! Hahahahaha
Hotel ni....adalah hotel ke 4 yang ai pilih lepas bermacam hotel ai booked n cancel sebab tak confident. Tapi ada bagus dan tak bagusnya hotel nih. Macam yang boleh korang baca kat bawah ni.....




Hotel ni ada dua blok satu blok lama satu blok baru. Blok baru tu setingkat aje nampak macam ok berbanding blok lama.


//Entrance & kawasan parking B2, yg tinggi blok lama yg putih blok baru//

Lantai hotel blok lama ni kayu parkey (tah betul ke tak eja) je ada yg dah tertanggal dsb. Bilik pulak tak tau la sebab banyak pokok ke apa ke senang sangat masuk serangga, kumbang berbagai la rasa mcm dok dalam hutan pun ada. Tapi pokok2 tu bagus sebenarnya buat hotel ni redup dan sejuk dan wangi.



Internet ada kat depan reception sahaja. Breakfast..oklah menu simple yang penting makan ditepi pantai.
Bos hotel peminat hello kitty..bagus itu yang membuatkan ai suka! Hahahahaha



//pantai Chaweng tak secantik Lamai//

Cerita Chaweng Beach kat SINI

Kalau orang tak biasa pegi kawasan ni dari jeti nak ke hotel ni leh buat sesat sebab hotel ni memang letaknya di tengah2 Chaweng yang busy nak mati tu..tapi lorong nak masuk hotel ni macam tersorok sikit dengan signboard yg kecik pulak tu. Landmarknya BANK, tepi bank tu je lorong masuk kebelakang. Next time pegi nak stay kat hotel sebelah B2 pulak (Evergreen Resort tak silap).



Tidor malam?? Oklah..kadang2 terganggu dengan bunyi jet kapal terbang tu je.
Harga murah je dalam RM80.

Nak kemana-mana leh jalan kaki, kalau malas naiklah motor.
watermark

No comments:

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...