Monday, March 14, 2016

:: EBM/Milk Storage Bag Review ::


Avent 



Harga : RM49.90
Jumlah : 25
Review : Kisahnya terbeli storage bag ni time tu terdesak kekdahnya. Pada ai harganya MAHAL. Walaupun ada function double zip lock. 'Neck' bag yang terlampau jinjang menyebabkan time tuang susu ke dalam bag menyebabkan susu boleh tertumpah ke tepi dinding dalam bag = pembaziran. (Setitik pun berharga tau EBM nih!). Nak bukak/tetas bag tidak friendly sebabnya boleh menyebabkan koyak teruk. Kalau pakai gunting baru cantik tetasannya. Tak berbaloi dengan harganya yang mahal tu.



Fiffy


Harga : RM17
Jumlah : 25
Review : Harga oklah. Tak de double zip lock. Nak bukak/tetas senang sebab ada 'dot dot dot' macam nak bukak surat yg di'sealed'. Plastik agak nipis.

Jingle Jungle 

Harga: RM16
Jumlah: 25
Review : Harga ok. Double Zip lock. Cara koyak/tetas sama macam Avent. Jika tak hati2  memang koyak teruk la jawapnya. Kualiti plastik sederhana tak nipis tak tebal.

Auntumz 




Harga : RM14.50
Jumlah : 25
Review : Harga ok. Double Zip lock. Plastik tebal.


SunMUM



Harga : RM10.60
Jumlah : 20
Review : Triple Zip Lock..hamek..org lain buat double. Plastik EBM keluaran Thailand ni buat 3 terus! Hahahaha. Cuma bahagian tepi bag EBM ni biasa/tak tebal. Kualiti plastik ok. Senang nak tear bahagian atasnya. Tapi plastik ni senang koyak kalau korang pakai/bukak ganas2


Conclusion : Lepas ai merasa pakai storage bag, ai rasa ai lagi prefer letak EBM ai dalam bekas dadih. Murah dan tak membazir pada ai. Boleh je nak pakai storage bag nih tapi bukan pilihan utama la.




So mommies! Selamat membuat stok EBM!


watermark

2 comments:

Chekgu Azrine said...

Akk dulu pakai plastik tu jugak tp xbyk sgt akk bt stok sbb akk mengajar..so stok akk xperlu bwk byk ke rumh pengasuh...akk rasa pakai bekas dadih tu lbh ok kot kan

Hunny Kitty said...

betul tu kak...ai pun pilih bekas dadih tu sebab jimat lagi senang nak simpan lagipun kalau cairkan tak de la membazir nak kena buang

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...