Tuesday, August 18, 2015

:: Review - SugarMallow by Yang Azliyang ::



Assalamualaikum & Hi,
Hari ni ai nak bagi free review kat Yang Azli Yang my high school junior dan bisnes beliau SugarMallow.

Ceritanya bermula bila birthday Mimi tinggal lagi seminggu dan mama Mimi konon nak buat suprise last minute kat Mimi. Yang bestnya preparation last minute - biasala Mama Mimi kan bz mengalahkan menteri. So, mama Mimi pun cake hunting la untuk mencari sesiapa yang sanggup buat kek bertemakan Hello Kitty untuk Mimi yang tinggal lagi 3-4 hari cenggitu. Ada la jugak runner dalam 5-7 baker. Tapi semuanya samada tak leh nak buat sebab dah full or jauh untuk COD.

Last-last teringat kat Yang. Nak try luck kot Yang boleh tolong hakak skolah dia nih. Tak kisahla berapa harga janji masa hari tu nanti Mimi jadi super excited dan happy. Ai pun wassap yang dan Yang cakap "BOLEH".

Oh...gumbira hatiku ini. Yang pun suh pilih design. Ai pilih dan minta letak gambar Mimi sekali. Yang kata "OK".

Kek yang ai minta adalah Butter cake with buttercream topping n edible. Harga? Berpatutan dengan service dan juga rasanya. Next time leh tempah lagi nak letak gambo kereta sendiri..hahahaha konon.



So, bila hari kejadian..pagi-pagi lagi papa Mimi bawak Mimi p peti ais konon nak tunjuk. Ai tak bagi takut kang tak sempat nak potong kek depan kawan-kawan dia. Ai cakap kat Mimi "NO".. tengok gambar je...yang lain suprise. Makanya terpaksalah nyanyi lagu b'day untuk dia sampailah dekat nak acara potong kek.

Bukak je kotak tunjuk kat dia..melompat-lompatlah Mimi kegembiraan tengok hello kitty dan mukanya terpampang atas kek tu.




Siap suruh semua orang nyanyi untuk dia dan-dan tu jugak. Sengih sampai telinga. Habis nyanyi tiup lilin dia lompat-lompat lagi. BFF Mimi pun super excited bagi pihak Mimi. Sama-sama tak penyabar. Hahahahaha.....


So, ai nak ucapkan terima kasih dekat Yang sebab membantu ai menggembirakan budak-budak kecik ni. Lepas ni ada rezeki akak tempah lagi. Teringin pulak nak rasa cream puff yg gebus tuh.


So...kalau korang mencari baker untuk Kek Hello kitty dan tema-tema yang lain. Call la Yang..dia peramah n sedia melayan korang. Cakap kat dia konsep apa korang nak dia leh tolong punya.

Ok...cara nak contact.

FB : KLIK SINI or SINI

IG : SINI YE

Whatsapp : 012-3175656

watermark

3 comments:

✿LiyaNa RoHazi✿ said...

singgah sini baca entri ... xpernah lgi tempah kek yg ada gmbr sendiri ,,

Normi Nieza said...

Yang ni bukan ke wife kiren Hotfm ke?

Mek Onie said...

wahhhh,mimi happy :D
selamat hari lahir mimi sayang.

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...