Tuesday, June 16, 2009

:: Kesinambungan Saat Ku Pejamkan Mata ::

"Tuhanku tolonglah beriku restu
Ku dalam pelukannya di saat itu
Saat daku dipejamkan mataku ..."


Rasanya dah 3 tahun berlalu. Tapi aku masih teringat saat aku menghadapinya. Bait bait ayat di atas pernah memberi impak dalam hidup aku. Terkocoh kocoh aku kala itu. Memandu seperti tiada pemandu lain di jalan raya. Ada sedikit memori yang hilang sebenarnya tetapi ada juga yang masih jelas di ingatan.

Indra ......siapa dia?
Dia adalah sebuah memori yang tak mungkin aku lupakan. Hangat tanganya. Manis senyumnya. Kata kata yang menyejukkan hati - sungguh. Tapi Tuhan lebih sayangkan dirinya.

Aku mahu lupakan segalanya yang hitam. Tidak perlu aku menangis lagi kerana dia sendiri mahu aku HAPPY. Yes, like you always said to me and my friends : I want you to be happy until forever.....

eh, apa yang aku mengarut nih???
Sorry cuma mengimbau kembali sedikit masa silam. Tak sedih sangat dah pun. Hakikat diterima dengan jayanya.


Lebih kurang setahun selepas itu...aku accident teruk dan di masukkan ke ICU - aku akui incident malam tu buat aku lupa beberapa perkara...memang aku ada short term memory lost and sorry to say sometimes i tend to forget things VERY fast. Yes...i bumped muh head kat stereng wheel!!!! I tought i'll be dead that night...but heck!!! NOPE! I'm still alive and kickin' sista!!!! and LUCKY to be alive too......Hurmmmmm...and still i'm not afraid of anything xcept GOD. SPEED - naah ... i even have MORE LOVE to SPEED!!!! Yikes!!!!!

ok.....tah menda tah aku ngarut..so cut the crap OFF....boring and dunno what to do. Had muh fav Mee hoon Curry for Lunch and now craving for sum ice blended.....and listening to KRU all day long because when i woke up this morning i heard this song playing in muh HEAD again and again... :























3 comments:

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu mkn kenduri kt blog gua.Ada ulam ulam kampung
Follow terus pun xpa lagi bagus.

Blog gua dah tak seimbang.Gua tgk budak2 ramai dah berat ke belah punk.

nadxoxo said...

hi :)
thanks singgah2~

btw lagu apa saja ni mmg bes kan? :D

Dia.Honey said...

to daus : ok..

to nad : mmg besh pon...

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...