Tuesday, August 4, 2015

:: Cerita 2nd Pregnancy ::


Sekejap je kita dah nak sampai hujung tahun. Rasa macam baru je lagi Januari. Dan dah lama jugak ai agak menyepi kat sini disebabkan hormon yang tak berapa nak stabil sejak beberapa bulan yang lepas.

Ni tetiba terasa macam nak menulis semula. Sebab kenapa ai tak banyak update blog, kalau ada update pun merapu meraban je. Hahahahaha bukan sebab apa..sebabnya adalah Alhamdulillah ai pregnant buat kali ke-2. And yes, Mimi bakal jadi kakak mithali!

Kalau ikutkan banyak nak cerita ni, nanti ai cerita satu per satu dari cenggane ai tau ai pregnant, cerita wining off Mimi from breast feeding (ini sedih). Dan perjalanan sampai la hari nih.

So, kita mulakan dengan cerita Positif Pregnancy buat kali ke-2. Kalau mengikut perkiraan doktor KKIA ai sekarang ni dah 27 weeks pregnant. Dan ianya bermula tanpa sedar memang tak sedar langsung. Cumanya ai rasa macam pelik-pelik suam kuku bila ai tengok pokok mangga rasa macam berselera sangat. Lepas tu dok gigih menanam pokok  mangga. Siap marah-marah bila orang tebas rumput tertebas pokok mangga yang ai tanam. Tapi masa tu tak syak apa-apa. Lagi pun ai baru je balik dari Koh Samui. Menunggu hari bulan penuh je pun.

Yang membuatkan ai tak rasa ai pregnant adalah sebabnya ai amik ubat tahan period sebab ai nak travel nak diving n buat xtiviti lasak masa kat Koh Samui nun. So takkan la preggy kan kan kan?

Tetiba datanglah satu hari ni ai terasa menggatal nak buat pregnancy test atas alasan saja gatal! Hahahahha lagi pun selera makan lain macam pulak. Ai buat test petang. Tak sampai seminit....DABEL LINE!!!

Buntang kejap mata...sebab this time around it's a SUPRISE!! Sebab not expecting i'm expecting. Hahahahahaha...perasaan dah bercampur baur time tu. Nak cakap cenggane ngan Incik Pinky nih? Masa Mimi dulu bawak dinner bagai. Kali ni direct je la...selammmmm nak tgk reaksi dia!

Ai pun p la bersua muka ngan Incik Pinky...hand over terus result. Dia tengok-buat muka BLUR-pandang ai..............DIAM
"Apa nih?" dia tanya
"Cuba tengok betul-betul...." ai balas
Dia tengok test..tengok ai...tengok test...tengok ai...
"Biar betul...." sambil kerut-kerut muka

Sekali lagi Incik Pinky jadi BLUR+tak faham. Adeyhlah lakiku ini~
"Jom p klinik.." ai bagitau kat dia
P la klinik...doktor cakap 7 weeks! Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaah..dah 7 weeks baru nak sedar. Kat Samui nun kemain lagi melasak oiiii,....nasib baik tak jadik menda tak elok.

Masa ultrasound siap dah ada heartbeat..hehehhehehe..syukur Alhamdulillah. Doktor nasihatkan supaya tak yah dah breastfeed Mimi.

Patutla my mom n few close frens asyik tegur kenapala ai ni asyik nak marah2 dua tiga menjak nih....rupanya 'berisi'.

So itu cerita 27 weeks yang lepas. Dan ceritanya masih belum habis...nanti kita cerita lagi. Doakan ai n baby sehat2 ye...trimas.

watermark

3 comments:

Mar Mansor said...

tahniah ye..jaga diri

Nadya Zahid said...

i tu i preggy almost 9 weeks dah...sebab my period xteratur..bile doc tanye last period pon i xingat..hahahahah

shura shushi said...

Jaga diri U

:))

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...