Tuesday, October 11, 2011

:: Panggilan Telefon Misteri (Nenek Kamsia) Part 1 ::

perhatian: kisah ini adalah diceritakan oleh seorang forumer dari Forum CARI.com kisah ini adalah berdasarkan pengalaman beliau..Trimas Cik ES!



PART 1




Kisah ni bermula hampir 3 tahun yang lepas. Aku bekerja di salah sebuah restoren,sebagai supervisor. Restaurant ni agak baru, pertama kali membuka cawangannya di tempat aku, jadi aku dah bekerja di situ sejak restoren ni masih belum buka lagi. Aku dengan seorang lagi partner bertungkus-lumus lah dengan renovation, cari staff, training staff dan sebagainya. Dipendekkan cerita, beberapa hari sebelum restoren tu dibuka secara rasmi, bos aku cakap dia dah tolong call Telekom untuk pasang telefon sekali dengan wifi semua. So aku pun stay je lah kat restoren tu, partner yang lagi sorang tu keluar sebab nak cari pisau pemotong roti, dia suruh aku duduk je dekat restoren yang dah 80% siap tu untuk tunggu budak Telekom datang.

Sebelah petang mcm tu, datang la budak2 Telekom ni,pasang wayar,pasang telefon,pasang modem untuk internet dan sebagainya apa yang patut lah. Sebaik je dorang habis siapkan, dorang pun blah. Tak sampai setengah jam selepas dorang blah, telefon tu tiba2 je berbunyi, aku pun rasa pelik la sebab setahu aku, telefon baru pasang, orang pun tak tau lagi berapa nombor telefon kitorang, so aku wonder jugak lah sape pulak yang call. Aku malas nak fikir panjang, aku angkat je lah.

"Hello"
"Ya...ya... hallloooo..hallooo... " itu je aku faham sebab perempuan tu cakap cina pulak.
"Sorry madam,i dont speak chinese. U cari siapa?" aku tanya lah jugak walaupun aku memang dah confirm dia salah nombor.
"Halloo....bla bla bla" masih lagi perempuan tu cakap cina, kalau dengar dari suara dia,aku dapat agak perempuan ni memang dah tua sangat, mcm nenek tua nyanyuk bercakap.

Berkali-kali aku cakap aku tak reti cakap cina,tapi masih lagi nenek tua tu cakap-cakap. Disebabkan aku bengang dah malas nak layan, so aku terus letak telefon dan aku tunggu lagi,kot2 nenek tu call balik, tapi takde. Lega.

Bersambung ..














5 comments:

ni@ @in said...

part 2 plizzzzzzzzz(^^)

Niena Pengembara Ilahi said...

hurmmm....mak cik cina yg misteri...

Hunny Kitty said...

part 2 ptg esok..hehehehhehe tungggggguuuuu~

nida-razak said...

radeeeennnn....saja je wat sangkut2 tau...nak part 2 plisss...

Fariza said...

alaaa. raden ni. cpt cerita tau. hik3

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...