Friday, March 18, 2016

:: Review BoboiBoy The Movie ::

Kali ni ai nak review BoboiBoy the movie.






Ai pegi menonton dengan Mimi kat TGV Au2 sebab ada Family hall. Senang sikit Mimi nak jerit nak gelak kuat2 suka hati dia. Dia nak lompat ke apa ke biaq p kat dia sebab FAMILY HALL budak leh buat apa sahaja!

So, ni antara movie yang memang ai tunggu - memandangkan ai memang suka animasi. Overall out of 5, ai bagi 4.5 stars. Jalan cerita ringan - senang nak faham. Tak berapa nak mengantuk. Yang penting movie ni even dia animasi, tersentuh hati kecil ai bila ochobot berkecai!!! kecai!! kecai!! waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ochobotttttttttttttttttttt!!!!



Part paling kelakar ai rasa dalam movie ni bila Encik Bos nyanyi lagu C I N T A K I K I T A cinta kikitaaaaaaaaaaaaaa. Ramai tak perasan dia sebut K I K I tu hehehe.



 inilah K I K I T A A A A A A kecintaan Encik Boss





Tapi...yes ada tapinya. Watak Tok Aba sangat kureng, padahal habis kedai Tok Aba.




Mungkin lepas ni production BoboiBoy kena fokus banyak pada musuh utama BoboiBoy si Encik Bos tu dalam misi "merampas semua Koko di muka bumi ini! Hahahahaha".





Dan dalam movie ni jugaklah baru ku tahu betapa kelakarnya Cikgu Papa Zola tu..kaki selfie rupanya..time kena tangkap ngan orang jahat pun leh selfie lagik ..haih~



Watak Gopal jugak macam tak berapa nak sentuh sangat eventhough pada ai Gopal ni power tau. Haaaa...sotong kurita goreng tepung uolls!



Antara part yg menggegarkan hati nih bila Boboiboy transform jadi KUASA 5!!! 5 baq anggggggggggggggg!!!!



Sound effect tak berapa membingitkan. Soundtrack best!
So...sila la p bawak anak-anak tengok kalau ada yang belum p tengok!



sumber gambar : Google

watermark

4 comments:

Linda said...

Ingatkan boboiboy kuasa 2...kuasa 5 yek hehe

aRz MoHa said...

macam menarik....tapi belum sempat untuk menonton lagi

Nurul Faiz said...

memang terbaik :)

Liyana said...

yeah , liyana pun dah tengok movie ni eventhough cerita siri dia tak follow pun. kihkih . serious full lagi wayang even dah lebih seminggu ditayangkan and firsttime ever saya sepanggung dengan ramai baby . kihkih . part paling comel bila yg lastlast tu yaya ada cakap "yeay" sebab diorang dah berjaya tu then ada dua tiga baby 2 ke 3 tahun ada sambung . lol

The Talking Diary

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...