Thursday, March 12, 2015

:: Part 7 - Backpacking dengan anak kecil Kuala Lumpur - Suratthani- Koh Samui::


Semalam kata orang dekat opis Phatip tour tu derang akan jemput kami kul 0900 dekat depan hotel.
So..pagi2 lagi dah kemas. Lepas kemas bersarapan dulu. Punyalah bagus layanan hotel MyPlace ni...siap time checkout bagi gift lagi hehehehehe...



Lepas breakfast kitaorang pun just lepak sementara menunggu time nak dijemput. Nak tau apa jadi? Sampai 930 yang ditunggu tak tiba. Reception hotel pun tolong call opis Phantip..rupanya dah ada salah faham kat situ. Dia tak ckap BAS yang akan jemput. Rupa2nya kami dah terlepas BAS!!!!!



Alamak!!!!! dah la flight kul 1220. Ni kalau lambat lagi matilah!!!
Last2 kami di hantar ke opis Phantip tak jauh dari MyPlace hotel. Dan kami terpaksa menunggu 1 jam 30 minit untuk bas yang seterusnya. Dalam hati berdoa agar flight delay. Dah la tukang bawak bas pun bawak bas punyalah slow.



Syukur sangat bila doa dimakbulkan...flight delay 2 jam! HAmekkkkk nak sangat delay kan? bagi delay sunguh-sungguh. Jenuh menunggu! Hehehehehehehe

Jam lebih kurang kul 4 kami sampai di KLIA2 ...tetiba menggagau cari duit Malaysia pulak..hahahahahaha~
Mujur bawak ATM kad.

Letih jugak tapi seronok. Sampai rumah dekat kul 6.
So...perjalanan kali ni mengajar kami lebih erti susah sikit dari trip2 yang sebelumnya. Namun berbaloi....ada rezeki nak repeat lagi.
So itu aje!

***********************************************

KLIA Express = RM70

Total hangus KL-Suratthani-Koh Samui-Koh Tao-Koh Samui-Suratthani-KL
RM2122 untuk kami anak beranak 5 hari 4 malam

watermark

1 comment:

noor syuhada md noor said...

jumlah kos yang berpatutan untuk 5 hari 4 malam..yang paling best pengalaman lah kan hehe

www.adaa-inspiration.com ~all about beauty and health~

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...