Monday, May 14, 2012

:: Mom & Baby Expo, Mid Valley 11-13 Mei 2012 ::


Berkesempatan ke sana pun bersebab. Sebab ikoot Incik Pinky p event kampeni dia. Di sebabkan tempatnya setempat & setingkat lak tu. I pun larik kejap masa event awal2 berlangsung!

Seawal kul 1030 i pai kat pintu masuk expo nih. Hati melompat2 teruja sebab terasa macam ada aura best je kat dalam tu... hehehehehehe sebab last baby expo yang i pegi LANGSUNG TAK BEST!
ai pun jalan la masuk. Tengok orang beratur panjang. amenda derang buat nih? Oh..beratur kat registration counter - nak dapatkan goodie bag agaknya. Tak pe la..tak teringin pun nak beratur.





Tup tup depan mata nampak booth Mamy Poko - tak de orang?! terpampang depan mata number "28" baca bebetul...biar betul rege pampers mami poko ni RM28? (sorry la baru 1st time tengok n 1st xperience terasa macam murah amat pulak regenya) tengok lagik sambil gosok2 mata..(konon je nih)



...haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ada NB!! terus je pegi kat salesgirl tu.. " i nak yg new born 1" gitu la citer...lepas bayar. i tgk depan...terpampang "AVENT" "MEDELA" makk aiiiiii...org dah macam ramai dah tu. tingat lak kat Incik Pinky kang dia tercarik2 lak ai nih..dah la tak ckp ngan dia dari toilet tadi nak menyinggah jap...hehehee

i pun decide untuk buat round 2 jap lagik lepas Incik Pinky habis main boling. sampai ke kat tempat boling. Incik Pinky tengok ai..ai sengeh2.
"sempat lagi dia shopping??? beli apa tu?"
"hehehhehehe" gelak je. Dia amik plastik bag. Tengok. Geleng kepala. Cubit pipi.
Ai sambung sengih. "Nanti jap lagik d dah abis main boling kita p lagi skali ye?"
"Ok..." kata incik pinky..
YEYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY~


.:: Round Two ::.

Masa round two keadaan dah mula sesak amat amat amat amat amat ...nak jalan pun kalo leh berlaga pusat..berlagalah ia. Hati dah rasa mcm tak berapa nak syok lak. Nyesal lak tak round je bagi habis pagi tadik. T_T
lagi skali beli lagi satu beg mamy poko. Masuk la dalam hall...manusia..Ya Allah!!!!!
Banyak tengok barang je dari membeli. Sebab tengok kaunter pun beratur panjang2. Kat dalam p pureen tanya salesman tu "ada napkin tak?" leh lak dia tanya ai balik "napkin tu apa?"
HAH!!! rasa macam nak tempeleng je muka dia. Baby wipes dah banyak dah tak yah beli. Baju dah banyak tak yah beli. Nak beli satu pek je lagik napkin.
Jalan punya jalan sampai kat pigeon. Haaa..ada napkin murah la jugak. So beli satu pek. Beli barut skit (tapi i tell u haaa..barut kat sini very the mahal one bagi i la sebab i pernah jumpa the same quality n material yg lagi murah berbanding nih!)
Tapi nak sedapkan hati beli la 2 helai = RM10!!!
Jalan lagik jumpa booth Palmer's. Beli la cocoa butter.
Baby kat dalam tummy mama dia lak tak dok diam. Nak apa tah agaknya. Sampailah kami kat booth car seat dengan stroller.
Incik Pinky cakap "car seat ngan stroller tak yah beli dulu. kita beli kemudian ok" I ok je tak de hal lagipun mmg tak beratkan dua item nih.

Incik Pinky last last ajak balik sebab dia cakap kepala dia dah berat - tamai orang sangat kot. ai ikoot je sebab barang yg ada kat expo ni pun dah banyak beli. takkan nak beli baju lagik? Hehehehhe
Tak mau bazir-bazir. Banyak lagik leh guna duit nih.

So kami pun balik rumah la lepas tu. Tapi rata-rata ai perhatikan sendiri. Barang agak murah jugak la dari pasaran luar. Macam feeding bottle. Warmer. Murah.
Kain baju pun serendah RM3.50!!!
Booth diapers masing2 memang SALE! tapi rege pun kene pepandai la compare sebab untuk yg dah sedia jadik mak ayah yang i jumpa ada ckp kalao diapers tu adala murah RM1-5 (kecuali mami poko).

Kesimpulan memang best jugak la expo kali ni cuma tak puas je jalan sebab Incik Pinky sakit kepala. Tak pe next in June ada lagi satu expo. Nak try pegi tengok apa dapat.
Btw ada sesapa ada review pasal tanamera set tak? hahahaha gatai nak bertanya. tak tanya sesat jalan...sekian!

**gambar akan di upload later. Sebab tak banyak gambar pun...
** n pegi expo ni pun buat syarat je padahal khamis lepas dah bershopping bagai nak rak kat J Card day! hahahhahahaha~




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

6 comments:

e.t.t.y said...

bestkan dpat habiskan duit..i like too...

Hunny Kitty said...

heheheh tau tak pe...skang kene STOP dulu..sambung bulan depan

Nadya Zahid said...

bestnye dapat rembat barang kat mid tu..i mmg xpegi..xlarat dah beb...

Hunny Kitty said...

rempat diapers, napkin ngan lotion je nad .lain2 semua dah merembat kat JJ hahahha tak sabar punya pasal..gatai...~

~ NANA ~ said...

nasib baik la dlm pantang, kalau tak mmg terjah dah mid tu....hehe

Hunny Kitty said...

semangat sungguh mama nana nih..tunggu next expo la

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...