Tuesday, January 11, 2011

:: Al-Fatihah Buat Pak Lang Alan ::

Al-Fatihah buat Pak Lang Alan aku yang sentiasa di ingati...
beliau adalah seorang yang ceria dan suka sangat menyakat aku....
"Mana orangnya? Mana Orangnya?"  - bab nak tanya bila la aku nak kawen. [Bulan April ni aku nak kawen....tak sempat la dia nak tengok mana satu orangnya...rasa mcm ralat pulak sebab tak penah tunjuk kat dia....]
"Pak Lang ni anak yatim...bagila duit raya" - ini pulak setiap kali menjelang hari raya. dia adalah orang paling bersemangat nak konvoi pegi mana-mana pun! jumpa aku je mintak duit raya


- dia suke sakat aku dulu...hari ini Allah lebeh sayangkan dia.

Al-Fatihah sekali lagi~semoga Pak Lang di cucuri rahmat dan di tempatkan dlm golongan orang yang beriman. Amin















Al-Fatihah juga buat arwah TI yang sudah 3 tahun meninggalkan aku (dah tiga tahun ke? -hilang ingatan kejap)




Pak Lang aku merupakan Keyboardis untuk Kumpulan Sons Of Adam yang pernah popular dengan lagu :



Secara tiba-tiba aku mengingatimu
Di kamar sepi malam syahdu
Inikah katanya rindu
Sengsara tiada terhingga
Setelah perpisahan pun berlalu


Terdengar lagu cinta membawa kesayuan

Membangkitkan hasrat yang terluka

Lalu aku terdiam pada lena yang panjang
Terurailah rahsia yang terpendam



Bertahun dalam derita

Tanpamu aku melara

Berbekalkan saat mimpiku di perjalanan ini
Pemergian dirimu putuslah cinta yang lama
Menghentam diriku dalam memori



Malam kian memaksa lagu menghanyut pilu

Wajah-wajah duka pun hilang

Jika tersua lagi mungkin aku menangis
Menahan getaran hati yang musnah


Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...