Monday, October 23, 2017

:: Ubat Periuk @ Ubat Piok Kak Kabu ::


Hey hey hey....apa khabar semua?
Hari ni ai nak tanya korang, korang pernah dengar ubat periuk? pernah rasa? minum? pernah? tak pernah?

Meh ai nak cerita pasal ubat periuk by Kak Kabu sikit...sebab rasanya orait dan korang tak perlu takut kalau nak mencuba.



Ai last minum ubat periuk ni masa anak yang 1st, anak kedua tak sempat nak minum apa pun sebab berpantang dalam hospital. Anak Prem la katakan.

Seriously ubat periuk Kak Kabu ni TAK PAHIT, rasa macam teh cina gitu so korang tak perlu takut kalau nak mencuba rasa.




Effectnya mungkin lain orang lain. Pada ai badan terasa 'warm', badan ringan sikit adalah keluar angin jugak dari badan ni. Yang bagusnya dari segi energy booster. Bila badan rasa ringan energy pun bertambahlah kan?


**nak tambah sikit, ni tips dari arwah nenek dulu. Rempah ubat periuk yang korang dah rebus ni ada jugak korang leh modified balik tau..jemurkan je semula lepas kering korang leh masukkan dalam bengkung (bengkung lama ada macam compartment untuk letak herba-herba) bagi panas badan katanya. Lagi satu leh buat mandi jugak! - I pernah cuba berkesan!

Meh kita tengok sikit apa kandungannya.

Kandungan Ubat Periuk Kak Kabu:
• Bidara putih
• Sepang dara
• Bunga cangkok
• Sambiloto
• Misai kucing
• Kayu sepang
• Kederang
• Dan banyak lagi











Ubat periuk TIDAK BOLEH DI AMBIL oleh:


  • Mengandung
  • Breastfeed mom pada G6PD baby
  • Sakit kronik yg perlu pantauan doc sentiasa
  • Kanak2 yg belum akil baligh atau bawah 16 tahun



Ianya BOLEH DIAMBIL oleh:


  • Anak dara
  • Bakal Pengantin (lelaki perempuan)
  • Suami Isteri
  • Mak ayah yang dah uzur yang sakit-sakit sendi
  • Wanita yang TTC (try to conceive untuk ikhtiar hamil)
  • Wanita yang tidak berpantang
  • Bersalin caesarean
  • Period tak regular
  • Kencing Manis / Darah Tinggi / Gout
  • Peranakan jatuh
  • Sakit tumit
  • Breastfeeding Mom
  • Dan seperti yang tertera di poster khasiat ubat periuk (warna purple)






Cara pengambilan :


  1. Rebus sepeket ubat piok SEPERIUK air hingga didih (tak boleh direbus separuh-separuh kerana terdapat kadungan herba yang banyak dalam sepeket)
  2. Minum 2 kali sehari – secawan pagi, secawan malam
  3. Lebihan air dalam periuk biarkan tetap dalam periuk dan JANGAN simpan dalam peti ais.
  4. Bila nak minum, terus panaskan
  5. Kalau air kurang, boleh refill sampai 10 hari
  6. Tak boleh rebus cuma sekali dan buat stok berbotol2. Sebab setiap rebusan akan keluarkan lebih banyak pati.






Rasanya?


  • Tak PAHIT – rasa macam teh cina je pun
  • Ubat periuk Kak Kabu ni BUKAN JAMU ye tapi minuman herba je pun. So kalau BF mom boleh amik asalkan tak de G6PD.



(minum panas-panas sedap weyyy...habis segelas terus kuar angin!)


>>> Tips

Sekiranya korang masih tak boleh telan ubat periuk, JANGAN BUANG. Korang boleh campur air masak hingga rasa dia mild / cair / hingga anda boleh minum air rebusan ubat periuk tu. Boleh juga ikut sukatan dalam mug – 1 senduk pati, 3 senduk air masak.



Ini antara 3 jenis Ubat Periuk keluaran Kak Kabu.


  1. Ubat Periuk Rebus (RM17/pek)
  2. Kapsul Remah (RM60/ 60 biji)
  3. Maajun (RM50/ 30 biji)




INFO TAMBAHAN


  • KekabuOnlineDotCom juga ada menjual Mandian Serum untuk mandian dalam pantang RM25/pek (untuk 5 kali mandi) - ni paling BEST!!!
  • Manjakani Serapat untuk wanita yang berkahwin dan boleh dijadikan masker (RM30 / 30biji / 15 hari). 300% tiada campuran dan hanya ada herba Manjakani & Akar Serapat sahaja. Digalakkan pengambilannya dengan ubat periuk untuk kesan yang SUPERB! BF mom boleh ambil.
  • Tongkat Ali (RM35 / 30 biji / 15 hari). 300% dari akar tunjang Tongkat Ali dan lebih berkesan dari kopi 3 in 1 campuran Tongkat Ali yang cuma ada berapa persen sahaja ekstrak Tongkat Ali.
  • Tongkat Ali boleh diambil oleh kaum lelaki dan perempuan.
  • BF mom boleh ambil.
  • untuk wanita yang dah hilang rasa enak bersama suami (mati putik), boleh ambil tongkat ali untuk kembalikan semula rasa bahagia rumah tangga.
  • Harga Mampu Milik:
  • 1 Pek RM17 (tidak termasuk postage) untuk kegunaan 10 hari.





Dapatkan #UbatPiokKakKabu seperti info di bawah:

Facebook – Kekabu Online Dot Com

Instagram – @kekabuonliendotcom

Order click  – www.wasap.my/60164356165

Ratusan testimoni di instagram @KekabuOnlineDotcom under hashtag #FeedbackUbatPiokKakKabu




1 comment:

ezreefa said...

mcm tau2 jek i tgh carik ubat periuk..heee

Top Post