Saturday, October 23, 2010

:: Terowong Keretapi Bukit Berapit ::





Entah apsal tetibe teringat balik citer tanah runtuh kat landasan bukit berapit last month...teringin lak gatal nak tangan nak GOOGLE pasal tempat nih...dengar Incik Pinky je citer kawasannya angker dan seram2 sejok...sebab tak penah lalu la jadik pherak sekejap....hhahahahahahhah



Lihatlah landasan keretapi nan panjang merentasi Tasik Bukit Merah,cukup indah, cukup mendebarkan, cukup mengesankan...




Terowong Bukit Berapit








Landasan Tasik Bukit Merah...ohhh rupa3nya masa techik2 aku slalu p sini tgk ketapi lalu petang-petang...apsal la aku tak tau selama nih? hahahhah dah naik ketapi tanah runtuh...[benti pai padang rengas je] ..google2 tup2....barulah ku tahu....






tapi bila tgk gambar....DAP!!!!! tetibe je rasa seram ngan berdebar3..apsal tah!!!!!


di petik dari :http://khayalkhayal.wordpress.com/2009/06/page/2/ Wak Drebar Kereta Api “Kawasan yang paling ‘keras’ sepanjang line utara selatan ni ialah di Bukit Berapit. Malangnya kat kawasan tu juga semua kereta api mesti bergerak dead slow. Maknanya kami biarkan kereta api bergerak dengan momentum aja. Tapi kat kawasan tu le paling selalu nampak langsuir dan pontianak terbang melayang-layang atau hinggap bertenggek kat dahan-dahan pokok yang besar-besar dalam gaung tu.


Adekah kita semua tahu bahawasanya Terowong Bukit Berapit ini adalah terowong keretapi TERPANJANG di Malaysia?????? erkk!!!!!!! [aku dah pikir bukan3]

(trimas pok cik gugel untuk semua gambo)

3 comments:

saifulrtd said...

cantik gambar tunnel bukit berapit dgn tasik bukit merah,dapat mana gambar tu?

saifulrtd said...

cantik gambar tunnel bukit berapit dgn tasik bukit merah,dapat mana gambar tu?

Hunny Kitty said...

en saiful...from google

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...