Friday, June 22, 2012

:: Cerita Seram Kerry ::

cerita ini di cedok/dikongsi dari my fren kerry...selamat membaca!

Assalamualaikum.

HI! now I'm in Labuan. teman hubby tercinta lawan kayak =P.  hari ini dh menang 1 pingat.hopefully besok menang lagi.hihih

ok nk cerita ni.cerita hantu =P.dh lama simpan nak share kat blog tp asik lupa ja hahaha.bende lain yg tah pape sebok diupdatenye :p

ekceli bulan lepas saye pegi ke sabah jugak.tp pegi dgn family members belah mak.hihih.sume org bawak family masing2 tp saye sorang2 haha.sbb mak n mir back out very the last minit. yg mir ade kursus, yg mak plak aaaah malas nak cerita huhu.

so nk dijadikan cerita, kitaorg sewa homestay area putatan. saye tido dgn adik sepupu kheda n nadira dalam bilik yg ade 2 single beds. malam nk tido tu tak rase ape2.tetibe termimpi tak best plak. ape saye mimpi?jengjengjeng

saye mimpi ada budak marah kami tido dalam bilik tu.die marah sgt.die duduk dpn pintu tak kasi masuk.ade 3 'org'.dlm mimpi tu saye n adik2 sepupu baru nk masuk blk, tetibe ade mane tah dtg lg 3 org,2 org dewasa sorang kanak2.yg kecik tu tak kasi masuk.muka garang gila kot.lg 2 org dewasa tu muka di tutupi oleh rambut ala2 hantu ju on cume depa diri tegak bukan merangkak mcm antu juon huhu

tp saye nak masuk gak, n dak kecik tu marah gila.patu saye terjaga tau, terjaga dgn 1 perasaan yg takot sangat! siyes saye takot sgt.bila takot saye tak berani bukak mata, dgn mata yg tertutup saye meraba2 mencari nadira sbb die tido tgh2 antara saye n kheda,tp tak jumpa.patu terus saye peluk kheda kuat2, dlm mase yg same macam ade budak melompat2 atas katil.boleh rase katil tu bergegar ok!! siyes takot gile saye pelok kheda kuat2.tetibe dgn 1 suara ckp "kenapa, takot ke?"..siot btul.saye ingtkan kheda tu yg tny.so saye senyap n bace doa ape yg ingt sambil tetido.

besok pagi bangun subuh, dlm keadaaan mamai saye minta kheda bacekan yasin.kebetulan mase tu saye 'cuti solat' kann.n tny kheda die rase tak gegaran tu.die ckp die tak rase ape2 n elok je tido nyenyak.so i was,OK FINE KAU KACAU AKU SORANG JE. 

2nd night,saye tukar blk tido bawah.hiih.kebetulan makcik saye yg sewa blk bawah tak jd dok situ..patu makcik lg sorang yg duduk serumah dgn saye,kipas blk die rosak.tp die takot nk tido blk yg saye duduk tu.so die tido kat ruang tamu.patu mlm tu die kat die dgr mcm2 bunyi kat blk yg saye tido mase mlm pertama tu.huhuh.sampai makcik n suami die tak boleh tido.huhu.

malam ke tiga plak, pakcik lagi sorang masuk blk tu n  minta izin.patu adik sepupu yg lelaki tolong azankan. alhamdulillah dah takde gangguan lepas tu.





No comments:

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...